Πέντε χρόνια χωρίς τη «Ζωίτσα»! Η υπέροχη διαδρομή της μέχρι το ξαφνικό «τέλος»! Σπάνιες φωτό!
Gossip Specials

Πέντε χρόνια χωρίς τη «Ζωίτσα»! Η υπέροχη διαδρομή της μέχρι το ξαφνικό «τέλος»! Σπάνιες φωτό!

18 Αυγούστου 2017: Όλη η Ελλάδα «παγώνει» από νωρίς το πρωί όταν βγαίνει η είδηση ότι σίγησε για πάντα το χαρακτηριστικό γέλιο της Ζωής Λάσκαρη. Της δικής μας Ζωής. 

Της όμορφης, της τσαχπίνας, της γυναίκας που ανέδειξε την ελληνική ομορφιά. Που υπήρξε πρότυπο για γενιές και γενιές, που έκανε σπουδαία πράγματα στο θέατρο και τον κινηματογράφο -και λιγότερο στην τηλεόραση. Που αγάπησε πολύ και αγαπήθηκε πολύ.

Η Ζωή Λάσκαρη, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών και μάλιστα πέθανε αθόρυβα, στον ύπνο της. Απαρηγόρητος ο τελευταίος της σύζυγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος και οι δύο κόρες της Μάρθα Κουτουμάνου και Μαρία Ελένη Λυκουρέζου όπως βέβαια και η εγγονή της Ζένια Μπονάτσου.

«Ο χρόνος περνάει γρήγορα, το κενό όμως παραμένει. Η απουσία είναι μόνιμη και σκληρή. Η Ζωή ήταν ένας άνθρωπος γενναιόδωρος, εκρηκτικός, ατίθασος, ερωτικός. Η Ζωή πάλεψε να συντηρήσει τον γάμο μας. Αυτά τα 41 χρόνια γάμου ήταν ένα πολύ όμορφο επίτευγμα που οφείλεται στη Ζωή. Πολλοί πίστεψαν ότι δεν θα διαρκέσει η συμβίωσή μας. Αλλά έφυγε νωρίς» είχε πει σε μία από τις τελευταίες του συνεντεύξεις ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, τον άντρα που αγάπησε όσο κανέναν η Ζωή Λάσκαρη.

41 χρόνια μαζί!
Υπήρξαν παντρεμένοι για πάνω από 41 χρόνια και έμειναν μαζί μέχρι το τέλος!

Ο ίδιος είχε παραδεχτεί στην ίδια συνέντευξη:

«Υπήρχαν στιγμές δύσκολες στην κοινή μας ζωή. Υπήρχαν συγκρούσεις. Με τη Ζωή διαφωνούσαμε στα πολιτικά ζητήματα γιατί είχε απόψεις πολύ έντονες. Έχω πολλά προσωπικά της αντικείμενα. Τα χαζεύω και θυμάμαι. Ανταλλάσσαμε σημειώματα με τη Ζωή. Πολλές φορές της έγραφα και μου απαντούσε. Στο σπίτι στο Πόρτο Ράφτη αφότου έφυγε η Ζωή δεν υπήρχε λόγος να πηγαίνω».

Ζωή σαν... μυθιστόρημα!

Η ζωή της Ζωίτσας εύκολα θα μπορούσε να αποτελέσει την καλύτερη πρώτη ύλη για το πιο ευφάνταστο σενάριο τηλεοπτικής σειράς μιας και τώρα έχει πάρει τα «πάνω» της η μυθοπλασία.

Γιατί η Ζωή Λάσκαρη από τα παιδικά της χρόνια είδε από νωρίς το σκληρό πρόσωπο της μοίρας. Ήταν μόλις πέντε ετών όταν έμεινε ορφανή από πατέρα ο οποίος πέθανε κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου.

Το πραγματικό της όνομα ήταν Ζωή Κουρούκλη, όπως ακριβώς της εξαδέλφης της, της γνωστής τραγουδίστριας που είχε "βγει" στον καλλιτεχνικό χώρο νωρίτερα και είχε γίνει γνωστή. Οπότε για να μην υπάρχει σύγχυση ανάμεσα σε εκείνη και την τραγουδίστρια αποφασίστηκε να... ξαναβαφτιστεί καλλιτεχνικά σε Λάσκαρη.

Η αρχή για μία λαμπρή καριέρα στον καλλιτεχνικό χώρο ξεκίνησε το 1959 όταν η κατάξανθη, με απαράμιλλη ομορφιά ψιλόλιγνη Ζωή κατέκτησε τον τίτλο της Σταρ Ελλάς. Δεν είχε σκεφτεί μέχρι τότε να ασχοληθεί με την υποκριτική, μέχρι που ο Γιάννης Δαλιανίδης την αντίκρισε για πρώτη φορά και μαγεύτηκε από την ομορφιά της. Γι' αυτό και το 1961 ήθελε να είναι εκείνη η πρωταγωνίστρια της -τότε- νέας του ταινίας «Ο κατήφορος». Η επιτυχία της εν λόγω ταινίας ήταν τόσο μεγάλη που την καθιέρωσε και της έδωσε τη μεγάλη δυνατότητα να υπογράψει συμβόλαιο αποκλειστικής συνεργασίας με την Finos Film.

Στην αγαπημένη της Μύκονο
Η Ζωή Λάσκαρη λάτρευε τη Μύκονο και με κάθε ευκαιρία ταξίδευε στο νησί για να απολαύσει λίγες μέρες ξεκούρασης και ηρεμίας. Εδώ τον Απρίλιο του 2001!

Και μετά απ' αυτό ξεκίνησε ο θρίαμβος. Ο ένας πρωταγωνιστικός ρόλος μετά τον άλλον σε δραματικές αλλά και κωμικές ταινίες όπως βέβαια και σε μιούζικαλ.

«Μερικοί το προτιμούν κρύο», «Νόμος 4000», «Κορίτσια για φίλημα», «Στεφανία», «Οι θαλασσιές οι χάντρες», «Μια κυρία στα μπουζούκια», ήταν μόνο κάποιες από τις 22 ταινίες που έκανε με τη Finos Film.

Και ύστερα είπε να αφοσιωθεί σε έναν άλλο μεγάλο έρωτά της, το θέατρο. Για πρώτη φορά μάλιστα εμφανίστηκε στο θεατρικό σανίδι στην Κύπρο με το έργο «Μιας πεντάρας νιάτα».

Το «Μαριχουάνα στοπ» αποτέλεσε το πρώτο της θεατρικό βήμα στην Αθήνα το 1970 κι ύστερα ήρθαν και άλλες μεγάλες επιτυχίες. Το 1982 έκανε την τελευταία της ταινία με τίτλο «Αναμέτρηση», ενώ από το 1990 και μετά στράφηκε σε κορυφαίους θεατρικούς συγγραφείς για να αφοσιωθεί ακόμα περισσότερο στο θέατρο.

Το 2003 ίδρυσε τη δική της θεατρική σκηνή στον πολυχώρο Αθηναΐδα και ανέβασε έργα που την εξέφραζαν και αγαπούσε.

Σταθμός στη θεατρική της πορεία ήταν η συνεργασία της με τον Μίνωα Βολανάκη ο οποίος τη σκηοθέτησε το 1990 στο έργο «Καινούρια σελίδα» του Neil Simon. Την επόμενη σεζόν στο «Τρελοί για έρωτα» του Sam Shepard συνέχισαν τη συνεργασία τους ενώ υπήρξαν πολλά ακόμα θεατρικά έργα όπου πρωταγωνίστησε. Συνεργάστηκε επίσης με τον Μιχάλη Κακογιάννη στις «Τρωάδες» το 1997 σε μία παράσταση που σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Ο πρώτος έρωτας και ο τελευταίος γάμος που κράτησε 41 χρόνια

Γυναίκα με πάθος και πολύ ισχυρή προσωπικότητα, η Ζωή Λάσκαρη δεν θα μπορούσε να ερωτευτεί... λίγο. Ερωτεύτηκε σφόδρα και τους δύο άντρες που πέρασαν από τη ζωή της. Έκανε δύο γάμους από τους οποίους απέκτησε τη Μάρθα Κουτουμάνου (από τον γάμο της με τον Πέτρο Κουτουμάνο) και τη Μαρία-Ελένη Λυκουρέζου (από τον γάμο της με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο). Μεταξύ των δύο γάμων της έζησε και έναν θυελλώδη έρωτα με τον Τόλη Βοσκόπουλο, μετά τον γάμο της με τον Πέτρο Κουτουμάνο (1971 ήταν η χρονιά του χωρισμού τους). Με τον αξέχαστο "πρίγκιπα" του λαϊκού τραγουδιού είχαν γνωριστεί στα γυρίσματα της ταινίας «Μαριχουάνα στοπ» κι ο έρωτάς τους κράτησε μέχρι το 1973 οπότε και χώρισαν.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved