Τα ρεβεγιόν μιας άλλης εποχής: Τα εξώφυλλα της Αλίκης & τα αξέχαστα εορταστικά προγράμματα στην TV!
Intime
Gossip Specials

Τα ρεβεγιόν μιας άλλης εποχής: Τα εξώφυλλα της Αλίκης & τα αξέχαστα εορταστικά προγράμματα στην TV!

Απόψε, πρόκειται να αποχαιρετήσουμε το 2022, ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Αλήθεια, θυμάστε πώς γινόταν η αλλαγή χρόνου τις προηγούμενες δεκαετίες; 

Τα ρεβεγιόν των προηγούμενων δεκαετιών είχαν μόνο ένα κοινό σημείο με τις μέρες που διανύουμε. Ότι η γιορτινή διάθεση κυριαρχεί σε κάθε τι, είτε πρόκειται για τηλεόραση, είτε για τα περιοδικά είτε ακόμα και για τα δικά μας σπίτια. Υπάρχουν όμως και πολλές διαφορές. Όπως ότι τη δεκαετία του '90 που άνθιζε η ιδιωτική τηλεόραση και τα κανάλια κονταροχτυπιούνταν για το πιο λαμπερό σόου της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, είδαμε μερικά από τα πιο φαντασμαγορικά προγράμματα στην ελληνική τηλεόραση που θα μπορούσαν να αναμετρηθούν άνετα με αυτά μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων του εξωτερικού. Ας δούμε όμως πώς ήταν τα ρεβεγιόν και πριν από αυτά τα λαμπερά σόου των 90s!

Με την Αλίκη και τη Λαμπέτη!

Σχεδόν από την εποχή της άνθισης του Ελληνικού κινηματογράφου, ήταν... θεσμός για τα περιοδικά, την περίοδο των Χριστουγέννων αλλά και της Πρωτοχρονιάς να έχουν εξώφυλλα με εορταστικό φόντο!

Οι πρωταγωνιστές της χρυσής εποχής και κυρίως οι πρωταγωνίστριες περνούσαν τις γιορτές, κρεμασμένοι στα περίπτερα κοσμώντας τα περιοδικά! Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, είχε κάνει σίγουρα τα περισσότερα αφού κάθε περιοδικό την ήθελε στο εξώφυλλό του προκειμένου να ανεβάσει τις πωλήσεις του. Το στολισμένο δέντρο ήταν απαραίτητο στη φωτογράφιση ενώ μας χάριζαν πολλά ενσταντανέ οικογενειακά. Φυσικά, οι γιορτές τις περισσότερες φορές τους έβρισκαν πάνω στο θεατρικό σανίδι με διπλές παραστάσεις. Όλοι οι συντελεστές μιας παράστασης, θίασος και τεχνικοί γιόρταζαν την είσοδο του χρόνου κάπως έτσι...

Λίγο αργότερα, τα μεγάλα ονόματα του λαϊκού τραγουδιού είχαν την πρωτοκαθεδρία στις καρδιές του κόσμου που έκλεινε τραπέζι σε νυχτερινό κέντρο και ας ήξερε ότι θα πληρώσει double dot για να δει τον αγαπημένο του καλλιτέχνη.

Τα τηλεοπτικά ρεβεγιόν της δεκαετίας του '90!

Τη δεκαετία του '90, όταν άρχισε να ανθίζει η ιδιωτική τηλεόραση, αρχίσαμε ως τηλεθεατές να απολαμβάνουμε μαγικά τηλεοπτικά ρεβεγιόν με... πρωτομάστορα τη Ρούλα Κορομηλά. Να θυμηθούμε το Μπράβο που όμοιό του σόου δύσκολα μπορούσες να συναντήσεις στην ελληνική τηλεόραση; Ποιος θα ξεχάσει την live πρόταση γάμου που είχε κάνει στο σόου της Ρούλας ο Διονύσης Σχοινάς στην Καίτη Γαρμπή τη βραδιά της Πρωτοχρονιάς του 1996; Να θυμηθούμε και άλλα; Το έκανε καλύτερα η εκπομπή Ελένη, στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω:

Εμπρός στον δρόμο που χάραξε η Ρούλα

Και ως πρώτη διδάξασα, η Ρούλα Κορομηλά συνάντησε το πέρασμα των χρόνων πολλούς άξιους συνεχιστές της γκλαμουριάς που επέβαλε στην ελληνική τηλεόραση. Χρόνια μετά και συγκεκριμένα την Πρωτοχρονιά του 2015, ο ΑΝΤ1 προέταξε τα πιο λαμπερά του ονόματα, τον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά για να αναλάβουν το εορταστικό πρόγραμμα. Και είδαμε επί της οθόνης μας τον Γιώργο να χορεύει για πρώτη φορά όπως τόνισε ζεϊμπέκικο και τον Αντώνη Ρέμο να του τραγουδά. Δείτε το βίντεο παρακάτω:

Τα χρόνια που ακολούθησαν, πρώτα με την οικονομική κρίση και πιο πρόσφατα με την πανδημία, τα εορταστικά προγράμματα των καναλιών έγιναν λίγο πιο... ήσυχα όμως και πάλι διαθέτουν την αναγκαία γιορτινη ατμόσφαιρα για να κρατήσουν παρέα στους τηλεθεατές.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved