Πολίτης-Δανδουλάκη: Η διαδρομή από την ταινία «Σουλιώτες» στη Λάμψη και η αγάπη που έγινε... μίσος!
Gossip Specials

Πολίτης-Δανδουλάκη: Η διαδρομή από την ταινία «Σουλιώτες» στη Λάμψη και η αγάπη που έγινε... μίσος!

Σήμερα, ανήμερα της 25ης Μαρτίου έχουμε πολλές ταινίες να δούμε για να τιμήσουμε την εθνική επέτειο, όπως ακριβώς κάνουν τα κανάλια. 

Η ταινία «Σουλιώτες» αποτελεί μία εμβληματική ταινία για την επανάσταση του 1821 και για τους λάτρεις των ταινιών εποχής είναι απόλαυση να την παρακολουθούν κάθε χρόνο τέτοια μέρα.

Εμείς όμως θα επικεντρωθούμε σε δύο πρωταγωνιστές, τον Χρήστο Πολίτη και την Κάτια Δανδουλάκη που είχαν κοινή πορεία καλλιτεχνικά από τότε. Και όταν λέμε τότε εννοούμε το 1972 όταν γυρίστηκε η ταινία σε σκηνοθεσία Δημήτρη Παπακωνσταντή και σε παραγωγή του Τζέιμς Πάρις.

Οι δύο ηθοποιοί, αργότερα μεγάλοι πρωταγωνιστές και της Λάμψης, συνεργάζονταν τότε για δεύτερη φορά αφού είχε προηγηθεί έναν χρόνο πριν η εμβληματική ταινία «Παπαφλέσσας» του ίδιου παραγωγού όπου πρωταγωνιστής όμως ήταν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ. Για να επανέλθουμε όμως στους Πολίτη και Δανδουλάκη και την πιο στενή συνεργασία τους στην ταινία «Σουλιώτες», εκείνος υποδύθηκε στην ταινία τον Βασίλη Τότα που ερωτεύτηκε την Βαγγελή, μία θαρραλέα Σουλιώτισσα η οποία όμως ήταν ερωτευμένη με τον Κόγκα Δράκο, ρόλο που είχε αναλάβει ο Γιάννης Κατράνης.

Η συνεργασία τους ήταν άψογη, όλα πήγαν όπως έπρεπε όμως οι δρόμοι τους έμελλε να συναντηθούν ξανά όταν ο Νίκος Φώσκολος τους οραματίστηκε ζευγάρι στη Λάμψη. Ποιος θα ξεχάσει τον Γιάγκο και τη Βίρνα Δράκου, ρόλους που υποδύθηκαν με μεγάλη επιτυχία Πολίτης και Δανδουλάκη στη σειρά η οποία άφησε εποχή ως μία από τις πιο επιτυχημένες σαπουνόπερες της ελληνικής τηλεόρασης;

Φτάνουμε όμως στο 2023 που οι δύο άλλοτε πρωταγωνιστές έρχονται ξανά στο προσκήνιο και γίνονται κεντρικά πρόσωπα σε μία άνευ προηγουμένου κόντρα που κανείς δεν περίμενε πως θα ξεσπάσει;

Κάποιες δηλώσεις του Χρήστου Πολίτη, έριξαν την πρώτη σπίθα για να ανάψει φωτιά ανάμεσα σε εκείνον και την Κάτια Δανδουλάκη η οποία αν και πάντα φροντίζει να είναι ειρηνοποιός, φαίνεται πως έριξε... λάδι στην αναμμένη φωτιά για να φτάσουν οι δυο τους να μιλούν για... μίσος!

Συγκεκριμένα, καλεσμένη στην εκπομπή «Έλεος», όταν η Κάτια Δανδουλάκη ρωτήθηκε για τον Χρήστο Πολίτη και τις παλιότερες δηλώσεις του, απάντησε: «Πέρασα πάρα πολύ ωραία με τον Χρήστο κι ήμασταν φίλοι. Δεν θέλω να το επαναλάβω γιατί είπε πως δεν θέλει να μιλώ για αυτόν. Δεν θέλει γιατί με μισεί. Αποφάσισε εκείνος».

Η ατάκα της περί μίσους δεν έμεινε αναπάντητη όμως από τον Χρήστο Πολίτη ο οποίος επανήλθε με νέες δηλώσεις του, απαντώντας ουσιαστικά στην άλλοτε τηλεοπτική του παρτενέρ: «Δεν έχω μισήσει ποτέ στη ζωή μου άνθρωπο. Το μίσος είναι λίγο κακόγουστο πράγμα αλλά δεν έχω μισήσει ποτέ κανέναν άνθρωπο. Ότι δεν θέλω να αναφέρεται σε μένα καθόλου, είπα να σταματήσει αυτό το σίριαλ. Μάλιστα μου είχαν πει ότι ο κύριος Λιάγκας έκανε μια πολύ σωστή τοποθέτηση, ότι δεν έπρεπε να πει κάτι τέτοιο για μένα η κυρία Δανδουλάκη τότε. Δηλαδή ότι είχα το ακαταλόγιστο γιατί είμαι ψυχοπαθής, κάτι τέτοιο νομίζω. Εγώ δεν βρίζω κανέναν. Ο καθένας είναι ελεύθερος να λέει ό,τι θέλει. Απλά εγώ δεν μισώ κανέναν.. Σε όλη μου τη ζωή δηλαδή δεν έχω μισήσει».

Άραγε να γράφτηκε το φινάλε μιας κάποτε ζεστής φιλίας που από αγάπη και συμπάθεια έγινε μίσος ή απλώς όλα αυτά ήταν μία παρεξήγηση που αργά ή γρήγορα θα λάβει τέλος; Όπως πάντα, ο χρόνος θα δείξει...

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved