25η Μαρτίου - Μαντώ Μαυρογένους: Το σπάνιο εξώφυλλο Καρέζη - Φυσσούν και η θρυλική ατάκα στο φινάλε
Gossip Specials

25η Μαρτίου - Μαντώ Μαυρογένους: Το σπάνιο εξώφυλλο Καρέζη - Φυσσούν και η θρυλική ατάκα στο φινάλε

25η Μαρτίου και οι σπουδαίες παραγωγές της Μεγάλης οθόνης έχουν την τιμητική τους για άλλη μια φορά. 

Η ταινία Μαντώ Μαυρογένους με την αείμνηστη Τζένη Καρέζη και τον Πέτρο Φυσούν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους προβλήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 23/3 μέσα από τη συχνότητα του Mega. Ήταν χωρίς καμία αμφιβολία μία από τις μεγαλύτερες παραγωγές του ελληνικού κινηματογράφου και δικαίως προβάλλεται τηλεοπτικά κάθε χρόνο.

Η Μαντώ Μαυρογένους κυκλοφόρησε το 1971 σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη από τον κινηματογραφικό οργανισμό Καραγιάννης – Καρατζόπουλος.

Η ΕΡΤ τιμά την επέτειο της 25ης Μαρτίου - Αναλυτικά το πρόγραμμα

Στον ρόλο της Ελληνίδας αγωνίστριας του 1821 είδαμε την αφοπλιστική Τζένη Καρέζη να δίνει για μία ακόμη φορά ρεσιτάλ ερμηνείας. Η σπουδαία ηθοποιός που ανέβηκε στην κορυφή με το τεράστιο ταλέντο της, μας χάρισε δυνατές κινηματογραφικές στιγμές καθηλώνοντας το κοινό. Όλα αυτά στη σκιά της επανάστασης του 1821.

mantomaurogenous2.jpg

Τη μητέρα της υποδύθηκε η Κάκια Παπανιώτου, ενώ τον πρίγκιπα Υψηλάντη ενσάρκωσε ο Πέτρος Φυσσούν ο οποίος έκανε την ανατροπή στον συγκεκριμένο ρόλο και καθιερώθηκε ως ένα μεγάλο ταλέντο.

Η υπόθεση:

H Μαντώ Μαυρογένους, αρκετά χρόνια μετά την επανάσταση και την ενεργό δράση της, ζητά τη σύνταξη του αγωνιστή και αναθυμάται τη ζωή της. Παρά τις αντιδράσεις της μητέρας της πρόσφερε την προίκα της για να στηρίξει οικονομικά την επανάσταση και θυμάται ακόμα τον έρωτά της με τον πρίγκιπα Υψηλάντη και τις δολοπλοκίες των εχθρών τους.

Η Τζένη Καρέζη και ο Πέτρος Φυσσούν πόζαραν ως Μαντώ Μαυρογένους και πρίγκιπας Υψηλάντης στο περιοδικό Ρομάντσο.

300919_290352237732414_381398308_n-1.webp

Η ταινία κλείνει με τη θρυλική φράση: “Τι έχω προσφέρει στον αγώνα εγώ… εγώ η Μαντώ Μαυτογένους. Τίποτα”.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved