Σπάνιο ντοκουμέντο του 1977: H Τζένη Καρέζη σε μία τηλεοπτική συνέντευξη μέσα από το θέατρο της
Gossip Specials

Σπάνιο ντοκουμέντο του 1977: H Τζένη Καρέζη σε μία τηλεοπτική συνέντευξη μέσα από το θέατρο της

Το καθηλωτικό της βλέμμα μάγεψε μια ολόκληρη εποχή ενώ οι ερμηνείες της μέσα από τη Μεγάλη οθόνη συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να εντυπωσιάζουν γενιές και γενιές.

Ο λόγος για την Τζένη Καρέζη που όπως μπορείτε να διαπιστώσετε κι εσείς, δεν υπάρχουν διαθέσιμες πολλές συνεντεύξεις στο διαδίκτυο. Η ηθοποιός που έλαμψε τη «χρυσή εποχή» του ελληνικού κινηματογράφου, πρωταγωνίστησε επί δεκαετίες σε εξαιρετικές ταινίες ενώ οι παραστάσεις στις οποίες έπαιξε έκαναν το κοινό να παραμιλάει.

tzeni-karezi.jpg

Η σπάνια συνέντευξη

Η Τζένη Καρέζη άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμα της στο θέατρο και μεταξύ άλλων είχε υποδυθεί την Πάπισσα Ιωάννα, έχοντας βεβαίως στο πλευρό της τον σύζυγό της, Κώστα Καζάκο.

Δείτε παρακάτω το σπάνιο ντοκουμέντο του 1977 από το Αρχείο της ΕΡΤ

31 χρόνια χωρίς την μεγάλη πρωταγωνίστρια:

Η Τζένη Καρέζη έφυγε από τη ζωή στις 27 Ιουλίου 1992. Ήδη από το ξεκίνημα της πορείας της, στο διάστημα 1955-1959, ερμήνευσε με μεγάλη επιτυχία σπουδαίους ρόλους στο Εθνικό Θέατρο, δίπλα σε μεγάλους ηθοποιούς, όπως ο Μινωτής και η Παξινού, σε κλασικά έργα. Το 1955 έπαιξε στην ταινία «Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο» του Αλέκου Σακελάριου, με την οποία καθιερώθηκε στον κινηματογράφο.

Μετά το γάμο της με τον Κώστα Καζάκο, το 1968, η Καρέζη θα παίξει για πρώτη φορά μαζί του στο θέατρο, στο έργο «Θεοδώρα η Μεγάλη» του Γιώργου Ρούσσου, σε σκηνοθεσία Αλέξη Μινωτή. Έκτοτε με τον σύζυγό της θα ακολουθήσουν κοινή θεατρική πορεία επί δύο δεκαετίες και θα παίξουν σε εμβληματικά έργα που γνώρισαν τεράστια επιτυχία, ενώ ο Κώστας Καζάκος θα αναλάβει και τον ρόλο του σκηνοθέτη στις περισσότερες εμφανίσεις της στο σανίδι.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved