Ο Κωστής Σαββιδάκης στο gossip-tv: Οι δυσκολίες, οι Μέλισσες και η αμοιβή από τις επαναλήψεις
Gossip Specials

Ο Κωστής Σαββιδάκης στο gossip-tv: Οι δυσκολίες, οι Μέλισσες και η αμοιβή από τις επαναλήψεις

Κωστής Σαββιδάκης: Σκηνοθετεί, ερμηνεύει και εμμένει στην ποιότητα θεατρικά, κάνοντας επιλογές που τιμούν τον ίδιο και το Θέατρο.

Ο Κωστής Σαββιδάκης έχει μετρήσει πολλά χιλιόμετρα στο θέατρο και έχει συμμετάσχει σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές. Τον απολαύσαμε στις σειρές: "Οι Βασιλιάδες το 2012" ως Λευτέρης, στο "Με Τα Παντελόνια Κάτω το 2013" ενώ για 3 χρόνια μας συντρόφευσε μέσα από τις Άγριες Μέλισσες του ΑΝΤ1 ως Παπά Γρηγόρης.

savidakis

Ο Κωστής Σαββιδάκης μίλησε αποκλειστικά στο gossip-tv για την πορεία του, τις δυσκολίες και τα σχέδια του.

Σε ποια φάση της ζωής σας σάς βρίσκουμε;
Με βρίσκετε, θα έλεγα, σε μια πολύ όμορφη «φάση» της ζωής μου. Βρισκόμαστε λίγο πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, η προεκλογική δουλειά είναι απαιτητική, ο χρόνος τρέχει… και το 24ωρο νομίζω ότι δεν είναι αρκετό. Είμαι υποψήφιος βουλευτής και όπως καταλαβαίνετε οι υποχρεώσεις είναι αρκετές, αλλά παράλληλα και γοητευτικές.

Είχατε δηλώσει πρόσφατα πως «οι γυναίκες έχουν γίνει πιο δυναμικές και το ανδρικό φύλο έχει αρχίσει λίγο και τρομοκρατείται». Εσείς έχετε νιώσει «απειλή» από μία δυναμική γυναίκα;

Ναι, είχα πει ότι «οι γυναίκες τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πιο δυναμικές» κι ότι αυτό δεν είναι κακό, απλώς… οι άντρες (η μεγαλύτερη πλειοψηφία, νομίζω πως) θα προτιμούσαν τουλάχιστον στις προσωπικές τους στιγμές οι γυναίκες να μην φέρουν τον «δυναμισμό» που (συνήθως πρέπει να) επιδεικνύουν στην δουλειά τους. Όπως, επίσης, είπα ότι «οι άνδρες δεν μεγαλώνουμε ποτέ, κι όταν είμαστε χαλαροί, και με τον άνθρωπο μας θέλουμε (κι εμείς) αγκαλιές και τρυφερότητα». Ας μην ξεχνάμε ότι… γυναίκες μας μεγαλώνουν. Εγώ όχι, δεν έχω νιώσει «απειλή», και δεν το θεωρώ και ως «απειλή» το να είναι μια γυναίκα δυναμική! Ίσα ίσα που τις θαυμάζω και τις χαζεύω τις δυναμικές γυναίκες, αλλά σε πολλές συζητήσεις με αρκετούς φίλους και φίλες έχει τεθεί το θέμα-πρόβλημα… «δυναμικές γυναίκες».

Στις Άγριες Μέλισσες περάσαμε δύσκολες καταστάσεις μέσα σε πολύ δύσκολες εποχές για την χώρα

Ήσασταν υποψήφιος και στις εκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας. Πώς προέκυψε αυτό και πώς ήταν η εμπειρία αυτή για εσάς;
Ναι, ήμουν υποψήφιος βουλευτής με την «ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ - Ζωή Κωνσταντοπούλου» στις 21 Μαΐου, και θα είμαι και στις 25 Ιουνίου. Γνώρισα την Ζωή πριν αρκετά χρόνια, και παρακολουθώντας την πορεία της, κατάλαβα ότι είναι ένας έντιμος, καθαρός, κανονικός άνθρωπος, με λόγο, αξιοπρέπεια, ειλικρίνεια, ντομπροσύνη, και χίλια δυο άλλα καλά. Όταν μου έγινε η πρόταση να συμμετέχω στις Ευρωεκλογές του 2019, και μετέπειτα στις Βουλευτικές του 2019, θεώρησα ότι είναι πολύ τιμητικό να σου δίνεται η ευκαιρία να συμπορεύεσαι δίπλα σε μια τόσο «δυναμική γυναίκα» (αυτό που λέγαμε πριν), οπότε, μόνο «ναι» θα μπορούσα να πω σ’ αυτήν την πρόταση. Και απ’ την άλλη, νομίζω ότι πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας, και να βοηθήσουμε, ο καθένας από το μετερίζι του, να πάνε τα πράγματα καλύτερα σ’ αυτήν την χώρα – το οφείλουμε στις επόμενες γενιές.

savidakis2

Ο Κωστής Σαββιδάκης με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου!

Ο ρόλος του παπά Γρηγόρη σας κυνήγησε; Ο κόσμος σας φωνάζει ακόμη έτσι;
Δεν θα έλεγα ότι «με κυνηγάει», αλλά ότι με συντροφεύει, και νιώθω πως θα βρίσκεται πάντα δίπλα μου. Ναι, ο κόσμος συνεχίζει να με αποκαλεί «παπά μου», «παππούλη», «πάτερ», «παπα-Γρηγόρη», και αυτό είναι όμορφο.

Η ίδια μου η μητέρα μού έδωσε δύναμη να αντιμετωπίζω τις δύσκολες καταστάσεις με ψυχραιμία, και μ’ έμαθε να έχω υπομονή.

Νιώσατε ότι έπρεπε να μείνετε για λίγο εκτός λόγω της τεράστιας επιτυχίας;
Ναι, τηλεοπτικά τουλάχιστον θεώρησα ότι έπρεπε να απέχω για ένα χρονικό διάστημα. Προτάσεις, δόξα τω Θεώ, υπήρξαν και υπάρχουν, αλλά… δυο από αυτές ήταν πάλι για τον ρόλο του παπά, κι έτσι δεν υπήρχε καμία περίπτωση να πω «ναι». Στα κινηματογραφικά, θεατρικά και σε ό,τι άλλο έχει να κάνει με την δουλειά μας, δεν απέχω, εξακολουθώ να είμαι ενεργός.

savidakis

O Κωστής Σαββιδάκης στις Άγριες Μέλισσες.

Σας έλειψε εκείνη η περίοδος των Άγριων Μελισσών;
Φυσικά! Μην ξεχνάτε ότι για 3 χρόνια ήμασταν 12 ώρες την ημέρα όλοι μαζί. Και παρόλο που τότε περάσαμε δύσκολες καταστάσεις μέσα σε πολύ δύσκολες εποχές για την χώρα, αυτά όλα μας έφεραν ακόμα πιο κοντά και οι σχέσεις μας έγιναν πιο ουσιαστικές και πιο ανθρώπινες!

Η σειρά επέστρεψε μέσα από το Μακεδονία tv. Την παρακολουθήσατε ξανά;
Δυστυχώς, δεν υπάρχει χρόνος να την παρακολουθήσω, αν και θα το ήθελα.

269608671_433032751759221_8358508857273466416_n.jpg

Θα λάβετε κάποια αμοιβή από τις επαναλήψεις;
Λογικά ναι, γιατί υπάρχουν τα πνευματικά δικαιώματα που δικαιούμαστε.

savidakis

O Κωστής Σαββιδάκης στις Άγριες Μέλισσες.

Μιλήστε μου για τα επαγγελματικά σας, τα σχέδια σας.
Χθες τελειώσαμε την ηχογράφηση από ένα πολύ ωραίο τραγούδι που έγραψε ο Στέλιος Κουκέλης, και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα το απολαύσετε κι εσείς. Επίσης αυτές τις ημέρες ξεκινάμε πρόβες για μια θεατρική παράσταση. Το έργο λέγεται «STRΑΤEGΩ» του Αλέξανδρου Μούστα, και η σκηνοθεσία είναι του Τάσου Ιορδανίδη. Και μετά τον Οκτώβριο ξεκινάμε, πρώτα ο Θεός, τα γυρίσματα για την ταινία του Γιάννη Στραβόλαιμου «Η Βασίλισσα των Ουρανών».

Οι δυσκολίες μέχρι σήμερα ήταν αρκετές, και θα έρθουν κι άλλες

Χάσατε τη μητέρα σας σε νεαρή ηλικία και ενώ της είχαν δώσει 6 μήνες ζωής εκείνη πολέμησε για 14 χρόνια. Αυτή η κατάσταση σας έδωσε δύναμη ώστε να ξεπερνάτε όλες τις δυσκολίες;

Η ίδια μου η μητέρα μού έδωσε δύναμη να αντιμετωπίζω τις δύσκολες καταστάσεις με ψυχραιμία, και μ’ έμαθε να έχω υπομονή. Νομίζω ότι αν συνειδητοποιήσουμε όλοι μας πως είμαστε περαστικοί από αυτήν την ζωή, πως τίποτα δεν παίρνουμε μαζί μας, ότι γυμνοί ερχόμαστε και γυμνοί φεύγουμε, τότε… η οπτική όλων μας για την ζωή και τα πράγματα θα αλλάξει αρκετά.

Πως αποφασίσατε να ακολουθήσετε τον χώρο της υποκριτικής; Ποιο ήταν το πρώτο ερέθισμα; Τι σημαίνει για εσάς «τέχνη»;

Στην ηλικία των 7 ετών έτυχε να δω μια παράσταση στο νησί μου, στην Ρόδο, κι από εκεί και πέρα ήξερα πια τι ήθελα να γίνω. Τέχνη για εμένα είναι… οι ανάσες μας, τα βλέμματά μας, οι ήχοι κι οι μυρωδιές μας, όλη μας η ζωή - η ίδια μας η ζωή οφείλει να είναι... τέχνη!

savidakis3

Τι σας έμαθαν οι δύσκολες στιγμές της ζωής σας; Ποια ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία μέχρι σήμερα;

Μου έμαθαν ότι δεν πρέπει να θεωρούμε τίποτα δεδομένο - τίποτα και κανέναν. Όλα αλλάζουν…Οι δυσκολίες μέχρι σήμερα ήταν αρκετές, και θα έρθουν κι άλλες. Αλλά δεν έχει σημασία αν είναι μικρότερες ή μεγαλύτερες, σημασία έχει να είμαστε εμείς μέσα μας καλά, έτσι ώστε να έχουμε την δύναμη και τις αντοχές να τις αντιμετωπίζουμε.

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved