H Μάγισσα: Το κάστρο που ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο ευρώ και τα πλάνα που θα μας κόψουν την ανάσα
Gossip Specials

H Μάγισσα: Το κάστρο που ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο ευρώ και τα πλάνα που θα μας κόψουν την ανάσα

Πρόκειται για μια από τις ακριβότερες παραγωγές της ελληνικής τηλεόρασης. Η Μάγισσα, που φέρει την υπογραφή της Μελίνας Τσαμπάνη και του Πέτρου Καλκόβαλη, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Χαρίτου ετοιμάζεται να μας κόψει την ανάσα με όσα θα δούμε από το πρώτο κιόλας λεπτό του πρώτου επεισοδίου.

Περίπου 40 δημοσιογράφοι βρεθήκαμε, μετά από κάλεσμα του ΑΝΤ1, να ταξιδέψουμε για να περιπλανηθούμε στα μονοπάτια της Μάγισσας και να παρακολουθήσουμε από κοντά ένα μικρό μέρος του γυρίσματος.

Γι’ αυτό επιλέχθηκε, μεταξύ άλλων η μαγική Καρδαμύλη. Σε ένα κάστρο της περιοχής και συγκεκριμένα στον Πύργο Μούρτζινου, ο Λευτέρης Χαρίτος έδινε τις σκηνοθετικές οδηγίες του στους ηθοποιούς, μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Γάλλος και ο Τάσος Νούσιας.

AZ3A4009.jpg

Η κλακέτα ήχησε και η απόλυτη σιωπή από τους δημοσιογράφους και όσους δουλεύουν πίσω από τις κάμερες δεν άργησε να έρθει. Οι ηθοποιοί που έκαναν γύρισμα εκείνη τη στιγμή, μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Γάλλος και ο Τάσος Νούσιας, ντυμένοι με ενδυμασίες, σχεδιασμένες και ραμμένες ειδικά για τους ηθοποιούς της σειράς, με σπαθιά, όπλα, γιαταγάνια στο ζωνάρι τους, κάτω από το ζεστό ήλιο του Ιουνίου ακολουθούσαν πιστά τις οδηγίες του σκηνοθέτη.

AZ3A4407.jpg
AZ3A4436.jpg
AZ3A4482.jpg
AZ3A4577.jpg

Σε ένα από τα break του γυρίσματος ο Λευτέρης Χαρίτος κέρναγε γλυκά όσους ήταν στο γύρισμα για τη γέννηση της κόρης του που ήρθε στον κόσμο μια ημέρα πριν. Στο χέρι του σκηνοθέτη υπήρχε ακόμη το βραχιολάκι του μαιευτηρίου κάτι που και ο ίδιος επισήμανε όταν το παρατήρησε.

Στο διάλειμμα που είχαν για φαγητό βρήκαμε ευκαιρία να μιλήσουμε με τον Λευτέρη Χαρίτο και να μας πει με όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούσε -κάτω από το άγρυπνο βλέμμα των ανθρώπων του γραφείου τύπου του ΑΝΤ1- για τη σειρά φαινόμενο που θα παρακολουθήσουμε από τον Σεπτέμβριο στους δέκτες μας.

AZ3A4113.jpg

«Οι βασικοί συνεργάτες είμαστε οι ίδιοι με τις Άγριες Μέλισσες. Είναι πιο δύσκολο το εγχείρημα. Η σειρά θα προβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα. Εμείς προσπαθούμε να το κάνουμε ακόμη πιο κυριλέ το εγχείρημα, να μοιάζει δηλαδή για σειρά για μία φορά την εβδομάδα, αλλά επειδή είναι αρκετά τα επεισόδια -προς το παρόν είναι 60 επεισόδια- όσο να είναι, από κάποια στιγμή και μετά πάμε πιο γρήγορα.

Δε νομίζω να έχει ξαναγυριστεί έτσι, με τέτοια μεγαλοπρέπεια και τέτοιο πλούτο παραγωγής τέτοια σειρά εποχής, γιατί έχει και την ιδιαιτερότητα ότι δεν ξέραμε, κανείς μας δεν ήξερε, πώς είναι η εποχή εκείνη. Φυσικά και κάναμε έρευνα αλλά εγώ αποφάσισα από πάρα πολύ νωρίς, στο ενδυματολογικό κομμάτι να ξεφύγουμε από την εποχή, με την έννοια ότι μας αρέσει να δημιουργούμε χαρακτήρες που ο κάθε χαρακτήρας να μάθει στον θεατή και να θυμάσαι τον κάθε έναν ξεχωριστά. Είπα στην ενδυματολόγο, Τριάδα Παπαδάκη ότι τα ρούχα πρέπει να είναι λίγο fantasy», είπε ο Λευτέρης Χαρίτος.

AZ3A4054.jpg

Η υπόθεση της Μάγισσας και το πρώτο επεισόδιο που θα κόψει την ανάσα

«Η σειρά είναι κατά κύριο λόγο crime. Πεθαίνει ένα μωρό στο πρώτο επεισόδιο και ψάχνουμε να βρούμε ποιος το σκότωσε. Από εκεί και πέρα είναι και η ιστορία δυο οικογενειών, όλα τα μίση και τα πάθη των οικογενειών, παράνομοι έρωτες... Οι Μανιάτες ήταν πειρατές, οπότε υπάρχει και πειρατεία, έχουμε κάνει και σκηνές πάνω σε πλοία με πειρατές που κουρσεύουν και τέτοια. Υπάρχουν πολλές ιστορίες που αναπτύσσονται παράλληλα. Υπάρχει το κεντρικό ερώτημα, φυσικά, αλλά υπάρχει και το κεντρικό ζήτημα της ηρωίδας αλλά οι ιστορίες είναι πολλές», τόνισε ο σκηνοθέτης.

AZ3A4671-copy-2.jpg

Ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, είναι ένας από τους ηθοποιούς που θα παίζει στη σειρά Η μάγισσα.

Ο Λευτέρης Χαρίτος αναφέρθηκε και στο πρώτο επεισόδιο της σειράς:

«Ελπίζουμε το πρώτο επεισόδιο να είναι κάτι που δεν έχουν ξαναδεί οι τηλεθεατές ποτέ. Υπάρχει η εναρκτήρια σεκάνς, είναι μια μάχη μεγάλη την οποία παρακολουθεί η Έλλη Τρίγγου και κάπως κάναμε ένα μονοπλάνο, έναν πανικό με φωτιές, καπνούς, δύσκολο να γίνει. Η έναρξη της σειράς είναι πολύ εντυπωσιακή και πολύ δύσκολη να γίνει. Είχαμε 50 κομπάρσους, ανθρώπους που ήταν ειδικοί στην ξιφομαχία, είχαμε τραυματισμούς, είχαμε αίματα…

magissa6.jpg

Υπάρχουν πολλές ιστορίες που αναπτύσσονται παράλληλα. Υπάρχει το κεντρικό ερώτημα, φυσικά, αλλά υπάρχει και το κεντρικό ζήτημα της ηρωίδας αλλά οι ιστορίες είναι πολλές», μας είπε.

magissa-2.jpg

«Είναι μια σειρά που έχει προδιαγραφές για ξένες πλατφόρμες. Και σεναριακά μπορεί. Αυτό μας απασχόλησε πολύ και σεναριακά. Για αυτό και είπα ότι δεν έχει και πολλά στοιχεία ιστορικά για να μπορεί να το παρακολουθήσει ο οποιοσδήποτε. Και ποιοτικά είπαμε και με τον κ. Καραγιάννη και με τον ΑΝΤ1 ότι πάμε να το κάνουμε γιατί όλο αυτό είναι είδος crime με κάποια στοιχεία fantasy, δεν είναι ότι είναι κάτι ελληνικό. Η Ελλάδα είναι το location. Μπορεί η σειρά να διαδραματίζεται λίγο πριν την ελληνική επανάσταση του 1821 όμως όπως τόνισε ο κ. Χαρίτος: «Η ελληνική επανάσταση δεν μας απασχολεί πολύ γιατί είναι μια σειρά η οποία είναι κυρίως μυθοπλαστική. Ένα κομμάτι που χρησιμοποιούμε στη σειρά είναι η Φιλική εταιρεία, υπάρχει ένας ρόλος ενός ανθρώπου που έρχεται από τη Ρωσία για να προετοιμάσει την Επανάσταση. Το μεγαλύτερο στοίχημα στη σειρά είναι να πιστέψεις ότι έχει συμβεί αυτό που βλέπει».

AZ3A4136.jpg

Η μάγισσα Έλλη Τρίγγου και η καρμική τους σχέση: «Δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω της»

Γιατί επέλεξε ο Λευτέρης Χαρίτος την Έλλη Τρίγγου να ερμηνεύσει τη μάγισσα;

«Την αγαπώ την Έλλη τόσο πολύ. Και θυμάμαι ότι στις Άγριες Μέλισσες η Έλλη αρνήθηκε μια σειρά… Ημέρα Παρασκευή το έμαθε, το μεσημέρι. Παρασκευή απόγευμα της τηλεφώνησε η art director να έρθει Δευτέρα στις Μέλισσες. Ήρθε τη Δευτέρα, διάβασε λίγο και την έκλεισα επιτόπου. Είναι καρμικό με την Έλλη. Κλείνουμε 4 χρόνια. Είναι σαν σχέση. Με τις ώρες εργασίας μας είναι πιο πολύ από σχέση. Δεν υπήρχε στο μυαλό μου να παίξει το ρόλο της Μάγισσας κάποια εκτός από την Έλλη. Η Έλλη έχει ένα μαγικό τρόπο να καταλαβαίνει τα πράγματα χωρίς να της τα πολύ λες. Και επίσης έχει αυτό το συγκλονιστικό πρόσωπο στην κάμερα. Ακόμη και πλάτη όταν είναι, δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω της. Η Έλλη με την Μάγισσα δεν έχει καμία σχέση. Όπως δεν είχε καμία σχέση με την Ασημίνα. Οι ρόλοι που της γράφονται δεν είναι ευκολάκι όπως για άλλους ηθοποιούς».

AZ3A4068.jpg

Η πρωτότυπη μουσική και ο πύργος στο κτήμα Νάσιουτζικ που ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο ευρώ

«Εδώ στην Μάνη δεν είμαστε πολύ καιρό. Έχουμε μαζέψει τα γυρίσματα της Μάνης τα οποία πραγματοποιούμε μέσα σε μια βδομάδα. Το βασικό μας location είναι στο κτήμα Νάσιουτζικ όπου το έχουμε διαμορφώσει και έχουμε χτίσει έναν πύργο. Ένα πανάκριβο ντεκόρ, νομίζω ότι έχει στοιχίσει πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ και διαμορφώσαμε το κτήμα Νάσιουτζικ.

magissa5.jpg

Έχουμε καλύψει τα πάντα, τις πισίνες, τα ντεκόρ και έχουμε χτίσει ένα τεράστιο κάστρο 8- 9 μέτρα ύψος, με πολεμίστρες και μέσα έχουμε φέρει πέτρα ειδική από τη Γερμανία για να χτίσουμε όλα αυτά τα τείχη. Το κάστρο που φτιάξαμε έχει μέσα δωμάτια, μπουντρούμια, βασανιστήρια, αποθήκες, παράνομο σεξ, όλα αυτά. Ειδικά παράνομο σεξ. Είναι σαν πλατό, μόνο που δεν είναι πλατό. Στη σειρά έχουμε καράβια, πειρατές, έχουμε μάχες πειρατών, έχουμε πτώσεις από ψηλά, έχουμε ειδικά εφέ…

AZ3A4724.jpg

Ο Άρης Νινίκας από το Εθνικό θέατρο στη Μάγισσα

AZ3A4744-copy.jpg

Θεοδόσης Φυλακτός, ένας από τους νέους ηθοποιούς που θα απολαύσουμε στη σειρά

https://www.instagram.com/p/CtQ6j7QoZMm

Όσον αφορά την μουσική ο Λευτέρης Χαρίτος είπε χαρακτηριστικά: «Είναι η πρώτη φορά στην τηλεόραση στην Ελλάδα που ηχογραφήσαμε το βασικό μουσικό θέμα με συμφωνική ορχήστρα και φωνές οπότε το θέμα του τίτλου και της σειράς είναι ηχογραφημένα με πραγματική ορχήστρα, τη Φιλαρμόνια».

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved