Νίκος Ψαρράς: «Ο ρόλος μου στη Μάγισσα εξελίσσεται πολύ ωραία- Δε θέλω να παίζω συνέχεια το κάθαρμα»
Gossip Specials

Νίκος Ψαρράς: «Ο ρόλος μου στη Μάγισσα εξελίσσεται πολύ ωραία- Δε θέλω να παίζω συνέχεια το κάθαρμα»

Μετά τις Άγριες μέλισσες ο Νίκος Ψαρράς συναντιέται και πάλι με τους δημιουργούς Μελίνα Τσαμπάνη - Πέτρος Καλκόβαλης και τον σκηνοθέτη, Λευτέρη Χαρίτο, για τη σειρά, Η μάγισσα.

Χαμογελαστός και ευδιάθετος ο Νίκος Ψαρράς μάς μίλησε, κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στην Αρεόπολη για τα γυρίσματα της σειράς, για όσα θα δούμε από το Σεπτέμβριο στο πολυσυζητημένο σήριαλ του ΑΝΤ1.

-Τι ήταν αυτό που σας ιντρίγκαρε και είπατε το ναι στη Μάγισσα;

«Εγώ θα ήμουν στο Ντέρτι. Το είχαμε κανονίσει και όταν αυτό ναυάγησε για τους γνωστούς λόγους, μου είπε ο Λευτέρης Χαρίτος: «θέλω να είμαστε παρέα. Ετοιμάζουμε κάτι, θα είναι κάτι πολύ μεγάλο, δεν ξέρουμε πολλά πράγματα ακόμη». Δε σας κρύβω ότι υπήρξαν διάφορες έριδες γιατί διανύουμε μια χρονιά που γίνανε πολλά πράγματα και για πολύ καιρό δεν ξέραμε αν θα γίνει η δουλειά και όλοι ρισκάραμε και περιμέναμε- και καλά κάναμε και περιμέναμε γιατί άξιζε τον κόπο. Όταν πια ήρθανε τα πρώτα σενάρια και διαβάσαμε μια πρώτη γραφή των πρώτων δέκα επεισοδίων, όλοι μείναμε άφωνοι, όχι μόνο με την πλοκή αλλά και πώς θα τα γυρίσουμε όλα αυτά. Το πρώτο επεισόδιο είναι σχεδόν διπλό. Γίνεται μια παρουσίαση των χαρακτήρων, αρχίζει με ένα σημαντικό γεγονός που είναι ο θάνατος ενός παιδιού. Να ξεκινάς μια σειρά με το θάνατο ενός παιδιού 40 ημερών είναι ένα άγριο πράγμα. Αναστατωνόμαστε όλοι πάρα πολύ και από εκεί και πέρα αρχίζουν και ξεδιπλώνονται όλοι οι χαρακτήρες.

psarras.jpg

-Πείτε μας μερικά πράγματα για τη Μάγισσα…

«Θα σας πω βασικά πράγματα. Είμαστε δύο πολύ μεγάλες οικογένειες, οι οποίες αναγκάζονται να συμπεθεριάσουν. Αναγκάζονται όμως. Γιατί η δικιά μου οικογένεια, είναι πλούσια οικογένεια καπεταναίων, άρχουσα τάξη. Η άλλη οικογένεια είναι πειρατές. Αλλά υπήρξε ένα φυσικό γεγονός, ένα χρόνο πριν που είχε συμβεί το εξής συγκλονιστικό στον κόσμο, που θα το δούμε σε επόμενα επεισόδια. Υπήρξε μια έκρηξη ηφαιστείου στην Ινδονησία που ήταν τόσο μεγάλη που σκέπασε με νέφος όλη την Ευρώπη, που εκείνο το καλοκαίρι δεν υπήρχε καμία σπορά. Υπήρχαν πολικές θερμοκρασίες. Ιδίως στη Βόρεια Ευρώπη, ο μισός πληθυσμός πέθανε γιατί δεν είχαν να φάνε. Πεθάνανε από λιμό. Οι οικογένειες λοιπόν, αρχίζουν και ενώνονταν. Έτσι έγινε και με τη δική μας οικογένεια. Ο Πέτρος και η Μελίνα ψάχνοντας τα γεγονότα της εποχής ανακαλύψαν αυτό το γεγονός που είχε συμβεί και είχε συγκλονίσει όλη την Ευρώπη. Έτσι, αυτές οι οικογένειες έρχονται κοντά αλλά εμείς τους βλέπουμε όταν πεθαίνει το εγγόνι τους. Τα σενάρια είναι πυκνά. Μπαίνουν και φεύγουν διάφοροι χαρακτήρες που έρχονται για πέντε έξι επεισόδια. Μας αναστατώνουν και ταυτοχρόνως τρέχουν πολλές ιστορίες. Η έναρξη της Φιλικής εταιρείας, ότι υπάρχει ανάμεσά μας μια κοπέλα που έχει μαντικές ικανότητες και προβλέπει το μέλλον, υπάρχουν πολλά εγκλήματα, όπως και υπήρχαν εκείνη την εποχή, υπάρχουν καράβια, υπάρχουν πειρατές, Τούρκοι που μπαίνουν αλλά δεν μένουν στην Μάνη. Αυτό που δεν ήξερα και το ανακάλυψα τώρα είναι ότι η Μάνη ήταν ένα ελεύθερο κομμάτι και αυτό είναι το παράλογο. Από μια μη υποδουλωμένη περιοχή ξεκίνησε μια επανάσταση για να απελευθερωθεί όλος ο ελληνικός κόσμος. Για αυτό βλέπουμε εδώ στην πλατεία της Αρεόπολης Νίκη ή Θάνατος. Γιατί αυτοί δεν ψάχνανε την ελευθερία. Ελευθερία είχανε. Οι υπόλοιποι Έλληνες ζητήσανε την ελευθερία.

- Ο Λευτέρης Χαρίτος μάς είπε ότι η Μάγισσα είναι μια σειρά crime στοιχεία κάτι που κανείς μέχρι τώρα δε γνώριζει.

«Το αίμα και το έγκλημα υπάρχουν πολύ στη σειρά όπως και το σασπένς. Για πολλά επεισόδια δεν ξέρεις ποιος έχει κάνει το έγκλημα. Ποιος έχει σκοτώσει το μωρό. Κάποια στιγμή το καταλαβαίνουν οι θεατές αλλά δεν το ξέρουμε εμείς οι υπόλοιποι χαρακτήρες. Το μαθαίνουμε πολύ πιο αργά.

-Ποιο επεισόδιο γυρίζετε αυτή την περίοδο;

«Εμείς έχουμε δουλεύουμε ταυτόχρονα 48 επεισόδια. Εγώ δεν έχω κλείσει κανένα επεισόδιο ακόμα. Χρωστάω σκηνές από το πρώτο και έχω γυρίσει και σκηνές από το 48. Αυτό είναι και πολύ ωραίο και πολύ δύσκολο ταυτόχρονα για να θυμάσαι γιατί έχουν συμβεί τα χίλια μύρια όσα. Όταν μας στέλνουν τα 5 επόμενα επεισόδια όλοι είμαστε σαν τους τρελούς και δεν πιστεύουμε όσα γίνονται στην πλοκή».

magissa3.jpg

-Ποιος είναι ο ρόλος που ερμηνεύεται στη σειρά;

«Ο Κανέλλος τον οποίο υποδύομαι και χαίρομαι πολύ που παίζω εγώ αυτόν τον ρόλο, είναι ένας ρόλος που είναι παντού χωμένος. Ξεκινάει ως ο ρεμπεσκές της οικογένειας, αλλά εξελίσσεται πολύ ωραία γιατί και εγώ δε θέλω να παίζω συνέχεια τα καθάρματα. Ο Κανέλλος είναι ένας άνθρωπος που έχει ταξιδέψει πολύ στην Ευρώπη, είναι ο μόνος που είναι ξυρισμένος, εγώ και ο Ντάσκας που παίζει τον Γάλλο δεν έχουμε μούσια, και είναι γεροντοπαλίκαρο γιατί είναι ερωτευμένος με μια γυναίκα που δεν μπορεί να έχει και για αυτό το έχει ρίξει στο ποτό και στα ξενύχτια.

202202051347450.3289_NIKOS_PSARAS_422022.JPG

-Μέχρι πότε θα μείνετε στη Μάνη;

Θα είμαστε στην Αρεόπολη σίγουρα μέχρι τα Χριστούγεννα. Είναι πολύ ωραίο να μπαίνεις στις παραδόσεις της εποχής. Κάνουμε 5 σκηνές τη μέρα αντί για 15. Στρώνουν το τραπέζι και βλέπεις ότι δεν υπήρχαν τότε πατάτες γιατί δεν τις είχε φέρει ακόμη ο Καποδίστριας. Θα έχουμε πολλές δυσκολίες τον Ιούλιο γιατί έχουμε πολλά χειμωνιάτικα ρούχα. Πολύ παλτό, πολύ βελέντζα. Ξεκινήσαμε τον Γενάρη με καλοκαιρινά ρούχα και τα πουκαμισάκια μας και τώρα είμαστε με χειμερινά ρούχα.

202107031417080.5696_NIKOS_PSARAS_02072021.JPG

-Τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε στα γυρίσματα;

«Δυσκολίες υπάρχουν πολλές γιατί το κείμενο είναι αλλιώτικο. Δεν είναι μια γλώσσα που μιλάμε κάθε μέρα. Επίσης τα άλογα. Είναι μπελαλίδικα. Έχουμε κάνει όλοι μαθήματα ιππασίας ένα περίπου δίμηνο με συγκεκριμένο, ο καθένας μας, άλογο για να μας ξέρει. Χθες για παράδειγμα ήμασταν εδώ με 10 άλογα. Τα άλογα είναι αλλοπρόσαλλα. Δεν είναι μοτοσακό να πεις «σε έσβησα, τέλειωσες». Είναι εποχή επίσης ζευγαρώματος και η δικιά μου είναι φοράδα και της ορμάνε τα αρσενικά. Προσπαθούμε να κάνουμε τη σκηνή και το μυαλό τους είναι αλλού. Σκουντιούνται, μυρίζονται, αυτή μπορεί να γουστάρει και να δηλώνει ενδιαφέρον ή όχι, δε σε θέλω».

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved