Θέμης Γεωργαντάς στο gossip-tv: «Ήταν τρελό όλο αυτό που συνέβη πέρσι- Το έχω κάνει delete»
STUDIO PANOULIS - photo agency email:photo@panoulis.gr
Gossip Specials

Θέμης Γεωργαντάς στο gossip-tv: «Ήταν τρελό όλο αυτό που συνέβη πέρσι- Το έχω κάνει delete»

Το όνομα του Θέμη Γεωργαντά είναι συνυφασμένο με τα MAD VMA. Και πώς να μην είναι άλλωστε αφού ο Θέμης είναι  ο μακροβιότερος παρουσιαστής του MAD. 

Ο Θέμης Γεωργαντάς μίλησε στο gossip-tv για τα 20 χρόνια MAD VMA. Θυμήθηκε με νοσταλγία το 2004, την πρώτη φορά που ανέβηκε στη σκηνή του θεάτρου Βράχων για να παρουσιάσει τα πρώτα βραβεία MAD, αναφέρθηκε στα acts που δε θα ξεχάσει αλλά και σε εκείνα που ονειρεύεται να δει, συγκινήθηκε όταν αναφέρθηκε στον Παντελή Παντελίδη και ξανά έφερε στη μνήμη του τα περσινά βραβεία που όπως χαρακτηριστικά είπε ο ίδιος έχει κάνει delete από τη μνήμη του.

-Είσαι ο μακροβιότερος παρουσιαστής του MAD και μάλιστα σε καθημερινή βάση. Όταν πρωτοξεκίνησες πίστευες ότι θα φτάναμε 20 χρόνια μετά να μιλάμε για τα βραβεία;

Όχι, με τίποτα. Ξέρεις, κανείς δε γνωρίζειμ όταν ξεκινάει κάτι, τη συνέχεια. Δεν μπορεί να ξέρεις τι θα σου ξημερώσει, πόσο μάλλον όταν εγώ ήμουν ένα μικρό παιδί, είχα τελειώσει μόλις το εργαστήριο δημοσιογραφίας και είχα ξεκινήσει να δουλεύω στο μουσικό περιοδικό Ποπ Κορν, που υπήρχε τότε. Όλα ήταν για μένα μαγικά γιατί γνωρίζεις πόσο αγαπάω τη μουσική. Οπότε για μένα ήταν μαγικό, ζούσα το όνειρό μου. Από κει και πέρα όσον αφορά τη διάρκεια που με ρώτησες, με ΤΙΠΟΤΑ δε φανταζόμουν ότι θα κράταγαν 20 τώρα χρόνια. Καταρχάς δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα τόσο μεγάλο event όπως ήταν τα βραβεία, δηλαδή με τον Ανδρέα Κουρή τον ιδιοκτήτη του MAD, βλέπαμε τα βραβεία του εξωτερικού και λέγαμε πω πω τι καλά που θα ήταν να κάναμε και εμείς τέτοια βραβεία. Απλά το λέγαμε και πήραμε την απόφαση να το κάνουμε πράξη.

232632.jpg

-Και τελικά όχι μόνο το κάνατε αλλά καταφέρατε να γίνει θεσμός. Θυμάσαι πώς ξεκινήσατε τότε;

Φυσικά! Τα θυμάμαι όλα. Ξεκινήσαμε με άγνοια κινδύνου. Πήγαμε, κάναμε μια ωραία βραβεία στο θέατρο Βράχων και την επόμενη μέρα ήταν πρώτη είδηση παντού τα βραβεία. Τσιμπούσαμε ο ένας τον άλλον, κοιταζόμασταν και λέγαμε «τι κάναμε τώρα, τι έχει γίνει;». Και μετά τη δεύτερη χρονιά ακόμα πιο big, ακόμα πιο big και στο τέλος τσακωνόντουσαν, μιλάμε χοντρά, «πλακωνόντουσαν», χαριτολογώντας το λέω, αυτοί που είχαν τις θέσεις για να καθίσουν. Δεν μπορούσαμε να χωρέσουμε από τον κόσμο.

-Θυμάσαι την πρώτη φορά που παρουσίασες τα Mad VMA το 2004;

Ναι, πως δεν θυμάμαι. Καλά, δεν έχει και πολύ μεγάλη διαφορά από τη φετινή. Πολλοί δεν το πιστεύουν αυτό που λέω. Αλλά έχω πάντα ένα πολύ ωραίο γλυκό άγχος. Έχω ένα γλυκό άγχος με τα βραβεία και ειδικά τις τελευταίες μέρες.

Δηλαδή τώρα για παράδειγμα δεν κοιμάμαι καλά το βράδυ, σκέφτομαι συνέχεια, κάνω αντίστροφη μέτρηση μέχρι να έρθει η στιγμή που θα βγω πάνω στη σκηνή. Οπότε είναι το ίδιο, δεν πιστεύω ότι την πρώτη φορά ήμουν λιγότερο αγχωμένος απ’ ότι τη δεύτερη. Μη σου πω ότι όσο μεγάλωνε ο θεσμός και μεγάλωνε η επιτυχία του θεσμού, μεγάλωνε και το άγχος μου. Οπότε ενδεχομένως την πρώτη φορά να ήμουν και πιο cool, δεν ξέρω.

-Τι εκπλήξεις ετοιμάζετε για φέτος; Είναι επετειακή κιόλας η γιορτή αυτή.

Ναι έχουμε φτάσει αισίως τα 20 χρόνια, που να το περιμέναμε. 20 χρόνια MAD VMA. Γι' αυτό έχουμε βγάλει και το hashtag Mad VMA Forever, αν έχετε δει. VMA για πάντα. Κοίτα, δεν θα έχει διαφορά στο concept των βραδιών. Δηλαδή στην ουσία η φετινή χρονιά θα αποτυπώσει όλες τις επιτυχίες που αγαπάνε τα νέα παιδιά, γιατί μη ξεχνάμε ότι το MAD TV και το MAD VMA απευθύνονται στα νέα παιδιά. Δεν είναι τα βραβεία της Ελλάδας. Δεν είναι τα βραβεία των δισκογραφικών εταιρειών. Είναι τα βραβεία ενός ιδιωτικού καναλιού που λέγεται το MAD TV. Δηλαδή οτιδήποτε παίζει το MAD TV, έτσι από αυτόν τον τρόπο αποτυπώνεται και μέσα από τις υποψηφιότητές του και μέσα από το κοινό του. Αυτό το λέω γιατί πολλές φορές, μετά τα βραβεία που γίνεται ο ντόρος, ακούω στα κανάλια να λένε γιατί δεν ήταν αυτός, γιατί δεν ήταν εκείνος κλπ. Είναι ξεκάθαρα τα βραβεία που απευθύνονται σε αυτό το φανατικό νεανικό κοινό που μας αγαπάει από την πρώτη στιγμή και μεγαλώνει συνέχεια μαζί μας. Και έρχεται και καινούριο φυσικά. Λοιπόν, με ρώτησες τι θα έχουμε φέτος, στα MAD VMA 2023. Θα έχουμε πολύ ωραία πράγματα πάνω στη σκηνή, πολύ ωραίες συνεργασίες και θα έχουμε και κάποιους παλιούς αγαπημένους καλλιτέχνες, οι οποίοι εμφανίζονται και πάλι στα βραβεία, πέρα από τους γνώριμους των τελευταίων ετών, όπως για παράδειγμα η Δέσποινα Βανδή, η οποία θα εμφανιστεί μαζί με τους Kings, έχει κάνει πολύ θεαματικό come back θεωρώ. Όπως και ο Σάκης Ρουβάς, που και αυτός τα τελευταία χρόνια δεν ήταν στα βραβεία, και φέτος θα πάρει το ειδικό τιμητικό και θα το πάρει θεαματικά, ετοιμάζουμε κάτι πάρα πολύ ωραίο πάνω στη σκηνή για το βραβείο του. Γενικά θα δούμε για πρώτη φορά, που εμένα με ξάφνιασε πολύ, την Έλενα Παπαρίζου μαζί με την Ελένη Φουρέιρα. Αυτό ήταν μια ιδέα της Παπαρίζου και μου το είπε όταν ήμασταν πριν από δύο μήνες στην Αμερική και ξετρελάθηκα… Το σκέφτηκε η Έλενα αυτό το concept, βρεθήκανε, τα είπανε και θέλω πολύ να το δώ.

-Ποιο είναι το αγαπημένο σου act όλα αυτά τα χρόνια;

Θα πιάσω την Έλενα Παπαρίζου και την έναρξη που είχε κάνει με τους Stavento με το «Μέσα σου». Όπως και η πρώτη εμφάνιση, αν θυμάμαι καλά της Φουρέιρα με το chica bomb που εκεί νομίζω όταν την είδαμε ειπαμε όλοι: Ώπα, τι γίνεται με αυτήν την κοπέλα;»

-Ποια ήταν η πιο εκρηκτική εμφάνιση;

Εκρηκτικός ήταν πάντα ο Ρουβάς. Δεν μπορείς να ξεχάσεις το Shake It. Το Shake It, ήταν την Eurovision το 2004. Οπότε ήταν η πρώτη χρονιά των βραβείων που ο Σάκης εμφανίστηκε με το Shake It και έγινε χαμός. Αλλά και κάποια χρόνια μετά, που είχε βγει με το Και Σε Θέλω, αν το θυμάσαι, που ήταν επίσης συγκλονιστικός. Επίσης μια ακόμη εμφάνιση που θυμάμαι και ήταν εκρηκτική ήταν με την Άννα Βίσση, την πρώτη χρονιά των βραβείων η οποία έκλεισε τη βραδιά με το «Είσαι», σε remix για τα βραβεία, και είχε μαζί της καμιά 30αριά- 40αριά ημίγυμνους άντρες.

-Ποια ήταν η πιο αμήχανη- αστεία στιγμή backstage;

Ήμασταν στο θέατρο Βράχων, όπου εκεί τα πράγματα ήταν περιορισμένα από άποψη χωρητικότητας, το καμαρίνι ήταν σαν ένα τροχόσπιτο φαντάσου, πίσω από τη σκηνή, όπου μπαίνανε όλοι. Έχει στη σκηνή ένα τραγούδι και πρέπει εγώ μέσα στα επόμενα τρια λεπτά να ξαναβγώ στη σκηνή με άλλα όμως ρούχα. Μπαίνω λοιπόν γρήγορα μαζί με τους ανθρώπους μου και βλέπω ξαφνικά ότι μέσα στο καμαρίνι είχε κόσμο. Και αρχίζω να ουρλιάζω «βγείτε γρήγορα όλοι!», γιατί έπρεπε, σου λέω, να ξεβρακωθώ, κατευθείαν να τα βγάλω όλα και να αλλάξω μέσα σε 3 λεπτά. Ξαφνικά εκεί που ουρλιάζω πέφτει μια νεκρική σιγή και ακούω μια αντρική φωνή να λέει: εντάξει Θέμη θα βγω. Και κοιτάω και είναι ο Ρουβάς.

-Ποια στιγμή δε θα ξεχάσεις ποτέ on stage;

Δε θα ξεχάσω ποτέ όλη την πρώτη απονομή. Είναι μια απονομή που έχει χαραχτεί για πάντα στην καρδιά μου και θα τη θυμάμαι για πάντα.

219804.jpg

-Αυτή τη στιγμή θα ήθελες να ξαναζήσεις, αν σου δινότανε η ευκαιρία;

Θα ήθελα να ζήσω πάλι την πρώτη απονομή. Επίσης, το λέω και συγκινούμαι, θα ήθελα να ξαναδώ τον Παντελή Παντελίδη. Θα ήθελα πολύ να ζήσω κάποιες στιγμές με τον Παντελή Παντελίδη και πάνω στη σκηνή, αλλά και πίσω από τη σκηνή. Ήταν ένας υπέροχος καλλιτέχνης και υπέροχος άνθρωπος από το όσο λίγο τον είχα γνωρίσει. Και σεμνός και ταπεινός, υπέροχος. Οπότε αν γυρίσω το χρόνο πίσω διαφορετικά, θα ήθελα πολύ να ξανασυναντηθώ με τον Παντελή."

-Πέρσι ήταν μία κακή στιγμή για τα MAD.

Και αυτή ανήκει στην ανάποδη ερώτηση ποια χρονιά θα ήθελα να ξεχάσω. Σου είπα ότι την πρώτη χρονιά την έχω χαραγμένη στην καρδιά μου, την τελευταία, την περσινή την έχω κάνει delete. Πραγματικά delete... Την περσινή χρονιά κατάφερε το σύστημά μου και την έχει αποβάλλει.

-Πώς ξέφυγε η κατάσταση;

Πέρσι, η βραδιά διαλύθηκε όλη. Οπότε, η λεγόμενη σκαλέτα τινάχτηκε στον αέρα. Όταν λοιπόν αυτό το πράγμα τινάχτηκε στον αέρα, εγώ ήμουνα stand-by και με τον floor manager μου, γιατί ο floor μιλούσε απευθείας εκείνη τη στιγμή, με την παραγωγή, γιατί έστηναν τα βραβεία ξανά, τη ροή των βραβείων δηλαδή, ξανά από την αρχή. Οπότε ήμουνα stand-by, για να βγω πάνω στη σκηνή, και δεν ήξερα κάθε φορά τι θα πω. Είχε πεταχτεί όλα όσα είχαμε στήσει. Αυτό έπρεπε να το διαχειριστώ με ψυχραιμία, και με χαμόγελο, γιατί είναι αυτό που σου λέω, δεν ξεχνάμε ποτέ, ότι είμαστε σε μια τηλεοπτική βραδιά. Εγώ έπρεπε να σκέφτομαι πώς θα προβληθεί αυτό μετά στο Mega. Έπρεπε να είμαι χαμογελαστός, γιατί κάνουμε ένα μεγάλο πάρτι του καλοκαιριού. Έπρεπε,λοιπόν, όλο αυτό να βγει σωστά. Πολύ δύσκολο, πάρα πολύ δύσκολο. Είμαι ευγνώμων που δεν χτύπησε κανείς. Η Έλενα Παπαρίζου, ήταν το θύμα μιάς κακής στιγμής και το κορίτσι δεν εφταιγε σε τίποτα. Είναι τόσο καταδικαστέο που δε χωρά όχι μόνο στα MAD αυτό, δε χωρά στην μουσική, δε χωρά πουθενά.

273396.jpg

-Γι' αυτό και αποκλειστήκανε και αυτοί οι άνθρωποι από τα φετινά βραβεία

Το MAD δεν παίζει κανέναν καλλιτέχνη και τραγούδι το οποίο προάγει τη βία και τέτοιες συμπεριφορές. Αν δεις τί παίζει το mad tv και το mad radio στο κομμάτι αυτής της μουσικής είναι όλα τραγούδια που δεν έχουν αυτό τον στίχο. Δεν είναι δηλαδή ότι αφαιρέθηκαν τα κομμάτια αυτών των δύο αυτών καλλιτεχνών μόνο.

-Εννοείς ότι πέρσι παιζόντουσαν τραγούδια που προάγουν τη βία και μετά τα όσα συνέβησαν δεν παίζονται;

Έχουν σταματήσει να παίζουν όλα τα τραγούδια όλων των καλλιτεχνών τα οποία προάγουν τη βία όχι μόνο αυτών των δύο. Και βγήκε προς τα έξω ότι το MAD απέκλεισε αυτούς τους δύο. Το MAD δεν παίζει αυτά τα τραγούδια, οπότε και οι υποψηφιότητες βγαίνουν βάση του play list των MAD.

273302.jpg

-Δηλαδή θέλεις να μου πεις ότι αν ο SNIK έβγαζε ένα τραγούδι για αγάπη, έρωτες, καλοκαίρια και χειμώνες θα ήταν υποψήφιος;

Αυτό δεν το ξέρω. Θα συζητηθεί. Δεν είναι δική μου απόφαση. Θα πρέπει να συζητηθεί με την παραγωγή του MAD και να δούμε. Αλλά γενικά το MAD πήρε πολύ αυστηρά μέτρα με το που έγινε αυτό γιατί πραγματικά ήταν τρελό όλο αυτό που έγινε. Είναι τρέλα όλο αυτό. Δε σέβεσαι και το κοινό που ήρθε να σε δει. Δε σέβεσαι τα νέα αυτά παιδιά που ήρθαν να σε δουν. Ήταν μια τρέλα η περσινή χρονιά και σου λέω και πάλι το σύστημά μου την έχει κάνει delete.

273369.jpg

-Ποιο είναι εκείνο το ντουέτο, η σύμπραξη που ονειρεύεσαι on stage και δεν το δει ακόμα;

Ωραία ερώτηση. Κοίταξε, τις είχαμε δει στο just the 2 of us, θα ήθελα και να τις δω στα βραβεία. Μιλάω φυσικά για την Άννα Βίσση και τη Δέσποινα Βανδή. Θα ήθελα να τις δω με ένα δικό τους τραγούδι δισκογραφημένο, . Να γίνει ένα ντουέτο, δισκογραφημένο, ένα καινούργιο τραγούδι δηλαδή που θα τραγουδήσουν και οι δυο τους. Θα μου άρεσε πάρα πολύ αυτό να το δούμε και επίσημα στα βραβεία. στα βραδιά τις έχουμε δει την ίδια χρονιά μαζί, αλλά όχι ντουέτο Άλλο ένα ντουέτο που θα μου άρεσε να δω είναι ο Αντώνης Ρέμος με τον Κωνσταντίνο Αργυρό.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved