Η Έρρικα Πρεζεράκου στο Gossip-tv: «Μου ανακοίνωσαν πως δεν μπορώ να κάνω φυσιολογικά παιδί»
Gossip Specials

Η Έρρικα Πρεζεράκου στο Gossip-tv: «Μου ανακοίνωσαν πως δεν μπορώ να κάνω φυσιολογικά παιδί»

Η Έρρικα Πρεζεράκου σε μία εξομολόγηση καρδιάς μιλάει για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε τα τελευταία τρία χρόνια, για την πίστη της αλλά και για τη δύναμη της αγάπης. Η Έρρικα Πρεζεράκου είναι μία μαχήτρια της ζωής...  

Η Έρρικα Πρεζεράκου έχει καταγωγή από τη Μάνη και γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Μεγαλωμένη στη Νέα Φιλαδέλφεια, ανακάλυψε από νωρίς την αγάπη που είχε τόσο για τον χορό όσο και για τον αθλητισμό. Σπούδασε χορογραφία στο Imperial Society of Teachers of London, αλλά και Διοίκηση και Marketing.

Έχει εμπειρία δέκα χρόνων από τον πρωταθλητισμό και η ενασχόλησή της με εναλλακτικές μορφές ψυχοθεραπείας, την οδήγησαν, το 2004 να ξεκινήσει μια μελέτη με στόχο να αποδείξει ότι όταν οι σκέψεις μας έχουν θετική κατεύθυνση, τα συναισθήματά μας είναι θετικά και ανοιχτά και όταν εμπιστευτούμε ότι είμαστε μια ολότητα που δημιουργεί την πραγματικότητά μας (ενεργειακά), τότε το σώμα μας κάνει θαύματα.

Snapinsta.app_150499873_867974460706558_810839115235171684_n_1080.jpg

Η Έρρικα Πρεζεράκου σε μικρότερη ηλικία.

Η Έρρικα Πρεζεράκου ήρθε σε επαφή με τον αθλητισμό εντελώς τυχαία και το αγώνισμα του άλματος επί κοντώ την γοήτευσε αμέσως. Το 2000 ασχολήθηκε με τον πρωταθλητισμό ενώ το 2003 πέτυχε την 2η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα με νίκες σε Πανελλήνια και Βαλκανικά πρωταθλήματα.

Η ίδια μιλάει στο Gossip-tv.gr για την ενασχόλησή της με την πολιτική, την καριέρα της, τις δύσκολες στιγμές του παρελθόντος αλλά και για τα όνειρά της.

Σε ποια φάση της ζωής σας σας βρίσκουμε;

Μετά από μια πραγματικά πολύ δύσκολη 3ετία, κατά τη διάρκεια της οποίας η μια πρόκληση διαδεχόταν την άλλη, κατανόησα ότι είχαν συμβεί τα κατάλληλα μαθήματα για να νοιώθω σήμερα πιο δυνατή από ποτέ.

Μιλήστε μας για την ενασχόλησή σας με την πολιτική;

Η αλήθεια είναι ότι δεν νιώθω πολιτικός. Η πρόθεσή μου ξεπερνάει την πολιτική. Είναι βαθιά ανθρώπινη. Αφορά την ομαλή καθημερινότητα των ανθρώπων. Την ψυχική τους υγεία μέσα από κίνηση. Νιώθω ένας άνθρωπος που θέλει να προσφέρει όλα όσα γνωρίζει. Εργάζομαι με τους ανθρώπους και τα παιδιά τα τελευταία 15 χρόνια σε 4 επίπεδα: Ενέργεια, Νόηση, Συναίσθημα, Σώμα. Θέλω όλα όσα γνωρίζω και προσφέρω μέσα από το βραβευμένο για την καινοτομία του Replayce, να επεκταθούν από τα όρια του Ολυμπιακού Σταδίου και να μπουν στη ζωή και στην καθημερινότητα των πολιτών της περιφέρειας μέσα από διαδραστικά προγράμματα θετικών συνηθειών.

Snapinsta.app_199328071_1177083072765209_4510780541979638181_n_1080.jpg

Η προτεραιότητά σας είναι να αναδείξετε τις αξίες του αθλητισμού και σε αυτό το νέο στοίχημα που βάζετε;

Η ευγενής άμιλλα, η σκληρή δουλειά, η προσήλωση στον στόχο αλλά και ο σεβασμός στον διπλανό μου είναι κάποιες από τις αξίες που για όλους μας είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Νιώθω, όμως, πως αυτή την περίοδο όλοι μας έχουμε ανάγκη από ενσυναίσθηση. Αυτό που επιθυμώ είναι να σταθούμε, στα θέματα της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Γιατί οι άνθρωποι λειτουργούν τελευταία με ένα παράδοξο τρόπο, χωρίς ενσυναίθηση, χωρίς ανθρωπιά, χωρίς ευγένεια… Θα κάνω τα πάντα για να ενεργοποιήσω δράσεις σε όλους τους δήμους του βόρειου τομέα, από τον Χολαργό μέχρι την Πεντέλη και από την Νέα Ιωνία μέχρι την Κηφισιά, δράσεις που θα μας κάνουν να γίνουμε λίγο πιο ευγενικοί, λίγο πιο φροντιστικοί ο ένας με τον άλλον.
Θέλω να αυξήσω το εθελοντισμό, την συνέργεια, την συνύπαρξη των ανθρώπων, να νοιαζόμαστε για τον διπλανό μας… Στόχος μου είναι να ενεργοποιήσω ευρωπαϊκά προγράμματα που θα φέρνουν κοντά τα παιδιά με τους ηλικιωμένους, τους ηλικιωμένους με τα κατοικίδια, τα κατοικίδια με τους ανθρώπους ώστε όλοι, ο ένας με τη βοήθεια του άλλου, να γιατρέψουμε τις πληγές της ψυχής μας.
Μόνο ένας ψυχικά υγιής άνθρωπος, είναι ένας ενεργός πολίτης, ένα καλός γείτονας, ένα ευγενικός επαγγελματίας και στο τέλος της ημέρας, ένας άνθρωπος που σέβεται την οικογένειά του.

Μετά από μια πραγματικά πολύ δύσκολη 3ετία, κατά τη διάρκεια της οποίας η μια πρόκληση διαδεχόταν την άλλη, κατανόησα ότι είχαν συμβεί τα κατάλληλα μαθήματα για να νοιώθω σήμερα πιο δυνατή από ποτέ.

Ήταν η πρώτη φορά που δεχτήκατε αντίστοιχη πρόταση;

Ήταν η 8η φορά τα τελευταία 10 χρόνια που δέχομαι πρόταση από αξιόλογους ανθρώπους να ασχοληθώ με τα κοινά. Ήταν όμως η πρώτη φορά με τον Νίκο Χαρδαλιά που ήμουν έτοιμη να δεσμευτώ και το κάνω.

Δύο χρόνια μετά την απώλεια της ανιψιάς σας, η αδερφή σας, απέκτησε ένα αγοράκι. Θα θέλαμε να μας μιλήσετε για αυτό.

Είμαι ευγνώμων που στη ζωή της αδερφής μου αλλά και σε όλη μας την οικογένεια ήρθε ένα υπέροχο αγοράκι. Έκλαιγα ώρες από ευγνωμοσύνη που

Εσείς θα θέλατε να κάνετε ένα παιδί;

Μετά το ατύχημά μου, που σχεδόν έχασα το μισό μου αίμα, βίωσα ένα τεράστιο σοκ σε ορμονολογικό επίπεδο. Κάνοντας σταθερές επισκέψεις, κάποια στιγμή, ο γυναικολόγος μου όπως και ο ορμονολόγος μου μού ανακοίνωσαν ότι από την όλη διαταραχή δεν μπορώ να κάνω φυσιολογικά παιδί. Θυμάμαι ότι έκλαιγα για μια ολόκληρη βδομάδα, ήταν η χρόνια που η μια πρόκληση διαδεχόταν την άλλη στη ζωή μου. Πολύ στεναχωρημένη κατέβηκα να εξομολογηθώ στη Μονή των 40 μαρτύρων στη Σπάρτη. Ήτανε η εβδομάδα που χιόνιζε. Πήγα στη Μονή και ήταν όλα χιονισμένα. Αφού εξομολογήθηκα, κάθισα έξω στο κρύο, σε έναν ξύλινο πάγκο και κάπως μέσα στην προσευχή μου ζήτησα από τον Θεό, αν είναι κατάλληλο να έχω ένα παιδί, ας μου το προσφέρει. Αν όμως έχει άλλα σχέδια για μένα, υποσχέθηκα ότι από εκείνη την ημέρα κάθε παιδί που θα συναντάω, θα το αγαπάω σαν να είναι το δικό μου παιδί. Από εκείνη τη στιγμή όλα έγιναν ήρεμα μέσα μου... Πάντα γίνονται ήρεμα μέσα μας τα πράγματα όταν έχουμε κατεύθυνση. Στο Replayce όλοι έχουμε διαφορετικά ενδυναμωτικά ονόματα: Το δικό ήταν “Αερικό” .. Το άλλαξα σε Evriheart για να θυμάμαι ότι κάθε καρδιά που συναντώ, αξίζει την αγκαλιά και την αγάπη.

Τι σας έχουν διδάξει οι δυσκολίες της ζωής;

Να είμαι ευγνώμων για όλα όσα έχω. Να αγαπάω ό,τι κάνω και να κάνω ό,τι αγαπώ. Να επιτρέπω να ζω... Nα ρισκάρω για αυτά που χτυπάει η καρδιά μου. Να πιστεύω στο θεϊκό σχέδιο. Να αγωνίζομαι για τα όνειρά μου ακόμα και όταν οι άλλοι μου λένε πως δεν θα τα καταφέρω.

"Πολλές φορές σκέφτηκα ποσό τυχεροί είμαστε τις περιόδους της ζωής μας που επιτρέπουμε να ερωτευτούμε έναν στόχο μας και να δώσουμε όλο μας το είναι χωρίς να μας νοιάζει το αποτέλεσμα", είχατε γράψει σε μία ανάρτηση σας. Σε αυτή τη χρονική στιγμή νιώθετε έτσι;

Κάθε φορά που δεσμευόμαστε σε ένα στόχο προηγείται “ο έρωτας” προς αυτόν. Ναι, είμαι ερωτευμένη με την ιδέα μιας περιφέρειας χωρίς ενδοοικογενειακή βία, χωρίς bullying, χωρίς διακρίσεις με αθλητικές αξίες, με ενσυναίσθηση, με καλοσύνη προς τον συνάνθρωπο. Να είμαστε ο ένας το χέρι του άλλου. Θέλω να ασχοληθώ με τη βιωματική κίνηση με στόχο την αυτογνωσία. Γιατί όταν ξέρεις τον εαυτό σου και έχεις αναλάβει τα ηνία της ύπαρξής σου, κάτι μαγικό συμβαίνει... Δεν έχεις κανέναν να κατηγορήσεις.

Γενικότερα είστε άνθρωπος που ρισκάρει;

Το μότο μου είναι ότι καμιά σκέψη δεν έχει αξία αν δεν υπηρετεί την αγάπη. Είμαι άνθρωπος που όταν νιώσει έρωτα για κάτι, απλά το κάνει. Όπου υπάρχει αγάπη σε ό,τι κάνεις, θα βρεις και συνοδοιπόρους. Νιώθω στη ζωή μου πως ό,τι έχω δημιουργήσει δεν το 'χω δημιουργήσει μόνη μου αλλά με τη βοήθεια των ανθρώπων και του Θεού. Όταν μου δημιουργείται μια επιθυμία, εμπιστεύομαι το ένστικτό μου, δουλεύω μεθοδικά πάνω σε αυτό που επιθυμώ και το ζω στο έπακρο και πάντα αυτό κάπως ανταποκρίνεται. Στην αγάπη όλα τα ανταποκρίνονται.

Είμαι ευγνώμων που στη ζωή της αδερφής μου ήρθε ένα υπέροχο αγοράκι

Πώς βιώνετε την αναγνωρισιμότητα; Υπάρχει κέρδος και κόστος όταν είσαι αναγνωρίσιμο πρόσωπο;

Στη ζωή μου δεν επιδίωξα ποτέ την αναγνωρισιμότητα. Ακολουθούσα τα όνειρά μου και η αναγνωρισιμότητα ήρθε και με βρήκε σταδιακά, σιγά-σιγά μαζί με τις αθλητικές μου επιτυχίες. Στη συνέχεια, ο περισσότερος κόσμος με έμαθε από τη συμμετοχή μου σε διάφορα τηλεοπτικά σόου για φιλανθρωπικούς σκοπούς και φυσικά εδώ κα 15 χρόνια από τη δημιουργία του Replayce λόγω των βραβείων του. Είναι ένα παιδαγωγικό σύστημα και βοηθά τα παιδιά μέσα από 12 ολυμπιακά αθλήματα να μάθουν τον εαυτό τους. Η αναγνωρισιμότητα για μένα είναι ένα σπουδαίο εργαλείο, αν η πρόθεση είναι να συνδημιουργήσεις με άλλους ανθρώπους, έναν καλύτερο κόσμο.

Ο κόσμος σας μιλάει στο δρόμο; Σας στέλνει μηνύματα; Το πιο περίεργο που έχετε λάβει;

Ο κόσμος μού μιλάει πολύ συχνά στο δρόμο και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό, γιατί πάντα μου άρεσε η επικοινωνία με τους συνανθρώπους μου. Επικοινωνώ με πάρα πολλά μηνύματα στα social και έχω διαδικτυακούς φίλους σε όλη την Ελλάδα, όλων των ηλικιών. Τα πιο ιδιαίτερα μηνύματα που έχω πάρει είναι όταν μου προτείνουν να βαφτίσω ένα παιδάκι ή να παντρέψω δυο ανθρώπους.

Τηλεοπτικές προτάσεις έχετε; Θα θέλατε να κάνετε κάτι στην ΤV;

Τηλεοπτικές προτάσεις είχα στο παρελθόν, σε κάποιες είπα ναι και η αλήθεια είναι ότι τις ευχαριστήθηκα. Η τηλεόραση είναι ένα πολύ δυνατό μέσο και γι' αυτό χρειάζεται να φέρουμε την ευθύνη του τι επικοινωνούμε στον πολύ κόσμο. Θα μπορούσε να είναι μία ευκαιρία να δημιουργήσουμε νέες θετικές συνήθειες στους ανθρώπους. Τότε μόνο θα είχε νόημα.

Νιώθω στη ζωή μου πως ό,τι έχω δημιουργήσει δεν το 'χω δημιουργήσει μόνη μου αλλά με τη βοήθεια των ανθρώπων και του Θεού

Τα σχέδιά σας για το μέλλον και το μεγαλύτερο όνειρο που δεν έχει πραγματοποιηθεί;

Τα σχέδια μου για το μέλλον είναι στις δημοτικές εκλογές στις 8 Οκτωβρίου να καταφέρω να εκλεγώ Περιφερειακή Σύμβουλος στον Βόρειο Τομέα με τον συνδυασμό «Αττική Μπροστά» και τον Νίκο Χαρδαλιά. Το μεγαλύτερό μου όνειρο είναι να είμαστε όλοι συμμέτοχοι σ’ αυτή την προσπάθεια. Με ενδιαφέρει μια κοινωνία που όλοι οι άνθρωποι συμμετέχουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα μάθουμε να το κάνουμε αυτό, να συμμετέχουμε στα κοινά. Και είμαι εδώ γι’ αυτό με όλη μου την καρδιά. Για να δείξω τον τρόπο. Για να κάνω το πρώτο βήμα. Μπορεί τα όνειρά μου να είναι μεγαλεπήβολα, αλλά επειδή ό,τι έχω καταφέρει στη ζωή μου, το έχω καταφέρει σε σύνδεση με όλους τους ανθρώπους, πιστεύω ότι κι αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε. Πιστεύω σε μια Αττική που δεν υπάρχει δρόμος δεξιά ή αριστερά. Πιστεύω σε μια ανθρώπινη Αττική όπου υπάρχει μόνο το μπροστά…

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved