Η Φιλίνη στο gossip-tv: Ο ρόλος στο θέατρο, το τίμημα του δυναμισμού της & το ελιξήριο ομορφιάς της
Gossip Specials

Η Φιλίνη στο gossip-tv: Ο ρόλος στο θέατρο, το τίμημα του δυναμισμού της & το ελιξήριο ομορφιάς της

Η Ελένη Φιλίνη δεν χρειάζεται συστάσεις. Αφοσιωμένη στην τέχνη της, πιστή στις απόψεις της, πρότυπο ήθους αλλά και ομορφιάς, η ηθοποιός δεν μιλάει πολύ. Όταν το αποφασίσει όμως, είναι... χείμαρρος! 

Ξέρει ότι ο δυναμισμός της αλλά και η πίστη της στα «πιστεύω» της πληρώνονται ακριβά σ' αυτή τη ζωή όμως εκείνη δεν έχει σκοπό να παρεκκλίνει ούτε στο ελάχιστο από τον κώδικα ηθικής με τον οποίο πορεύεται από το ξεκίνημα της καριέρας της.

Η Ελένη Φιλίνη έχει αφοσιωθεί στο θέατρο. Κάθε Παρασκευή, μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα την απολαμβάνει κανείς στο θέατρο «Αυλαία» στο Πασαλιμάνι αφού πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Η κοριτσιέρα των Βούρλων» μαζί με την Κατερίνα Αγγελίτσα. Είναι πολύ περήφανη γι' αυτή τη δουλειά και όταν τη ρωτάς για αυτή, αρχίζει να σου ξεδιπλώνει την ιστορία και εσύ τη φαντάζεσαι, θέλεις να τη ζήσεις μαζί της πάνω στη σκηνή.

IMG_5718.jpeg

Για όσους γνωρίζουν την Ελένη Φιλίνη αυτό δεν είναι καθόλου περίεργο γιατί είναι από τους ανθρώπους που παθιάζονται με ό,τι και αν καταπιαστούν. Και μιλούν και με πάθος, και ζουν φυσικά με πάθος και χωρίς κανέναν φόβο. Σε μία αποκλειστική κουβέντα μαζί της, η Ελένη Φιλίνη αποκαλύπτει μιλάει για τον ρόλο της στο θέατρο, για τον λόγο που δεν τη βλέπουμε στη μικρή οθόνη, για το me too, για την εποχή της βιντεοκασέτας όπου πρωταγωνιστούσε, για τις επιλογές της σε προσωπικό επίπεδο και φυσικά για τη συμφιλίωσή της με τον χρόνο...

Η «Κοριτσιέρα των Βούρλων» για δεύτερη χρονιά στον Πειραιά. Νιώθετε δικαίωση για την επιτυχία αυτής της παράστασης;

Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη δουλειά την πίστεψα και τη λάτρεψα από την αρχή. Δικαιώθηκα γιατί μιλάει στην ψυχή μας, στην αλήθεια μας. Μιλάμε για αληθινές ιστορίες γυναικών που μάτωσαν στη ζωή. Πιστεύω ότι είναι ένα έργο που έχει μέλλον.

Από μόνος του ο τίτλος της παράστασης προκαλεί ενδιαφέρον. Μιλήστε μας γι’ αυτό…

Η κοριτσιέρα ήταν ο πρώτος δημόσιος οίκος ανοχής το 1876 στα Βούρλα στον Πειραιά. Ένα κτίριο σε σχήμα Π. Είχε τρεις πλευρές με 72 καμάρες. Σύνολο, 72 γυναίκες που η ζωή τις ανάγκασε να βρεθούν εκεί, προσφυγοπούλες που ήρθαν απ’ τη Σμύρνη το ’22. Ηλικία από 14 έως 50 ετών. Αυτές οι γυναίκες ήταν φυλακισμένες εκεί. Η αστυνομία ήταν απ’ έξω, καμία δεν μοπρούσε να βγει. Στα 50 τις πέταγαν στον δρόμο και πέθαιναν από τις κακουχίες. Δεν είχαν κανέναν στον κόσμο. Η Έφη Ρευματά έχει γράψει μαζί με την Κατερίνα Αγγελίτσα που παίζουμε μαζί… Έχουν πα΄ρει κείμενα από τη δημοσιογράφο Λιλίκα Νάκου που πήγε το 1936 εκεί και μίλησε με τα κορίτσια. Επίσης, η Έφη Ρευματά σκηνοθέτησε μοναδικά. Έχουμε δύο καταπληκτικούς μουσικούς μαζί μας, που παίζουν κιόλας, τον Φώτη Μαντζαρίδη στο πιάνο και τον Γιώργο Φραγκάκη στην κιθάρα και το μπουζούκι. Έχουμε τραγούδια από Αττίκ, Μπρεχτ, Χιώτη.

Άνθρωποι που έχουν γνώμη και άποψη το πληρώνουν. Άνθρωποι που τολμούν να μη σκύβουν το κεφάλι, έχει κόστος σε αυτή τη ζωή.

Τηλεοπτικά, δεν σας βλέπουμε κάπου. Όμως, είστε από τις ηθοποιούς που έχουν κάνει επιτυχία με κάποιο τηλεοπτικό ρόλο. Για παράδειγμα, το επεισόδιο του Κωνστανίνου και Ελένης όπου κάνατε guest παίζεται και ξαναπαίζεται και πάντα σημειώνει υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. Γιατί δεν κάνετε τηλεόραση;

Η αλήθεια είναι ότι πάντα ήμουν παιδί του θεάτρου. Αν και έχω κάνει επιτυχίες στην τηλεόραση, τα τελευταία χρόνια βλέπουμε τα ίδια πρόσωπα στην τηλεόραση, συνέχεια. Μάλλον είναι οικογενειακή και φιλική υπόθεση. Το καλό είναι να υπάρχει εργασία. Η τελευταία μου τηλεοπτική εμφάνιση ήταν στο «Κομμάντα και δράκοι» του Θοδωρή Παπαδουλάκη στο Mega, μια συγκλονιστική δουλειά.

eleni_filini_real_1612803257_2504697722789219302_5649908882.jpg

«Ο φθόνος και η ζήλια γερνάνε τους ανθρώπους πρόωρα» δηλώνει με βεβαιότητα η Ελένη Φιλίνη, αποκαλύπτοντας εμμέσως το ελιξήριο ομορφιάς της.

Είστε από τις γυναίκες που δεν έχουν φοβηθεί ποτέ να πουν την άποψή τους δημόσια, ακόμα και αν πρόκειται για κάποια θέματα που θεωρούνται ταμπού για τα ελληνικά δεδομένα. Αλήθεια, δεν φοβηθήκατε ποτέ;

Η ερώτηση αυτή δένει με την προηγούμενη. Άνθρωποι που έχουν γνώμη και άποψη το πληρώνουν. Άνθρωποι που τολμούν να μη σκύβουν το κεφάλι, έχει κόστος σε αυτή τη ζωή.

Αν και έχω κάνει επιτυχίες στην τηλεόραση, τα τελευταία χρόνια βλέπουμε τα ίδια πρόσωπα στην τηλεόραση, συνέχεια. Μάλλον είναι οικογενειακή και φιλική υπόθεση

Σας έχουν χρεώσει αρκετούς επώνυμους συντρόφους και εσείς ποτέ δεν αποκαλύψατε το παραμικρό για την προσωπική σας ζωή. Είναι εύκολο αυτό ή πάντα ζούσατε με την αγωνία μην αποκαλυφθεί κάτι και γίνει η ζωή σας «πρωτοσέλιδο»;

Ποτέ δεν έπαιξα κρυφτό αλλά και ποτέ δεν θέλησα να προλάβω κάτι που νόμιζα πως αφορούσε εμένα.

Σας θύμωναν τα αναληθή δημοσιεύματα όποτε γραφόταν κάτι για εσάς, ειδικά δε όταν δεν είχε ούτε δόση αλήθειας;

Ζούμε σε μία εποχή ό,τι να 'ναι, γενικά, δεν υπάρχει λόγος να θυμώσω. Όταν ήμουν πιο μικρή, ήμουν πιο λεπτολόγος σε πολλά. Θα έλεγα ότι με πείραζαν κάποια αλλά όχι ν' ασχοληθώ πιο πολύ.

filini.jpg

Έχετε αναφερθεί πολλές φορές στην εποχή της βιντεοκασέτας που κάποιοι απαξίωναν. Συνεχίζει να σας ενοχλεί;

Εγώ δεν έχω αναφερθεί ποτέ, εσείς οι δημοσιογράφοι το ρωτάτε. Το βίντεο ήταν πριν την ιδιωτική τηλεόραση, όταν υπήρχαν μόνο δύο κρατικά κανάλια. Είχε εξαιρετικές δουλειές, όπως και πιο χαλαρές. Αυτό συμβαίνει πάντα και παντού και στο θέατρο και στην τηλεόραση. Απλά στο βίντεο επέλεγε ο κόσμος αυτόν που ήθελε να δει, ήταν πιο αξιοκρατικά.

Ζούμε σε μία εποχή ό,τι να 'ναι, γενικά, δεν υπάρχει λόγος να θυμώσω. Όταν ήμουν πιο μικρή, ήμουν πιο λεπτολόγος σε πολλά

Έχετε πει πως δεν μετανιώσατε ποτέ που δεν γίνατε μητέρα. Τι είναι αυτό όμως που πραγματικά λείπει στην Ελένη Φιλίνη αυτή τη στιγμή;

Tα παιδιά είναι ευλογία, αλλά σε σχέσεις πραγματικής αγάπης και σε κοινωνίες δίκαιες. Δεν μου λείπει κάτι αλλά ποτέ δεν θα πω όχι σε κάτι πιο καλό.

Και βέβαια δεν μπορώ να μη σας κάνω την ερώτηση που θα έκανε κάθε γυναίκα που θα σας είχε απέναντί της. Είστε μία πολύ όμορφη γυναίκα που προφανώς έχει… δωροδοκήσει τον χρόνο και εκείνος σας φέρεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ποιο είναι λοιπόν το ελιξίριο της ομορφιάς σας;

Το DNA σίγουρα, ο σεβασμός στο να μην κάνω καταχρήσεις, η ηρεμία και η αγάπη για όλα. Ο φθόνος και η ζήλια γερνάνε τους ανθρώπους πρόωρα.

filini-(2).jpg

Κεφάλαιο «me too». Έχω την αίσθηση ότι έχει μείνει λίγο στην άκρη, αν και στο μεταξύ έχουν μεσολαβήσει πολλά δεινά στη χώρα μας. Είναι όμως αυτό ικανό να «θάψει» άλλες νέες ιστορίες κακοποιήσεων στο θέατρο –και όχι μόνο; Ή μήπως ήταν ένα πυροτέχνημα που πλέον θα ξεχαστεί;

Όταν ο άνθρωπος σέβεται τον συνάνθρωπό του, δεν θέλει την εκμετάλλευση του διπλανού του και όταν το σεξ σταματήσει να είναι εμπόριο, τότε θα σταματήσει το me too. Μιλάμε για ιδανική κοινωνία, πράγμα χλωμό για τώρα, ίσως μετά από 200 χρόνια. Όπως βλέπετε, δεν είμαι αισιόδοξη γι' αυτό.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved