10 χρόνια χωρίς την Τζένη Βάνου: Το αηδόνι του ελληνικού κινηματογράφου, κατέληξε σε ένα μίνι μάρκετ
Gossip Specials

10 χρόνια χωρίς την Τζένη Βάνου: Το αηδόνι του ελληνικού κινηματογράφου, κατέληξε σε ένα μίνι μάρκετ

Ήταν 5 Φεβρουαρίου του 2014 όταν σιγούσε για πάντα στο νοσοκομείο Μεταξά το «αηδόνι με τη βραχνή φωνή» όπως συνήθιζαν να αποκαλούν την Τζένη Βάνου

Ήταν 75 ετών και έδινε τους τελευταίους μήνες της ζωής της γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Το «Τζένη Βάνου» δεν ήταν το πραγματικό της όνομα αλλά καλλιτεχνικό. Γεννήθηκε στην Αθήνα ως Ευγενία Βραχνού και από πολύ μικρή η ίδια αλλά και οι οικείοι της είχαν ανακαλύψει πως διαθέτει μοναδική χροιά φωνής και πολλές δυνατότητες να γίνει μία πολύ καλή τραγουδίστρια. Και τελικά έγινε μία από τις πιο σπουδαίες, τις πιο ξεχωριστές και ανεπανάληπτες φωνές του ελληνικού πενταγράμμου.

Από νωρίς στα βάσανα

Από μικρή ηλικία ζούσε με τον πατέρα της και τραγουδούσε για παρηγοριά, μιας και λόγω διαζυγίου το δικαστήριο της είχε απαγορεύσει να βλέπει τη μητέρα της. Στα δεκατέσσερα, μετά τη γνωριμία της με τον δημοσιογράφο Γιώργο Κολοκοτρώνη, που την είχε ανακαλύψει, πήγε στα ραδιοφωνικά «Κυριακάτικα Πρωινά», όπου και την άκουσε ο Μίμης Πλέσσας, τον οποίο θεωρούσε μέντορά της, και την ώθησε στο να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι.

Ήταν η αρχή μιας μεγάλης καριέρας γεμάτες επιτυχίες με μεγαλύτερες τα τραγούδια: «Αν είναι η αγάπη αμαρτία», «Σε βλέπω στο ποτήρι μου», «Αν σ’ αρνηθώ αγάπη μου», «Χίλιες βραδιές», «Σ’ αγαπώ», «Αγόρι μου», «Έρωτά μου ανεπανάληπτε», «Για σένα» και πολλά άλλα.

Συνεργάστηκε με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, και είχε τραγουδήσει κομμάτια κορυφαίων δημιουργών όπως οι Μίμης Πλέσσας, Μίκης Θεοδωράκης, Γιώργος Μουζάκης, Κώστας Γιαννίδης, Ζακ Ιακωβίδης, Τάκης Μωράκης, Κώστας Καπνίσης κ.ά. έχοντας παράλληλα στο βιογραφικό της πλούσια δισκογραφία. Για τη δουλειά της είχε βραβευτεί στην Πολωνία και την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Ο κακοποιητικός σύζυγος και τα δύο καμάρια της

Η Τζένη Βάνου μετά τις πρώτες μεγάλες επιτυχίες της τραγουδίστρια γνώρισε τον σύζυγό της Βασίλη Ρηγόπουλο, με τον οποίο όμως χώρισε το 1971 και όπως είχε αποκαλύψει αργότερα, ήταν ιδιαίτερα κακοποιητικός μαζί της. Μάλιστα, η τραγουδίστρια ήταν από τις πρώτες επώνυμες που είχε μιλήσει ανοιχτά για τα όσα είχε περάσει. Μπορεί ως σύζυγος να δυστύχησε, όμως ως μητέρα ευτύχησε και με το παραπάνω, αποκτώντας δύο υπέροχα παιδιά που στάθηκαν στο πλευρό της μέχρι και την τελευταία της πνοή.

Ήταν στο πλευρό της και στα δύσκολα, όταν τα τελευταία χρόνια της ζωής της και παρά τη δόξα που γνώρισε ως τραγουδίστρια, αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Μάλιστα, είχε αναγκαστεί, για να επιβιώσει, να ανοίξει ενώ είχε ανοίξει και ένα κατάστημα ψιλικών προκειμένου να τα καταφέρει.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved