Αφροδίτη Σημίτη στο gossip-tv: «Η playlist άλλαξε το ραδιόφωνο και μάλλον δεν υπάρχει επιστροφή»
Gossip Specials

Αφροδίτη Σημίτη στο gossip-tv: «Η playlist άλλαξε το ραδιόφωνο και μάλλον δεν υπάρχει επιστροφή»

Η φωνή της είναι μία από τις πιο αναγνωρίσιμες του ραδιοφώνου. Η Αφροδίτη Σημίτη από τις αρχές της δεκαετίας του '90 ξεκίνησε καθημερινές εκπομπές στους μεγαλύτερους ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας.

Είναι η φωνή που μας έχει κρατήσει συντροφιά όταν ερωτευθήκαμε, όταν χωρίσαμε, όταν δεν πήραμε καλούς βαθμούς, όταν περάσαμε στη σχολή της επιλογής μας, στις πρώτες μας διακοπές, την πρώτη φορά που βρεθήκαμε πίσω από το τιμόνι και κάναμε την πρώτη μας βόλτα με το αυτοκίνητο, την πρώτη φορά που νανουρίσαμε με μουσική το παιδί μας. Η Αφροδίτη Σημίτη, χωρίς ίσως να το ξέρει, ήταν πάντα εκεί στις πιο όμορφες αλλά και δύσκολες στιγμές μας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου, η ραδιοφωνική παραγωγός του Pepper 96.6 από Δευτέρα- Παρασκευή στις 10:00-12:00 το πρωί, μίλησε στο gossip-tv για το τι λείπει από το συγκεκριμένο Μέσο σήμερα αλλά και την πιο συγκινητική στιγμή της on air.

1707486009417-496116931-simiti-afroditi.jpg

Πόσο άλλαξε το ραδιόφωνο η playlist και με τι κριτήρια φτιάχνεται;

Η playlist άλλαξε πολύ το ραδιόφωνο και μάλλον δεν υπάρχει επιστροφή. Προσωπικά δεν τις συμπαθώ καθόλου γιατί έκαναν το ραδιόφωνο να χάσει ένα βασικό και πολύ δυνατό χαρακτηριστικό του, το στοιχείο της έκπληξης. Παλιά δεν ήξερες τι θα ακούσεις, τώρα ξέρεις. Αυτό είναι και το κριτήριο για να μπει ένα τραγούδι στην playlist, να είναι οικείο στον ακροατή για να μην ψάξει για κάτι άλλο. Επίσης, στις playlists δεν αρέσουν τα πειράματα και έτσι αποκλείουν τα καινούργια κομμάτια, είναι σαν να περιμένουν να δουν αν θα γίνουν επιτυχίες για να τα συμπεριλάβουν μετά.

Το ραδιόφωνο κάνει την επιτυχία ή η επιτυχία το ραδιόφωνο;

Παλιά συνέβαινε αυτό, τώρα οι επιτυχίες «βγαίνουν» από το Tik- Tok.

Παλαιότερα οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί ανακάλυπταν επιτυχίες. Τώρα έχουν μόνο σχολιαστικό ρόλο. Αυτή η αλλαγή κατά πόσο έκανε καλό στη μουσική;

Και τώρα οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί ανακαλύπτουν επιτυχίες και καινούργιες μουσικές όταν ψάχνουν, απλώς αν εργάζονται σε Μέσο που παίζει αυστηρά playlist, δεν μπορούν να τις μοιραστούν με τον κόσμο. Αυτό δεν κάνει ούτε καλό αλλά ούτε κακό στη μουσική γιατί πάντα θα βρίσκει τρόπο να φτάσει στα αυτιά μας.

1707471534612-729117289-SIMITI.jpeg

Το ιντερνετικό ραδιόφωνο θα «ρουφήξει» τα «ερτζιανά» στο μέλλον;

Έτσι πίστευα κι εγώ και προσπάθησα για πολλά χρόνια με ένα web radio, αλλά δεν βγήκε. Αυτό που σίγουρα έχει αλλάξει είναι ο τρόπος που ακούμε ραδιόφωνο. Είναι ελάχιστοι, πλέον, είναι ακροατές που ακούνε από αναλογική συσκευή, οι περισσότεροι ακούμε μέσω internet και εφαρμογών.

Τι λείπει από το σημερινό ραδιόφωνο;

Σίγουρα λείπει το στοιχείο της έκπληξης. Έχει γίνει πολύ προβλέψιμο και σε μουσική και σε λόγο.

Πώς θα είναι το ραδιόφωνο του μέλλοντος;

Είμαι κι εγώ πολύ περίεργη να δω πώς θα εξελιχθεί. Δεν ξέρω. Πάντως, οι νεότερες γενιές δεν το ανοίγουν καν.

SIMITI.jpg

Ποια ήταν η πιο συγκινητική στιγμή σας on air και ποια η πιο αμήχανη;

Φέτος κλείνω 35 χρόνια στον «αέρα», με άπειρες συγκινητικές αλλά και αμήχανες στιγμές. Από τις πολύ συγκινητικές στιγμές ήταν όταν μέσω της εκπομπής μου (τότε προ social media εποχή) βρέθηκε ένας σκυλάκος που είχε χαθεί και ήρθε ο ιδιοκτήτης με την κόρη του και τον σκύλο στο studio να με ευχαριστήσουν. Αμηχανία σπανίως νιώθω στο ραδιόφωνο πια γιατί ό,τι κι αν έχει συμβεί, το μοιράζομαι με τους ακροατές την ίδια στιγμή. Παλιά, όμως, θυμάμαι να κάνω επικά σαρδάμ και να θέλω να πεθάνω μετά από ντροπή. Ευτυχώς μεγάλωσα.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved