Η Ελληνίδα που εργάστηκε στο Μπάκινγχαμ, στο gossip-tv: Η υγεία του βασιλιά & η ανάρρωση της Κέιτ

To βασιλικό ζεύγος της Αγγλίας με τη Δούκισσα της Ουαλίας στο Λονδίνο (Photo by Karwai Tang/WireImage)

Getty Images/Photo by Karwai Tang/WireImage
Gossip Specials

Η Ελληνίδα που εργάστηκε στο Μπάκινγχαμ, στο gossip-tv: Η υγεία του βασιλιά & η ανάρρωση της Κέιτ

Η είδηση ότι ο βασιλιάς Κάρολος καλείται να δώσει τη δική του μάχη με τον καρκίνο συγκλόνισε πολλούς ανθρώπους παγκοσμίως! Και παρά το γεγονός ότι ο ίδιος περνάει μία αρκετά δύσκολη κατάσταση, δεν κρύβει την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη του κόσμου. 

Η βασιλική οικογένεια γενικότερα βιώνει μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο καθώς εκτός από τον βασιλιά, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται και η πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον η οποία υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Την ίδια ώρα, τον δρόμο του γυρισμού πήρε ο πρίγκιπας Χάρι, όμως η κίνηση αυτή δεν αγκαλιάστηκε ιδιαίτερα από το φανατικό κοινό της πιο διάσημης οικογένειας του πλανήτη.

Η γλωσσολόγος και επικοινωνιολόγος Ανδριανή Μανέττα, με καταγωγή από την Κύπρο και τη Ρόδο, έχει εργαστεί επί σειρά ετών στα βασιλικά ανάκτορα και μιλάει στο gossip-tv.gr για όλες τις εξελίξεις στο Μπάκιγχαμ. Υπήρξε δημιουργός περιεχομένου και κειμενογράφος σε ντοκιμαντέρ, που αφορούν τον εν ενεργεία κάτοχο του στέμματος Κάρολο Γ’, καθώς και σε διαφημιστικές καμπάνιες του παλατιού. Και είναι η πλέον κατάλληλη για να μιλήσει για αυτή τη δύσκολη περίοδο στο παλάτι αλλά και τις εξελίξεις σε αυτό...

we.jpg

H Ανδριανή Μανέττα αποκλειστικά στο gossip-tv!

Θα ήθελα αρχικά να μας μιλήσετε σχετικά με το παρασκήνιο της ανακοίνωσης για την περιπέτεια της υγείας του βασιλιά.

Μετά τo εύρημα του καρκίνου, τη διάγνωση, δηλαδή, για την κακοήθεια του βασιλιά, ήταν δική του επιθυμία να επικοινωνήσει τηλεφωνικά και με τους δύο του γιους, αλλά και με τα πρώτου βαθμού συγγενικά πρόσωπα, τα ενεργά βασιλικά μέλη, και να τους ανακοινώσει ο ίδιος την κατάσταση της υγείας του και μετέπειτα να βγει στη δημοσιότητα.

Στη συνέχεια ακολούθησε και το ταξίδι αστραπή του δούκα του Σάσεξ στη χώρα. Μετά την ενημέρωση, δηλαδή την προσωπική από τον πατέρα του, ότι έχει διαγνωστεί με καρκίνο. Αυτό είναι το μόνο που είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε. Δεν ξέρουμε κάτι άλλο παραπάνω, παρασκηνιακά, στο τηλέφωνο της επικοινωνίας που είχαν. Φυσικά, μετά γνωρίζουμε ότι το επισκέφτηκε ο δούκας τη χώρα όπου είχε μια ολιγόλεπτη συνάντηση με τον πατέρα του και μετά έφυγε για να κάνει τη θεραπεία του στο Σάντριξ. Τώρα από εκεί και πέρα για τον δούκα του Σάσεξ, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι ήρθε ως γιος με αυτό το ρόλο, με τη συγγενική ιδιότητα... Ούτε υπάρχει και ενδεχόμενο να τον δούμε να επιστρέφει σε βασιλικά καθήκοντα. Το θέμα είναι ότι μας έχει θορυβήσει το γεγονός ότι έκανε ένα τόσο μεγάλο ταξίδι για να τον δει από κοντά, δηλαδή μας δείχνει εμάς σαν εικόνα ότι πολύ πιθανό να μιλάμε για ένα αρχικό στάδιο ή να ήταν κάτι το οποίο ήθελε να μοιραστεί ο βασιλιάς δια ζώσης μαζί του ή εκείνος να μάθει περισσότερα σε σχέση με την κατάσταση της υγείας του. Όπως αντίστοιχα θεωρούμε ότι αν ήταν κάτι σε πρώιμο στάδιο, πολύ πιθανό να μην έμπαινε το παλάτι σε δημόσια ανακοίνωση.

Μετά τo εύρημα του καρκίνου, τη διάγνωση, δηλαδή, για την κακοήθεια του βασιλιά, ήταν δική του επιθυμία να επικοινωνήσει τηλεφωνικά και με τους δύο του γιους

Official Picture Released Of King Charles III, Queen Consort And The Prince And Princess Of Wales

Το γεγονός ότι ο Χάρι δε θα λάβει κάποιο βασιλικό αξίωμα είναι ίσως και ένας λόγος που η συνάντηση που είχε με τον πατέρα του κράτησε και τόσο λίγο;

Σίγουρα αυτό που γνωρίζουμε είναι το εξής: Παραιτήθηκε από αυτόν τον ρόλο πριν αποχωρήσει στην Καλιφόρνια. Όταν παραιτήθηκε λοιπόν, ο πατέρας του ήταν πάρα πολύ γενναιόδωρος, του έδωσε ένα πολύ μεγάλο ποσό ως οικονομική αποζημίωση μέχρι να ανεξαρτητοποιηθεί οικονομικά.

Έλαβε, με σύμφωνη υπογραφή από τον Ουίλιαμ και όλα τα περιουσιακά στοιχεία της μητέρας του, της Νταϊάνα. Οπότε, στην ουσία, ήταν δεδομένο και υπογεγραμμένο ότι δε θα επιστρέψει ποτέ ξανά στη χώρα και δε θα αναλάβει ποτέ ξανά βασιλικά καθήκοντα, γιατί αυτό επέλεξε να κάνει. Αποζημιώθηκε και πήγε σε μια νέα χώρα. Αυτός που αθέτησε αυτόν τον όρο, λοιπόν, ήταν ο ίδιος, όταν επέλεξε, μαζί με τη σύζυγό του, να βγει στη δημοσιότητα και τέλος πάντων να κάνει αυτά που όλοι γνωρίζουμε σε ό,τι αφορά τις παραγωγές, τα βιβλία κλπ. Άρα, δεν υπάρχει καμία περίπτωση σαν μοναρχία, δηλαδή σαν θεσμός, να αποδεχτεί ποτέ ξανά τον Χάρη σε κάποια ενεργή θέση. Αλλά νομίζω ότι και δική του παραμένει επιλογή να μην τον δούμε σε μια τέτοια θέση.

Καταρχήν ότι δεν έρχεται με τη συνοδεία της Μέγκαν και των παιδιών, δεν υπάρχει ασφάλεια. Υπάρχει μόνο η ασφάλεια της ζωής του, οι δικοί του σωματοφύλακες. Μόνο με συγκεκριμένη διαδικασία και γραπτή επικοινωνία, μπορεί να ζητήσει φιλοξενία μέσα στα κάστρα. Άρα, γι' αυτό το λόγο προτίμησε ο ίδιος να μείνει σε ένα ξενοδοχείο το βράδυ και να πετάξει την επόμενη μέρα κλπ. Και βέβαια, για να βρεθεί διαπροσωπικά με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, θα πρέπει πάλι να κλειστεί ένα ραντεβού. Εδώ δεν ισχύει το ''θα πάρω τον αδερφό μου και θα τον συναντήσω''. Είναι ο αδερφός που είναι πρίγκιπας της Ουαλίας και μελλοντικός διάδοχος, που αυτή τη στιγμή εκτελεί και πάρα πολλά καθήκοντα στο όνομα του βασιλιά, για τον βασιλιά, ειδικά τις δημόσιες εμφανίσεις του, από τη στιγμή που είναι μια περίοδος που και η Κέιτ είναι ακόμα σε αποθεραπεία, αλλά και ο βασιλιάς δεν έχει όλα τα καθήκοντα ενεργά. Έχει μόνο το δικαίωμα της υπογραφής και των προσωπικών συναντήσεών του και μάλιστα ακόμα και τις συναντήσεις με τον πρωθυπουργό τις κάνουν τηλεφωνικά, μέχρι νεωτέρας, μέχρι να δούμε σε τι κατάσταση είναι η υγεία του, πώς αντιδρά ο οργανισμός στις θεραπείες και ποια είναι η συμβουλή των γιατρών του.

Άρα, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με το ποια είναι η συγγενική σχέση, με το ποια είναι η διαδικασία και το πρωτόκολλο που ορίζει τις συναντήσεις των εν ενεργεία βασιλικών μελών.

Άρα, ναι, ακόμα και αν είπε τελευταία στιγμή στην επικοινωνία ή εσωτερικά στο Παλάτι ότι είναι ανοιχτός για να συναντηθεί περισσότερες ώρες ή με περισσότερα μέλη της οικογένειας, σε μία περίοδο που ήταν και παραμένει πολύ δύσκολη και στο πρόγραμμα και στις προτεραιότητες των συναντήσεων, πολύ πιθανό να μην έγινε αποδεκτός γιατί δεν μπορούσε να γίνει. Δεν έχει να κάνει με την προσωπική διαμάχη απαραίτητα αυτό, όσο με τη διαδικασία, καταλαβαίνετε, που πρέπει να ακολουθείται απέναντι στο πρωτόκολλο.

xari-karolos.jpg

Σε σχέση με την Κέιτ Μίντλετον και την κατάσταση της υγείας της έχουμε κάποια εξέλιξη; Τι γνωρίζουμε σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τον Βασιλιά Κάρολο;

Γνωρίζουμε ότι πάει πολύ καλύτερα, γιατί κατάφερε να μεταφερθεί για την εβδομάδα αυτή των διακοπών μαζί με τα παιδιά της. Είναι σημαντικό το ότι περπάτησε και βγήκε, άρα είναι σε μια διαδικασία πιο γρήγορης αποκατάστασης. Ευελπιστούμε ότι θα δυναμώσει τόσο ώστε να τη δούμε ενεργά πίσω στα καθήκοντα της και πολύ πιθανόν νωρίτερα από το Πάσχα, δηλαδή, νωρίτερα από την αρχική πρόβλεψη των ιατρών. Δε γνωρίζω τη θεματολογία της συνάντησης με τον βασιλιά, αλλά γνωρίζω ότι συνυπήρχαν την ίδια εβδομάδα στο σπίτι που επιλέξανε να κάνουν την εβδομάδα των διακοπών. Σίγουρα είναι μια περίοδος πιο δύσκολη, μια περίοδος οικογενειακή που τα εσωτερικά τώρα της οικογένειας δεν τα γνωρίζει κανένας, αλλά και αυτοί που τα γνωρίζουν, δεν τα μοιράζονται, πιστέψτε με. Και οι ίδιοι ό,τι θέλουν να μοιραστούν το μοιράζονται με τον τρόπο που έχουν επιλέξει.

Με επίσημες ανακοινώσεις μέσα από το Παλάτι που βλέπετε ότι υπάρχει μια πολύ μεγαλύτερη εξωστρέφεια σε σχέση με προηγούμενα έτη, προηγούμενους βασιλείς. Και βέβαια, αντίστοιχα, αν υπάρξει κάποια σοβαρότερη εξέλιξη, αρνητική, σίγουρα θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Αλλά για την ώρα έχουμε μόνο ευχάριστες εξελίξεις. Βασιζόμαστε στις δηλώσεις, δηλαδή, της Βασίλισσας Καμίλα και του ίδιου του Ουίλιαμ, ότι και οι δύο αναρρώνουν, και οι δύο είναι αισιόδοξοι, και οι δύο είναι δυνατοί. Και εκεί περιμένουμε να δούμε. Θέλει και κάποιο χρονικό διάστημα, όπως καταλαβαίνετε, είναι όλα πολύ πρόσφατα. Πιστεύω ότι μέσα στον επόμενο ένα με δύο μήνες θα φανούν όλα έτσι και αλλιώς. Θα έχουμε περισσότερες απαντήσεις και περισσότερες εξελίξεις να συζητήσουμε.

Είναι σημαντικό ότι η Κέιτ Μίντλετον περπάτησε και βγήκε, άρα είναι σε μια διαδικασία πιο γρήγορης αποκατάστασης.

Γνωρίζω πως έχετε αναλάβει το κομμάτι της επικοινωνίας στο The Greek Festival. Μιλήστε μας για τη συγκεκριμένη διοργάνωση αλλά και τη super guest star Σοφία την οποία θα δούμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Δέχτηκα μια πρόταση από τη Hazor Robotics, εταιρεία που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ και την Αμερική που έχει τη Σοφία το ρομπότ, το πιο διάσημο ρομπότ του κόσμου. Εγώ λοιπόν ανέλαβα Marketing Director της εταιρείας και σαν εταιρεία έχω και τα αποκλειστικά δικαιώματα της Σοφίας για Ελλάδα και για Κύπρο. Η πρώτη της λοιπόν δημόσια εμφάνιση στην Ελλάδα θα γίνει στο πλαίσιο του The Greek Festival, 5 με 9 Μαρτίου στη Ρόδο.

se3.png

Θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε την αντίδραση του ρομπότ στον ελληνικό πολιτισμό, να μιλήσει άπταιστα ελληνικά και να παραχωρήσει και συνέντευξη προς τους δημοσιογράφους. Θα παρουσιάσει ένα επιχειρηματικό συνέδριο και θα μοιράσει τη γνώση της στις ελληνικές εταιρείες που θα παρευρεθούν σπουδαίες προσωπικότητες, ακαδημαϊκοί, επιστήμονες, επιχειρηματίες για να παρουσιάσουν το έργο τους αντίστοιχα. Αλλά και την επόμενη μέρα, 9 Μαρτίου, θα γίνει μια θεματική ημερίδα πάνω στα νέα ψηφιακά συστήματα και την τεχνητή νοημοσύνη στα σχολεία, όπου θα συναντηθεί και με άλλα ρομπότ, ελληνικά ρομπότ, από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, φυσικά υποδεέστερα σε τεχνολογία, αλλά θα υπάρξουν όλοι στο ίδιο δωμάτιο για να μπορέσουν να φωτογραφηθούν με παιδιά, γονείς κτλ. γιατί είναι τεράστια η ζήτηση, πολλά τα αιτήματα καθημερινά. Μετά, στις 10 Μαρτίου θα φύγουμε και θα είμαστε στη Ναύπακτο σε ένα μοναστήρι που η Σοφία πια θα συναντηθεί με θρησκευτικούς εκπροσώπους από πάνω από 6 χώρες για να συζητήσουν το θέμα της τεχνοηθικής. Αυτό θα είναι κεκλεισμένων των θηρών event, οπότε δεν θα είναι δημόσια εμφάνιση. Εμείς εστιάζουμε στο The Greek Festival, το οποίο τι είναι; Στην ουσία είναι ένα πενθήμερο τιμητικών εκδηλώσεων με θεματικές, κάθε μέρα διαφορετικές, από εκδρομές, φαγητά, μέχρι εκδηλώσεις, τα οποία είναι δωρεάν για τους επισκέπτες.

Newest-Flyer.jpg

Έρχονται λοιπόν Έλληνες και Κύπριοι κατά βάση της ομογένειας από πάνω από δέκα χώρες. Εκπρόσωποι media από όλο τον κόσμο, εκπρόσωποι φορέων με σκοπό την προβολή καταρχήν της Ρόδου και της στήριξής της μιας και πλήγηκε πέρυσι το καλοκαίρι. Θέλουμε να υπάρξει εξωστρέφεια των Δωδεκανήσων με αφορμή την 7η Μαρτίου που είναι η εθνική Επέτειος της Ενσωμάτωσης. Φυσικά αφορά και στο μέλλον των νησιών και των επιχειρήσεων όπως είπα, συνδυάζοντάς το με την A.I. Είναι χαρά μας που η Σοφία θα είναι η super guest star εδώ και γίνεται χαμός, μόνο για την προσμονή ότι έρχεται.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved