Τσιμτσιλή, Καραβάτου, Ζαρίφη, Τσολάκη, Μαλέσκου στέλνουν το μήνυμά τους για την Ημέρα της Γυναίκας
Gossip Specials

Τσιμτσιλή, Καραβάτου, Ζαρίφη, Τσολάκη, Μαλέσκου στέλνουν το μήνυμά τους για την Ημέρα της Γυναίκας

Ημέρα της Γυναίκας: «Οι γυναίκες είναι ικανές από το μηδέν να κάμουν το παν», έχει γράψει ο Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι και είναι μια από τις φράσεις που «στολίζουν» τη μεγαλοπρέπεια της αξίας όλων των γυναικών του κόσμου!

Από την Κασσιανή Καραγκιουλέ και την Κατερίνα Ζαζάνη

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας η Σταματίνα Τσιμτσιλή, η Κατερίνα Καραβάτου, η Κατερίνα Ζαρίφη, η Ελένη Τσολάκη και η Ιωάννα Μαλέσκου μιλούν στο gossip-tv για τη δική τους «γυναίκα – σύμβολο» στη ζωή τους και στέλνουν το μήνυμά τους.

Σταματίνα Τσιμτσιλή

stam_tsimtsili_1701854485_3251713564682041514_25909647.jpg

Η ζωή είναι γυναίκα γιατί...

«Εμπεριέχει πολλά συναισθήματα όπως πάθος, αγάπη, ενθουσιασμό και δημιουργία. Έχει όμως και ανατροπές, εκπλήξεις και δύσκολα την προβλέπεις ή τη βαριέσαι».

Η ζωή είναι γυναίκα γιατί εμπεριέχει πολλά συναισθήματα όπως πάθος, αγάπη, ενθουσιασμό και δημιουργία

Ποιο είναι το μήνυμά σου για την Παγκόσμια Ημέρα γυναίκας;

«Ας δώσουμε η μία το χέρι στην άλλη κι ας αγαπήσουμε η μία την άλλη αλλά και η καθεμιά τον εαυτό της. Οι γυναίκες δεν πρέπει να εξαντλούμε την αυστηρότητά μας στους εαυτούς μας γιατί έχουμε αναλάβει πάρα πολλούς ρόλους στους οποίους μοιράζουμε το χρόνο και την ενέργειά μας.
Πρέπει συχνά να παίρνουμε μία ανάσα, νιώθοντας ευγνωμοσύνη για όλα τα όμορφα που υπάρχουν στη ζωή μας κι ας αποδεχθούμε ότι δεν μπορούμε να είμαστε πάντα τέλειες. Είναι λυτρωτικό».

Ποια είναι η γυναίκα σύμβολο στη ζωή σου και γιατί

«Υπάρχουν πολλές γυναίκες σύμβολα που διακρίνονται για τις επιδόσεις τους και την επιρροή τους στην ιστορία και την κοινωνία. Εγώ, όμως, θα επιλέξω και θα προτάξω τη γυναίκα της διπλανής πόρτας που προσπαθεί να ανταπεξέλθει στους δεκάδες ρόλους της.
Θέλει να είναι σωστός άνθρωπος, τρυφερή μητέρα, καλή σύντροφος και αποτελεσματική επαγγελματίας. Δυστυχώς, πολλές φορές, για να τα καταφέρει, αφήνει τα όνειρα και τις επιθυμίες της σε δεύτερη μοίρα για να ικανοποιήσει τους άλλους, προσπερνώντας αυτά που η ίδια έχει ανάγκη».

Ποτέ δεν είναι αργά να αγαπήσεις τον εαυτό σου και να πιστέψεις τα όνειρά σου

Ποια είναι η φράση που σε χαρακτηρίζει ως γυναίκα;

«Ποτέ δεν είναι αργά να αγαπήσεις τον εαυτό σου και να πιστέψεις τα όνειρά σου».

Κατερίνα Καραβάτου

KATERINA-KARABATOY.jpg

Η ζωή είναι γυναίκα γιατί...

«Η γυναίκα δίνει ζωή!»

Ποιο είναι το μήνυμά σου για την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας;

«Αν είχα να επιλέξω ένα μόνο μήνυμα για αυτή την τόσο σπουδαία μέρα είναι το πόσο σημαντική είναι η «ενότητα». Μόνο αν είμαστε ενωμένοι θα μπορέσουμε να δούμε έναν καλύτερο κόσμο για εμάς και τα παιδιά μας, να σπάσουμε τη «γυάλινη οροφή», να διεκδικήσουμε έναν κόσμο πιο ασφαλή για κάθε γυναίκα.
Αυτό είναι κάτι που αισθάνομαι ακόμα πιο έντονα μεγαλώνοντας ένα κορίτσι που είναι 12½ χρονών και ένα αγόρι 8, βλέποντας τις νέες προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα παιδιά».

Η ζωή είναι γυναίκα γιατί η γυναίκα δίνει ζωή!

Ποια είναι η γυναίκα - σύμβολο στη ζωή σου και γιατί;

«Γυναίκα σύμβολο είναι η μητέρα μου καθώς και οι θείες μου. Οι γυναίκες με τις οποίες μεγάλωσα, που θαύμασα για όλα αυτά που σιγά σιγά πετύχαιναν σε εποχές που ήταν πιο δύσκολες για τη γυναίκα σε σχέση με αυτές που ζούμε. Είναι γυναίκες που θαυμάζω για τους αγώνες που έδωσαν και για όλα αυτά που μου έμαθαν προσπαθώντας να με κάνουν πιο ανεξάρτητη, πιο δυνατή. Σημαντική για εμένα είναι η μεγάλη θέληση της μαμάς μου να μορφωθώ ώστε να μπορώ να υπερασπιστώ καλύτερα τον εαυτό μου με εφόδιο τη γνώση».

Γυναίκα σύμβολο είναι η μητέρα μου καθώς και οι θείες μου

Ποια είναι η φράση που σε χαρακτηρίζει ως γυναίκα;

«Δεν έχω κάποια φράση συγκεκριμένη που να νιώθω πως με χαρακτηρίζει. Νομίζω περισσότερο είναι η διάθεσή μου, η θέλησή μου να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ».

Κατερίνα Ζαρίφη

zarifious_1706912453_3294142872457255446_6108174.jpg

Η ζωή είναι γυναίκα γιατί...

«Έχει τα πάνω και τα κάτω… Γιατί τα συναισθήματα αλλάζουν συνέχεια και θέλει αγώνα να τα τιθασεύσεις. Η ζωή είναι μάχη. Και η μάχη είναι γυναίκα».

Όλα είναι πιθανά αν τα προσπαθήσεις

Ποιο είναι το μήνυμά σου για την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας;

«Ένα και μόνο: μην δέχεστε κάτι λιγότερο από αυτό που σας αξίζει. Μην δέχεστε κακοποιητές που σας κάνουν τους σωτήρες. Ανθρώπους που σας μειώνουν μόνο και μόνο γιατί είχατε το προνόμιο να γεννηθείτε γυναίκες. Μη δέχεστε σχόλια για το τρόπο που επιλέγετε να ζείτε την ζωή σας».

Ποια είναι η γυναίκα - σύμβολο στη ζωή σου και γιατί;

«Για μένα η γυναίκα σύμβολο είναι η γυναίκα που βλέπω ξημερώματα στη στάση για να τρέξει στη δουλειά της, μετά στο σπίτι της στα παιδιά της και είναι με ένα χαμόγελο».

Η ζωή είναι μάχη και η μάχη είναι γυναίκα

Ποια είναι η φράση που σε χαρακτηρίζει ως γυναίκα;

«Όλα είναι πιθανά αν τα προσπαθήσεις. Και όλα απίθανα αν τα φοβηθείς».

Ελένη Τσολάκη

elenitsolaki_1708779550_3309805222781725623_46194232.jpg

Η ζωή είναι γυναίκα γιατί...

«... Περιέχει όλα εκείνα τα συστατικά που την κάνουν ξεχωριστή και μοναδική.Είναι πολύπλοκη, όμορφη, γοητευτική, γεμάτη εκπλήξεις και εμπειρίες. Παίζει παιχνίδια αλλά στο τέλος δικαιώνει, προσφέρει απλόχερα την ομορφιά της και όταν την εκτιμήσεις νιώθεις ο πιο ολοκληρωμένος και γεμάτος άνθρωπος».

Γυναίκα σύμβολο στη δική μου ζωή είναι η γιαγιά μου

Ποιο είναι το μήνυμά σου για την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας;

«Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας, η ελπίδα μου είναι να βρει η κάθε μια μας τη δύναμη να ζήσει τη ζωή που ονειρεύεται. Οι αγώνες που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια από γυναίκες που ταλαιπωρήθηκαν, στερήθηκαν, χτυπήθηκαν και τελικά έζησαν μια ζωή που δεν τους αξίζε, έκαναν τη σημερινή γυναίκα να ζει ελεύθερη, να παλεύει για ισότητα και αναγνώριση σε όλα τα επίπεδα. Αυτό δεν πρέπει να σταματήσει. Το 2024 καμία γυναίκα δεν πρέπει να ζει το πόνο, το φόβο και τη κακοποίηση. Οφείλουμε όλες μας να παλέψουμε γι' άυτό με αλληλεγγύη και ενότητα».

Ποια είναι η γυναίκα - σύμβολο στη ζωή σου και γιατί;

«Γυναίκα σύμβολο στη δική μου ζωή είναι η γιαγιά μου. Ήταν η γυναίκα που μου έμαθε να παλεύω από μικρή. Ήταν η γυναίκα που μ΄έμαθε να αγαπάω δυνατά και να μη φοβάμαι. Η γιαγιά μου πάντα συμβολίζει, για μένα, τη δύναμη. Μέσα από τη ζωή της και όσα δύσκολα πέρασε, στάθηκε όρθια σε πολύ δύσκολους καιρούς. Έδωσε πολλή αγάπη στην οικογένεια της, ακόμα και αν εκείνη τη στερήθηκε μεγαλώνοντας. Έμαθε ν΄αγαπάει μέσα απ' την ίδια την αγάπη. Θα συμβολίζει πάντα για μένα τη δύναμη, το θάρρος και τη θέληση για ζωή».

Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς

Ποια είναι η φράση που σε χαρακτηρίζει ως γυναίκα;

«Η φράση που με χαρακτηρίζει σαν γυναίκα είναι αυτή που με χαρακτηρίζει και σαν άνθρωπο. “Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς.”»

Ιωάννα Μαλέσκου

imaleskou_1690481010_3156305937197879142_1522106780.jpg

Η ζωή είναι γυναίκα γιατί...

«... Μπορεί ταυτόχρονα να διαπνέεται από συναισθήματα έντονα, συχνά εναλλασσόμενα, διαρκώς να μας επιφυλάσσει και κάτι νέο… και την ίδια ακριβώς στιγμή, να μπορεί να ισορροπεί ανάμεσα σε ρόλους, ευθύνες, δεσμεύσεις και υποχρεώσεις. Σου δίνει και σου αντλεί ενέργεια, αλλά ποτέ δε σε αφήνει να βαρεθείς ή να πεις «χόρτασα», «τα είδα όλα». Πάντα θα σε εκπλήσσει με τη μοναδικότητά της. Όπως η κάθε γυναίκα!»

Γυναίκα σύμβολο στη ζωή μου είναι η μητέρα μου

Τι σημαίνει για σένα η Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας;

«Είναι μια ημέρα γιορτής, μιας ευκαιρίας για ανασκόπηση όλων των επιτευγμάτων, που έχουν καταφέρει οι γυναίκες παγκοσμίως. Και ταυτόχρονα συνιστά μια ημέρα-αφορμή για αφύπνιση και ενεργοποίηση. Ανάγκη για δράση. Γιατί ο αγώνας για εξέλιξη και διεκδίκηση ενός καλύτερου αύριο, μιας πιο αξιοκρατικής ζωής, οφείλει να είναι αδιάκοπος».

Ποιο είναι το μήνυμά σου για την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας;

«Ευγενική υπενθύμιση στον εαυτό μου και σε κάθε γυναίκα… Αγάπα και πίστευε στον εαυτό σου. Να είσαι ή να προσπαθείς να γίνεις, όλα εκείνα, για τα οποία θα καμάρωνε ο νεαρότερος εαυτός σου.
Μην επιτρέπεις σε κανέναν ποτέ να σε «μικρύνει». Στάσου στο ανάστημά σου. Ζήσε όπως αξίζεις. Εξελίξου και φρόντισε στο διάβα σου, τι αποτύπωμα θα αφήσεις. Ας στηρίζουμε η μία την άλλη, ας δίνουμε αγάπη. Αυτή μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Και να θυμάσαι, η ζωή επιστρέφει συμπεριφορές…»

Η μητέρα μου είναι η κολώνα του σπιτιού μας

Ποια είναι η γυναίκα - σύμβολο στη ζωή σου και γιατί;

«Αναμφίβολα η μητέρα μου. Η ευγενική και ευαίσθητη ψυχή της, τα λεπτά της αισθήματα. Η διάθεση να βοηθάει και να προσφέρει. Η ανιδιοτελής της αγάπη, η γενναιοδωρία (και) στα συναισθήματα, η μεγάλη της καρδιά, η ζεστή αγκαλιά της, η στήριξη στην οικογένειά μας. Είναι η κολώνα του σπιτιού μας. Ο κυματοθραύστης. Είναι εκείνη η φιγούρα, που επέλεξε να «θυσιάσει» τα επαγγελματικά της όνειρα, για να μεγαλώσει τα τρία της παιδιά. Για να είναι παντοτινά παρούσα. Η δοτική μάνα, η υπέροχη σύζυγος».

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved