Η Ελένη Προκοπίου στο gossip-tv.gr: «Το κεφάλαιο υποκριτική έκλεισε οριστικά όταν έμεινα έγκυος»
Gossip Specials

Η Ελένη Προκοπίου στο gossip-tv.gr: «Το κεφάλαιο υποκριτική έκλεισε οριστικά όταν έμεινα έγκυος»

Η Ελένη Προκοπίου ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή με την παρουσία της στον ελληνικό κινηματογράφο και υπήρξε και μια από τις πιο ταλαντούχες χορεύτριες. Η εντυπωσιακή της εμφάνιση, οι αιθέριες κινήσεις της και το σεξαπίλ της την έκαναν περιζήτητη ανάμεσα στις πρωταγωνίστριες του ελληνικού κινηματογράφου.

Γεννήθηκε το 1940 και από μικρή ήξερε ότι ήθελε να ασχοληθεί με τον χώρο του θεάματος. Σπούδασε πλάι στη Μάρθα Καραγιάννη, με την οποία συμμετείχε ως παιδί σε σειρά παραστάσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Αποτέλεσε χορευτικό ντουέτο με τον Βαγγέλη Σειληνό σε παραστάσεις του θεάτρου, αλλά και στον κινηματογράφο.

Έκανε την τελευταία της εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη δίπλα στον Σταύρο Παράβα, στην ταινία «Το κοροϊδάκι της Πριγκηπέσας» το 1972 και αποφάσισε να αποτραβηχτεί θέλοντας να επικεντρωθεί στην οικογένειά της.

426699648_438235241984683_833825146325149334_n.jpg

Ελένη Προκοπίου

Επέστρεψε θεατρικά με την παράσταση «Το Κορίτσι μου» στο θέατρο Αμαλία και μιλάει για όλους και για όλα αποκλειστικά στο gossip-tv.gr.

Κυρία Προκοπίου, επιστροφή στο θέατρο 52 χρόνια μετά από την τελευταία σας παράσταση και θα ήθελα να μας πείτε ποιο ήταν το κίνητρο για την επιστροφή και αν υπήρξε αγωνία;

«Ένα απόγευμα ήρθε στο σπίτι ο Χρήστος Κωνσταντίνου και μου ζήτησε να συμμετάσχω μέσω voice over στo πρώτο έργο που έγραψε με τον Γιώργο Παράσχο. Του είπα αμέσως "ναι" δίχως να μάθω λεπτομέρειες γιατί τον αγαπώ πάρα πολύ και έχει πολύ ταλέντο. Και αυτός και ο Γιώργος Παράσχος».

«Το Κορίτσι μου» στο θέατρο Αμαλία - Μιλήστε μας για το έργο και για τον ρόλο σας;

«Το έργο έκανε πρεμιέρα πριν μια εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Αμαλία και είναι ένας πολύ δυνατός μονόλογος βασισμένος σε μια αληθινή ιστορία που όταν την έμαθα συγκλονίστηκα. Αυτός ο άνθρωπος που στην παράσταση υποδύεται ο Γιώργος πάλευε να επιβιώσει. Να επιβιώσει για τους άλλους καταστρέφοντας τον ίδιο του εαυτό. "ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ" είναι μια παράσταση που όποιος τη δει θα πάρει κάτι φεύγοντας.
Εγώ υποδύομαι τη μαμά για πρώτη φορά ως ηθοποιός και μου αρέσει. Εν τω μεταξύ στην ίδια παράσταση η εγγονή μου και αυτή μέσω voice over υποδύεται τη νύφη μου».

prokopiou.jpg

Ποια ήταν η πιο σημαντική στιγμή στην πορεία σας;

«Δεν μπορώ να σου πω μια γιατί ήταν πολλές οι σημαντικές στιγμές κατά τη διάρκεια της καριέρας μου διότι συνεργάστηκα με σπουδαίους ανθρώπους που μου έχουν αφήσει όμορφες αναμνήσεις».

Δεχτήκατε πολλές προτάσεις όταν πήρατε την απόφαση να μείνετε εκτός;

«Nαι, μετά την αποχώρηση μου από την υποκριτική δέχτηκα προτάσεις για να επιστρέψω άλλα εγώ είχα ήδη πάρει την απόφαση μου. Το κεφάλαιο υποκριτική είχε κλείσει οριστικά για μένα. Είχα ήδη αποφασίσει πως αν έμενα έγκυος θα σταματούσα».

Όταν κάνατε το τελευταίο σας γύρισμα στον κινηματογράφο είχατε αποφασίσει ότι στη συνέχεια θα μείνετε εκτός ή ήταν ένα σύνολο πραγμάτων που σας οδήγησαν προς αυτή την κατεύθυνση;

Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας "Το κοροιδάκι της πριγκιπέσσας". Αυτή ήταν και η τελευταία μου ταινία. Ξέρεις το έργο αυτό το είχαμε παίξει με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο με τον Σταύρο Παράβα και τη Μαίρη Χρονοπούλου και ο Γιάννης Δαλιανίδης το μετέφερε στον κινηματογράφο. Σε καμία περίπτωση δε σκέφτηκα να επιστρέψω. Για μένα η πρώτη και βασική μου προτεραιότητα ήταν η οικογένεια μου.

375758514_876164247506068_7904887871437580694_n.jpg

Ελένη Προκοπίου

Υπάρχει κάποιο πρόσωπο με το οποίο συνεργαστήκατε στον ελληνικό κινηματογράφο και σας λείπει; Ποιο είναι αυτό;

Πιο πολύ μου λείπουν κάποιες χορεύτριες από το θέατρο που κάναμε πολύ παρέα. Γενικά για μένα οι στιγμές στα παρασκήνια ήταν οι αγαπημένες μου. Τις θυμάμαι όλες με νοσταλγία. Από τον κινηματογράφο είναι πάρα πολλοί. Όπως πχ ο Κώστας Βουτσάς που συνεργαστήκαμε στην ταινία της Φίνος Φιλμ "Ραντεβού στον αέρα" που είναι και η αγαπημένη μου. Γελούσαμε πάρα πολύ στα γυρίσματα.

426692956_1451578489094737_3580579593614874009_n.jpg

Το γεγονός ότι η εγγονή σας ακολούθησε τον δικό σας δρόμο, σας άγχωσε; Τις δώσατε συμβουλές;

Κοίταξε αγόρι μου, όταν η Ελένη η εγγονή μου είπε πως θέλει να ασχοληθεί με την υποκριτική ήταν κάτι που πάνω κάτω το περίμενα. Και το μόνο τη συμβούλεψα ήταν να προσέχει και να είναι ο εαυτός της. Έχει πολύ ταλέντο και είμαι πολύ περήφανη γι'αυτήν.

Το γεγονός ότι η εγγονή σας ακολούθησε τον δικό σας δρόμο, σας άγχωσε; Τις δώσατε συμβουλές;

Κοίταξε αγόρι μου, όταν η Ελένη η εγγονή μου είπε πως θέλει να ασχοληθεί με την υποκριτική ήταν κάτι που πάνω κάτω το περίμενα. Και το μόνο τη συμβούλεψα ήταν να προσέχει και να είναι ο εαυτός της. Έχει πολύ ταλέντο και είμαι πολύ περήφανη γι'αυτήν.

Υπάρχει κάποιο πρόσωπο στον χώρο του θεάτρου που ξεχωρίζετε;

Έχουμε πολύ καλούς ηθοποιούς τώρα. Εξαιρετικούς. Εγώ όμως ξεχωρίζω τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη. Είναι υπερταλαντούχος. Και αυτός και η σύζυγος του…

426703973_1423480481605201_5066242309954591007_n.jpg

Ελένη Προκοπίου

Τηλεόραση παρακολουθείτε;

Μου αρέσει πολύ η τηλεόραση. Βλέπω πρωινές εκπομπές και τα απογεύματα βλέπω "Τροχό της τύχης" και ειδήσεις ενώ κάποιες φορές παρακολουθώ και survivor. Φυσικά, όταν παίζει κάποια ταινία κάθομαι και την παρακολουθώ.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved