Ο Γιώργος Παράσχος στο gossip-tv.gr:«H Μενεγάκη ήταν σχολείο για όλη μου τη ζωή όχι μόνο για την tv»
Gossip Specials

Ο Γιώργος Παράσχος στο gossip-tv.gr:«H Μενεγάκη ήταν σχολείο για όλη μου τη ζωή όχι μόνο για την tv»

Ο Γιώργος Παράσχος επέστρεψε θεατρικά με την παράσταση «Το Κορίτσι μου» στο Θέατρο Αμαλία και ως εκ τούτου μιλάει στο gossip-tv για τη διαδρομή του στο θέατρο και την τηλεόραση, την προσωπική του ζωή αλλά και για τη συνεργασία του με την Ελένη Μενεγάκη.

Γεννήθηκε στην Καβάλα. Από 14 ετών ξεκίνησε να δουλεύει σε οικοδομή μαζί με τον πατέρα του ώσπου αποφάσισε να φύγει από το χωριό που ζούσε και να μείνει μόνος στη Θεσσαλονίκη. Δούλεψε σε πολλά νυχτερινά κέντρα διασκέδασης σε διάφορα πόστα και στην πορεία κατάλαβε πως ήθελε να ασχοληθεί με την υποκριτική καθώς συμμετείχε ερασιτεχνικά σε μια θεατρική παράσταση και του άρεσε πολύ. Έτσι, γράφτηκε σε δραματική σχολή και το 2012 τον βλέπουμε στο πλευρό της Μάρως Κοντού στην παράσταση "Ελισάβετ, γυναίκα από σύμπτωση".

«Το Κορίτσι μου» στο Θέατρο Αμαλία. Πείτε μας λίγα λόγια για το έργο;

Μιλάει για την εξάρτηση, πως αυτή μπορεί να επηρεάσει όλη μας τη ζωή, σε όλους τους τομής και φυσικά χωρίς να το καταλάβουμε.
Και λέω εξάρτηση γενικά, γιατί το έργο βασίζεται σε γεγονότα αληθινής ιστορίας, με την εξάρτηση στο αλκοόλ αλλά η εξάρτηση έχει πολλές μορφές... με όποια μορφή και να το δεις, είναι κακό.

Οι συντελεστές;

Στο κείμενο είμαι μαζί με τον Χρήστο Κωνσταντίνου που το δουλεύαμε καιρό μαζί με την έρευνα που κάναμε. Φυσικά, ένα έργο για να μπορέσει να φανεί στο μέγιστο χρειάζεται νότες ψυχής για αυτό είναι μαζί μας ο Λάζαρος Σουσλόγλου.

Σκηνοθεσία Χρήστος Κωνσταντίνου και Γιώργος Ασλανιδης (όπου έκανε και τη σκηνογραφία). Πολύ σημαντικό και το σκηνικό για να μας βοηθήσει να ταξιδέψουμε στη δεκαετία 90…Γενικά ένα πολύ ωραίο πάντρεμα ιδεών δύο ανθρώπων.

Και φυσικά σημαντικό ρόλο σε όλο αυτό οι φωνές για τις οποίος βοήθησε πολύ ο Χρήστος Κωνσταντίνου ώστε να γίνει η επαφή με τα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Η καταπληκτική Ελένη Προκοπίου (μαμά) με τιμάει να εμφανίζεται έστω και με αυτόν τον τρόπο μετά από 52 χρόνια απουσίας από το θέατρο. Η αγαπημένη Έφη Παπαθεοδώρου (γιαγιά) εγώ ακόμα Θεοπούλα τη φωνάζω. Το κορίτσι μου το ταλαντούχο Βίβιαν Κοντομάρη (ψυχολόγος). Πέτρος Ξεκούκης από τους λίγους παλιούς καλούς ηθοποιούς πού έχει η Ελλάδα μας(εισαγγελέας) και φυσικά αυτό το φρέσκο πλάσμα γεμάτο χαρίσματα Ελένη Πύρρου (εγγονή της κυρίας Προκοπίου και σύζυγος μου… στο έργο).

c909c3ba-74f9-49a9-9857-9cd8559b6173.jpg

Ο μονόλογος σαν είδος είναι πιο απαιτητικό;

Ναι, φυσικά είναι από τις πιο δύσκολες, για να μην πω το πιο δύσκολο είδος θεάτρου. Δίνεις πάσες στον εαυτό σου. Πρέπει να κρατήσεις ρυθμό και κοινό μαζί. Δεν υπάρχει στιγμή επάνω στη σκηνή που μπορείς να σκεφτείς κάτι άλλο και φυσικά δεν πρέπει να αφήσεις ότι και να είναι αυτό να σε επηρεάσει... ειδικά όταν πρέπει να μεταφέρω μία αληθινή ιστορία. Η μοναξιά είναι δύσκολη στη ζωή… πως να μην είναι στη σκηνή.

Τι συναισθήματα πιστεύετε ότι θα προκαλέσει το έργο στους θεατές;

Προβληματισμούς για τους ανθρώπους που είναι γύρω μάς. Τι έχουμε τώρα δίπλα μας που μπορεί να μην το έχουμε μετά. Παρηγοριά για κάποιους, γιατί πάντα υπάρχουν χειρότερα από αυτά που περνάμε.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής σας και τι σας έχει διδάξει;

Δεν είναι μόνο μία. Αν ήταν μία δε θα ήμουν 41 ετών αλλά παιδί...
Και ακόμα έχω πολλά να βιώσω, όπως όλοι μας. Οι δύσκολες στιγμές μας είναι πού μας καθορίζουν στη ζωή μας, μας δίνουν ταυτότητα.

Ποια ήταν η ώθηση για να ασχοληθείτε με την υποκριτική;

Ακόμα δεν ξέρω... ξέρω όμως πως δεν μπορώ χωρίς αυτό. Μάλλον, επειδή είμαι βιωματικός ηθοποιός. Μπορεί να θέλω να ζήσω τις ζωές πού δε θα μπορούσα να είμαι.

Πώς βιώνετε την πατρότητα; Θα θέλατε η κόρη σας να ακολουθήσει τον δικό σας δρόμο;

Όλο αυτό είναι δώρο και μάθημα μαζί. Και έχω να μάθω ακόμα πολλά.
Αυτό που δε θα αλλάξει είναι η αγωνία και ο φόβος για το παιδί μου, να μπορώ να διδάξω στην κόρη μου την είναι η ζωή. Και αν μέσα από αυτά τα μαθήματα θέλει να γίνει ηθοποιός. Ας γίνει. Αν και δε θα ήθελα να βιώσει το ελληνικό θέατρο ή την τηλεόραση. Όποιος καταλαβαίνει, καταλαβαίνει.

parasxos-3.jpg

Γιώργος Παράσχος

Ο κύκλος της τηλεόρασης έχει κλείσει για εσάς;

Όχι, αλλά δε θα πάω να παίξω κάτι ανούσιο σε ένα σίριαλ μόνο και μόνο για να φανώ ή και να συμμετέχω ακόμα και σε κάτι άλλο μόνο και μόνο για να φαίνομαι
Όπως μου είπε και ο Κώστας Βουτσάς πρέπει να φαίνεσαι για να σε θυμούνται, το θέμα είναι πως να σε θυμούνται.

MENEGAKI-PARASXOS.jpg

Η συνεργασία με την Ελένη Μενεγάκη ήταν ένα σημαντικό κεφάλαιο στην τηλεοπτική σας πορεία;

Πάρα πολύ... Όπως έχω πει και παλιότερα από την Ελένη μόνο έχω πάρει πράγματα.Μεγάλο σχολείο για όλη μου τη ζωή όχι μόνο για την τηλεόραση.

Μέχρι πότε θα συνεχιστούν οι παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη; Θα γίνει και κάποια περιοδεία σε όλη την Ελλάδα;

Να πω την αλήθεια θα ήμαστε Θεσσαλονίκη για τον Μάρτιο αν και μας ζητάνε να καθίσουμε παρά πάνω. Θα δούμε γιατί έχουμε προτάσεις να πάμε την παράσταση μας και σε άλλες περιοχές στην Ελλάδα. Όπως και να έχει για όλο τον Μάρτιο και κάθε δευτέρα θα ήμαστε στο θέατρο Αμαλία 21:00.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved