Μιμή Ντενίση στο gossip-tv: «Το #MeToo δεν σκίασε το θέατρο. Το φώτισε!»
Gossip Specials

Μιμή Ντενίση στο gossip-tv: «Το #MeToo δεν σκίασε το θέατρο. Το φώτισε!»

Αν, ρωτήσεις κάποιον, ποιο είναι το όνομα που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς τη λέξη θέατρο, σίγουρα αυτό θα είναι: Μιμή Ντενίση!

Τι να πρωτοπείς για τη μεγάλη κυρία του ελληνικού θεάτρου; Επιτυχίες, βραβεύσεις, διακρίσεις και ένας δρόμος γεμάτος δημιουργικότητα στο χώρο της Τέχνης.

«Ηθοποιός σημαίνει ήθος, ψυχή, ταλέντο και πολλή σκληρή δουλειά», λέει η Μιμή Ντενίση στο gossip-tv με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου.

202112031122020.1234_MIMI_NTENISI_02122021.jpg

Έχοντας διανύσει δεκάδες χιλιόμετρα στο θεατρικό σανίδι, ατελείωτες ώρες μελέτης και σκληρής δουλειάς, η Μιμή Ντενίση ανήκει στην κατηγορία των σημαντικότερων ηθοποιών της γενιάς της και είναι η γυναίκα που αποδεικνύει ότι τίποτα δεν κατακτιέται χωρίς κόπο.

Η Μιμή, άλλωστε, δεν επαναπαύθηκε ποτέ στις δάφνες της αλλά συνέχισε να δουλεύει, να διαβάζει, να μαθαίνει, να εξελίσσεται και να συνεχίζει το σπουδαίο έργο της, προσφορά στον ελληνικό πολιτισμό, αποτελώντας ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στο χώρο του θεάτρου αλλά και στη συνείδηση του κόσμου... Η Μιμή Ντενίση μιλάει για αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από οτιδήποτε άλλο, το θέατρο!

Θυμάστε την πρώτη φορά που βρεθήκατε στη σκηνή του θεάτρου;

Πρώτη φορά βρέθηκα στη σκηνή, όπως είναι γνωστό, με την Αλίκη. Μια ιδιαίτερη αρχή καθώς ήταν τότε το μεγαλύτερο θέατρο και εκείνη η δημοφιλέστερη ηθοποιός. Επίσης, σκηνοθέτης ήταν ο Σταμάτης Φασουλής και σκηνογράφος ο Γιώργος Πάτσας. Άρα, μια πολύ σημαντική και τυχερή αρχή.

mimi_denissi_1666782724_2957510306041096531_6234837195.jpg

Οι σημαντικοί ρόλοι σε ακολουθούν πάντα. Μένουν βιωματικά στη ζωή σου

Τι προσφέρει το θέατρο ως βασική μορφή τέχνης στον ηθοποιό και τι στους θεατές;

Ψυχική ανάταση, ευφορία, παρηγοριά, ελπίδα, αυτό που με μια λέξη ονομάζουμε ψυχαγωγία!!! Στον ηθοποιό και στο κοινό προσφέρει τα ίδια αφού επικοινωνούν άμεσα. Επίσης, στον ηθοποιό προσφέρει μια δεύτερη ιδεατή ζωή.

Πόσο εύκολο είναι για έναν ηθοποιό μετά το τέλος της παράστασης, να βγει από τον ρόλο του και να επιστρέψει στην πραγματικότητα;

Ο ηθοποιός έχει μια παράξενη διττή λειτουργία. Ζει τον ρόλο του και παράλληλα τον παρατηρεί. Αλίμονο αν γινόμασταν ο ρόλος. Φυσικά, χρειάζεται κάποιος χρόνος για να βγεις από την ένταση. Ο ρόλος, οι σημαντικοί ρόλοι σε ακολουθούν πάντα. Μένουν βιωματικά στη ζωή σου.

201912101219290.0793_MIMI_NTENISI_09122019.jpg

Ηθοποιός σημαίνει φως;

Ηθοποιός σημαίνει ήθος, ψυχή, ταλέντο και πολύ σκληρή δουλειά. Αν υπάρχουν όλα αυτά, έρχεται το φως...

Κατάφερε το «σκοτάδι» (#MeToo) που έπεσε πάνω από τους ανθρώπους του θεάτρου, να καλύψει το φως;

Όχι, το #MeToo δεν σκίασε το θέατρο. Το φώτισε! Κάποια πράγματα, πιστεύω, θα βελτιωθούν. Άρα, ήταν μεμονωμένα παραδείγματα στην υπερβολή τους.

Είναι τελικά εξουσιαστικός ο ρόλος ενός σκηνοθέτη;

Φυσικά. Ο σκηνοθέτης μπορεί να ενθαρρύνει ή να τσακίσει το ηθικό του ηθοποιού.

Το θέατρο μπορεί να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους;

Εννοείται. Η τέχνη είναι πιο δυνατή από την πολιτική! Μπορεί να περάσει κάθε είδους μήνυμα με τον τρόπο της. Κριτικάρει, καυτηριάζει, παρουσιάζει τις ανθρώπινες αρετές και αδυναμίες αλλά και τα ιδανικά.

202112031105370.1080_MIMI_NTENISI_02122021.jpg

Η τέχνη είναι πιο δυνατή από την πολιτική!

Ένας καλός ηθοποιός φαίνεται από το χειροκρότημα ή από… τους followers;

Φυσικά το χειροκρότημα. Τουλάχιστον όσον αφορά το θέατρο. Αλλά και στο σινεμά και στην τηλεόραση υπάρχουν θαυμαστές που μπορεί, βέβαια, αν ασχολείσαι, να γίνουν followers. Αλλά οι followers δεν σημαίνει πως σε παρακολουθούν στην τέχνη σου. Πολλές φορές είναι εκεί για να παίρνουν δώρα ή απλά να σχολιάζουν. Άλλο αυτό και άλλο να σηκωθεί κάποιος από το σπίτι και να έρθει να σε δει. Αυτό σημαίνει ''έχω κοινό''.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved