5+1 διάσημοι που λίγοι γνωρίζουν ότι έχουν διαγνωστεί με αυτισμό!
Gossip Specials

5+1 διάσημοι που λίγοι γνωρίζουν ότι έχουν διαγνωστεί με αυτισμό!

Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού: Σήμερα (2/4) γιορτάζουν ανά την υφήλιο όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που ζουν, κοινωνικοποιούνται, χαίρονται και δημιουργούν, έχοντας διαγνωστεί με αυτισμό!

Ο Αυτισμός, επιστημονικά θεωρείται μία αναπτυξιακή διαταραχή, που χαρακτηρίζεται από μειωμένη κοινωνική αλληλεπίδραση και επικοινωνία, καθώς και από περιορισμένη, επαναλαμβανόμενη και στερεότυπη συμπεριφoρά.

Γιατί τα παιδιά με αυτισμό αντιμετωπίζουν και προβλήματα μνήμης

Όπως διαβάζουμε, στη διαταραχή του αυτισμού εμπλέκονται διάφορες εγκεφαλικές δομές με τρόπο που δεν έχει διασαφηνιστεί επαρκώς. Σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι κάποιος έχει διαγνωστεί με σύνδρομο Asperger, που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού. Γι' αυτό άλλωστε έχει μιλήσει ανοιχτά ο άλλοτε καλαθοσφαιριστής Δημήτρης Παπανικολάου ο οποίος έχει επίσης μία χαρισματική κόρη, την Άρια η οποία ανήκει επίσης στο φάσμα του αυτισμού. Αυτή η κατάσταση στη ζωή ενός ανθρώπου όμως, σε καμία περίπτωση δεν τον καθιστά ανίκανο να δημιουργήσει και να επιδιώξει ή να κατακτήσει τα όνειρά του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα διάσημοι καλλιτέχνες ή και άνθρωποι που έγιναν παγκοσμίως γνωστοί γιατί απλώς... άλλαξαν τον κόσμο! Όπως ο Άλμπερτ Άινσταϊν ο οποίος ανήκε στην ομάδα των ατόμων με σύνδρομο Asperger. Mέχρι τα επτά του χρόνια ήταν ένα μοναχικό και απομονωμένο παιδί από τους συνομήλικούς του ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες ηχολαλούσε. Γρήγορα όμως διέπρεψε στις επιστήμες αλλά όταν γινόταν ομιλητής, όλοι παραδέχονταν ότι συχνά είχε δυσνόητο λόγο.

https://www.instagram.com/p/Bu_72BOl9w1/

Ο επιτυχημένος σκηνοθέτης Τιμ Μπάρτον δεν γνώριζε ότι είχε αυτισμό και το ανακάλυψε η τότε σύντροφός του Έλενα Μπόναμ Κάρτερ. Το κατάλαβε όταν ενώ παρακολουθούσαν μαζί ένα ντοκιμαντέρ για τον αυτισμό, άκουσε να περιγράφονται όλες οι συμπεριφορές του Τιμ Μπάρτον.

https://www.instagram.com/p/CjFoI6oIOx2/

Ένας από τους πιο εργατικούς σταρ του Χόλιγουντ με αστείρευτη ενέργεια είναι σίγουρα ο Anthony Hopkins, ο οποίος μπορεί να έχει φτάσει στα 86 του χρόνια, όμως συνεχίζει να είναι υπερκινητικός και γεμάτος ζωή. Ο διάσημος ηθοποιός διαγνώστηκε ότι έχει σύνδρομο Aspenger και μάλιστα στην αρχή το διακωμωδούσε κιόλας λέγοντας πως το βρήκε όταν η γυναίκα του «προσπαθούσε να καταλάβει ποιον έχει παντρευτεί».

https://www.instagram.com/reel/Czjk8-dPnrR/

Ήταν πριν από έντεκα χρόνια όταν η Ντάριλ Χάνα, μία από τις ωραιότερες γυναίκες που πέρασαν από το Χόλιγουντ, αποκάλυψε ότι όταν ήταν μικρή διαγνώστηκε με διαταραχή του φάσματος του αυτισμού. Μάλλον επειδή ήταν αρκετά μικρή, δεν κατάφερνε όλα αυτά τα χρόνια να διαχειριστεί αυτή την ιδιαιτερότητά της και όπως είχε δηλώσει κατά το παρελθόν: «Έχασα τόσο πολύ χρόνο νιώθοντας φοβισμένη, δειλή και ανασφαλής». Πλέον όμως, και έχοντας ξεπεράσει κάθε τι που την κρατούσε δέσμια, η διάσημη ηθοποιός θέλει να βοηθάει οικογένειες που έχουν μέλη με παρόμοια προβλήματα σαν τα δικά της.

https://www.instagram.com/p/C5MjvhGvi2X/

Μπορεί ο Άντι Γουόρχολ να μην διαγνώστηκε ποτέ με αυτισμό, όμως επιστήμονες που τον έχουν μελετήσει και μέσα από τα έργα του, υποστηρίζουν ότι τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα, ειδικά στους πίνακές του, ήταν ουσιαστικά σύμπτωμα αυτισμού.

Τέλος, ο ζωντανός θρύλος των γηπέδων, Λιονέλ Μέσι, έχει αποκαλύψει ότι είχε διαγνωστεί στα 8 του χρόνια με το σύνδρομο Άσμπεργκερ. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε ποτέ στο να γίνει ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές του κόσμου.

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved