Ελένη Πετρουλάκη στο gossip-tv: «Ο τρόπος που μεγαλώνουμε μέσα στην οικογένεια καθορίζει τη ζωή μας»
Gossip Specials

Ελένη Πετρουλάκη στο gossip-tv: «Ο τρόπος που μεγαλώνουμε μέσα στην οικογένεια καθορίζει τη ζωή μας»

Παγκόσμια ημέρα οικογένειας σήμερα (15-05) και το gossip-tv τιμά την οικογένεια όχι απλώς επειδή σήμερα έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα αλλά είναι υποχρέωση όλων μας να διατηρήσουμε τον θεσμό ζωντανό με την ιερότητα που του πρέπει.

Ο ετήσιος αυτός εορτασμός αντανακλά τη σπουδαιότητα που αποδίδει η διεθνής κοινότητα στην οικογένεια ως βασικό κύτταρο της κοινωνίας. Ένα κύτταρο μοναδικό και αναντικατάστατο! Μαμά, μπαμπάς, παιδί… ένα δέσιμο σπουδαίο, ένα δέσιμο ικανό να καταρρίψει κάθε προσπάθεια να καταπατηθεί η έννοια.

Στο gossip-tv με αφορμή την ημέρα μίλησε αποκλειστικά η Ελένη Πετρουλάκη. Μαμά, εργαζόμενη, γυναίκα και πάνω από όλα στήριγμα στην οικογένεια της.

Ελένη Πετρουλάκη

Μια οικογένεια που «κρατάει» με λάβαρό της, την αγάπη, την υπομονή, την επιμονή, τις συμβουλές – χωρίς να κουνάει το δάχτυλο- και την αμέριστη κατανόηση μπροστά σε όλες τις προκλήσεις της καθημερινότητας.

Τι είναι αυτό που κρατάει ζωντανό τον πυρήνα της οικογένειας;

«Επειδή καθημερινά στο γραφείο μου συναντώ πάρα πολλές γυναίκες και μιλάμε για προσωπικά θέματα κι επειδή δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ελληνική οικογένεια που να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα. Κι αυτό που έχω δει είναι ότι πολλές παρατάνε την προσπάθεια και καταφεύγουν στη λύση του χωρισμού. Για να διατηρηθεί λοιπόν η οικογένεια θέλει αγώνα, συζήτηση κατανόηση και να μην καταπατάμε την ελευθερία του άλλου. Αν υπάρχει δηλαδή κατανόηση και από τις δυο πλευρές η πολύ καλή συγκατοίκηση είναι αυτονόητη. Κάθε ελληνική οικογένεια αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει οικονομικά θέματα. Η ζωή έχει ακριβύνει, όποτε τα οικονομικά προβλήματα φέρνουν και συνθήκες διαμάχης μέσα στο σπίτι. Είναι λοιπόν βασικά αυτά τα θέματα. Από εκεί και πέρα πρέπει να υπάρχει κοινή προσπάθεια. Ο γάμος είναι μια συνθήκη για τον οποία όμως έχεις ένα σκοπό. Από τη στιγμή που υπάρχουν παιδιά να μεγαλώσουν σε ένα υγιές περιβάλλον και να μπορέσεις να τους δώσεις τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να ένα καλό μέλλον. Άρα, δεν πρέπει να υπάρχουν εντάσεις, τσακωμοί, φωνές… γιατί αυτό καταγράφεται στο υποσυνείδητο κάθε παιδιού. Για μένα είναι δύσκολο που έχω παιδιά στην εφηβεία. Τι αντιμετωπίζω καθημερινά, πόση συζήτηση θέλει και το πόσο κουραστική γίνομαι, γιατί τα παιδιά μου με λένε «γκριντζιάρα μαμά» (γελάει). Λέω τα ίδια και τα ίδια κάθε μέρα. Τα social media θεωρώ, ας πούμε, πως είναι καταστροφή για τα παιδιά γιατί ζουν σε ένα εικονικό περιβάλλον και πρέπει ως γονείς να τους εξηγήσουμε πως δεν ισχύει τίποτα από αυτά που βλέπουν. Τους δίνω και προσωπικά παραδείγματα. Όταν δεν είμαι καλά, δεν ανεβάζω τίποτα για να καταλάβουν ότι αυτό δεν είναι η πραγματικότητα. Έχουμε μερίδα τεράστιας ευθύνης, Κατερίνα, γιατί ζούμε σε μια εποχή που κυριαρχεί η ύλη. Άρα εγώ πρέπει να τους δώσω να καταλάβουν ότι η ουσία είναι άλλη. Την ευτυχία τη δημιουργούν οι άνθρωποι»

Είναι εύκολο;

«Καθόλου, καθόλου. Όταν επέλεξα να πάω τα παιδιά μου σε ένα ιδιωτικό σχολείο και έβλεπαν συμμαθητές τους να πηγαίνουν διακοπές ενώ τα δικά μου όχι, ήρθα στη φάση να πω «κοιτάξτε παιδιά, δεν γίνεται πάντα να πηγαίνουμε κάπου» αλλά για να αντιμετωπιστεί αυτό η μάνα μέσα στην οικογένεια πρέπει να είναι ενεργή και όχι παθητική. Εκεί είναι όλη η ιστορία γιατί οι γονείς προκειμένου να μην ακούνε γκρίνια τους κάνουν όλα τα χατίρια. Κι εγώ προσπαθώ να βάζω όρια και δεν είναι εύκολο»

Μέσα στην οικογένεια πρέπει να αντιλαμβανόμαστε τα λάθη μας και να τα διορθώνουμε. Ακόμη μαθαίνω

Είχατε πάντα όνειρο να δημιουργήσετε μεγάλη οικογένεια και περάσατε δυσκολίες μέχρι να έρθει στη ζωή η πρώτη σας κόρη. Ήσασταν η πρώτη γυναίκα που μιλήσαμε για την εξωσωματική...

«Ήμουν η πρώτη που μίλησε και για την εξωσωματική αλλά και για την εμμηνόπαυση. Δεν σημαίνει ότι είναι ταμπού και ότι μεγάλωσα. Η μακροζωία δεν σημαίνει ότι θα ζήσω πολλά χρόνια, σημαίνει ότι θα ζήσω με υγεία και ευεξία. Εγώ ποιο μήνυμα προσπαθώ να περάσω; Να κάνουν six pack; Όχι, σε καμία περίπτωση. Αυτή είναι η διαφορά που οι γυναίκες πέφτουν στη λούμπα και λένε αφού δεν μπορώ να κάνω six pack δεν θα κάνω γυμναστική. Λάθος… Είναι λανθασμένη νοοτροπία αυτή. Και πού καταλήγουμε; Πως αν η γυναίκα δεν φροντίσει τον εαυτό της δεν θα είναι καλή μάνα, δεν θα είναι ενεργητική μέσα στην οικογένεια. Αν δεν είναι καλά ψυχολογικά, δεν μπορεί να προσφέρει. Αυτό επηρεάζει όλη την οικογένεια, το βλέπω και σε μένα. Θέλει πολλή δουλειά»

Ποια είναι αυτή η συνήθεια που έχει ως οικογένεια και φροντίζετε πάντα να την τηρείτε;

«Την Κυριακή το μεσημέρι θα φάμε όλοι μαζί. Είτε θα μαγειρέψω εγώ, είτε θα πάμε έξω αλλά θα είμαστε όλοι μαζί. Είναι κάτι σαν νόμος. Τις καλύτερες οικογενειακές συζητήσεις τις έχουμε κάνει στο Κυριακάτικο τραπέζι και μέσα στο αυτοκίνητο»

Υπάρχει κάποια παράδοση την οποία μεταφέρατε από την οικογένεια μέσα στην οποία μεγαλώσετε σε αυτή που δημιουργήσατε;

«Η επαφή με την εκκλησία. Πιστεύω πολύ και η πίστη μου με έχει βοηθήσει σε πολλές περιπτώσεις της ζωής μου. Δεν μπορείς να κρατήσεις την οικογένεια αν δεν έχεις πίστη. Αυτό θεωρώ εγώ»

Θυμάστε κάποιο περιστατικό που να σας έδεσε ακόμη περισσότερο σαν οικογένεια;

«Κοίτα, δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι και δεν θέλω να είναι δυσάρεστο. Ας πούμε όταν η κόρη μου η μεγάλη έφυγε για σπουδές χάσαμε λίγο τις ισορροπίες. Η αλλαγή δεν ήταν εύκολη όμως έδεσε και την οικογένεια γιατί οι μικρές μου κόρες την αποζητούν ενώ όσο ήταν εδώ τσακωνόντουσαν και τώρα τους λείπει»

Ο τρόπος που μεγαλώνουμε μέσα στην οικογένεια καθορίζει τη ζωή μας. Αν δεν έχεις δώσει αγάπη δεν μπορείς και να την εισπράξεις

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να περάσετε με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα οικογένειας;

«Ο προσωπικός χρόνος με τα παιδιά, η αγάπη και η ασφάλεια που τους δημιουργείς θα τα συνοδεύει σε όλη τους τη ζωή. Τα δώρα και τα υλικά δεν έχουν καμία μα καμία σημασία»

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved