Ζήσης Ρούμπος στο gossip-tv:Η οικογένεια κρατιέται ενωμένη με την τήρηση της συναισθηματικής λογικής
Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Η οικογένεια αποτελεί το πρώτο περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουμε, μαθαίνουμε να αγαπάμε, να επικοινωνούμε και να συνυπάρχουμε με τους άλλους. Είναι ο χώρος όπου χτίζονται οι βασικές αξίες μας, όπως ο σεβασμός, η εμπιστοσύνη και η αλληλεγγύη. Παρά τις δυσκολίες της σύγχρονης εποχής, η οικογένεια παραμένει σταθερό σημείο αναφοράς που προσφέρει στήριξη, ασφάλεια και συναισθηματική ισορροπία.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας, ο Ζήσης Ρούμπος μίλησε στο gossip-tv, δίνοντας απαντήσεις που συνδυάζουν χιούμορ, αυτοσαρκασμό αλλά και μια πιο βαθιά, σχεδόν στοχαστική ματιά πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις και τη δυναμική της οικογένειας.
Με τον χαρακτηριστικό του τρόπο, ο ηθοποιός αναφέρθηκε στην έννοια της «σοφίας της καθημερινότητας», στην αξία της συναισθηματικής επικοινωνίας και στη σημασία του να εκφράζει κανείς αυτό που νιώθει χωρίς να το μετατρέπει σε επίθεση.
Αν η οικογένεια μου ήταν σειρά, θα ήταν το This is us ή το Six Feet Under
Παράλληλα, περιέγραψε την οικογένειά του με έναν ιδιαίτερα κινηματογραφικό τρόπο, συγκρίνοντάς την με σειρές όπως το This is Us και το Six Feet Under, αναδεικνύοντας έτσι τη σύνθετη αλλά βαθιά ανθρώπινη φύση της.
Ποιος από την οικογένεια έχει το μεγαλύτερο ταλέντο στο να δίνει συμβουλές... χωρίς να τις ζητήσει;
«Τις συμβουλές τις αχρείαστες τις δίνω εγώ. Κάποιες πιάνουν τόπο, οι περισσότερες απλά πιάνουν χώρο. Είμαι πολύ καλός στον να υποδύομαι τον σοφό»
Αν η οικογένειά σου ήταν σειρά ή ταινία τι τίτλο θα της έδινες;
«Αν η οικογένεια μου ήταν σειρά, θα ήταν το This is us ή το Six Feet Under»
Ποια αξία θεωρείς ότι κρατά ενωμένη μια οικογένεια σήμερα περισσότερο από ποτέ;
«Η αξία που κρατάει ενωμένη μια οικογένεια είναι η τήρηση της συναισθηματικής λογικής. Επικοινωνώ αυτό που νιώθω, δεν κατηγορώ εσένα για αυτό που έκανες. Στην επικοινωνία του συναισθήματος ο άλλος σε συντρέχει. Στο κατηγορώ, αμύνεται»
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο Ζήσης Ρούμπος ετοιμάζεται να επιστρέψει και στη σκηνή, πρωταγωνιστώντας στη νέα θεατρική παραγωγή «Ένα μωρό για τρεις», που κάνει πρεμιέρα στις 22 Μαΐου στο καλοκαιρινό Θέατρο Αθηνά. Η παράσταση, βασισμένη στο έργο της Coline Serreau και σε απόδοση – σκηνοθεσία της Θέμιδος Μαρσέλλου, ανοίγει τις πόρτες της σε ένα ξέφρενο ταξίδι γέλιου και συγκίνησης.
Η ιστορία ξεκινά με την απρόσμενη εμφάνιση ενός μωρού στην πόρτα τριών εργένηδων — του ίδιου, του Διονύση Ατζαράκη και του Χάρη Χιώτη — ανατρέποντας πλήρως την καθημερινότητά τους. Μέσα από αστείες αλλά και τρυφερές καταστάσεις, οι ήρωες καλούνται να ανακαλύψουν τι σημαίνει ευθύνη, φροντίδα και, τελικά, πατρότητα.
Ο ρόλος του Ζήση Ρούμπου λειτουργεί σαν ένας από τους βασικούς πυλώνες της κωμωδίας αλλά και της συναισθηματικής της ισορροπίας, καθώς μέσα από το χάος της απρόσμενης συμβίωσης ξεδιπλώνεται σταδιακά η ανθρώπινη πλευρά της οικογένειας αυτή που δεν είναι τέλεια, αλλά είναι αληθινή, ζεστή και βαθιά δεμένη.
Με φρέσκια σκηνοθετική ματιά, γρήγορο ρυθμό και αστείρευτο χιούμορ, το «Ένα μωρό για τρεις» υπόσχεται να γίνει μία από τις πιο φωτεινές και διασκεδαστικές θεατρικές εμπειρίες του καλοκαιριού, φωτίζοντας τις νύχτες με γέλιο, συγκίνηση και μια γλυκιά υπενθύμιση για το τι σημαίνει να ανήκεις σε μια «οικογένεια», έστω και απρόβλεπτη.