Gossip Specials

Ο Γολγοθάς και οι δύσκολες στιγμές του «Γιου της γερακίνας»

Gossip-tv Team

Ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από μεγάλες επιτυχίες όπως το τραγούδι «της γερακίνας γιος» ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά.


«Τα χρόνια που τους έδινε τραγούδια και έτρωγαν ψωμί από εκείνον όλοι ήταν εδώ και τον επισκέπτονταν, το σπίτι μας γέμιζε. Τώρα που ανεβαίνει τον γολγοθά του σχεδόν όλοι τον ξέχασαν. Ο άντρας μου, μια ζωντανή αξία της Ελλάδας, πήγε στην κόλαση και ξαναγύρισε. Έπαθε εγκεφαλικό και οι γιατροί τού έδιναν δύο ώρες ζωής. Ψέλλιζε στίχους του από το κρεβάτι του νοσοκομείου και οι άλλοι ασθενείς έπαιρναν δύναμη, τον κοιτούσαν βουρκωμένοι. Άγνωστοι άνθρωποι. Απλός κόσμος. Και εκείνοι που ωφελήθηκαν δεν έχουν πάρει ένα τηλέφωνο να δουν τι κάνει. Ζει; Πέθανε;» τόνισε η Καίτη Βίρβου, η σύζυγος του κορυφαίου στιχουργού Κώστα Βίρβου σε καθημερινή εφημερίδα.
Μιλάει με ευγνωμοσύνη για την Καίτη Γκρέι, τον Γιώργο Νταλάρα και τον Γιώργο Μαργαρίτη που τον θυμούνται συχνά και του συμπαραστέκονται. Αλλά εξαπολύει τα βέλη της εναντίον των παρουσιαστών των μουσικών εκπομπών, που δεν τον κάλεσαν, όταν ήταν ακόμη καλά στην υγεία του.
Ο 90χρονος σήμερα Κώστας Βίρβος με τα 2.000 τραγούδια που έχει γράψει από το 1947 και μετά θεωρείται ο μεγαλύτερος στιχουργός της χώρας, μιας και σε αυτόν ανήκουν τα μεγαλύτερα σουξέ όλων των εποχών. «Της γερακίνας γιος», «Ανέβα στο τραπέζι μου», «Εγνατίας 406», «Ενα όμορφο αμάξι με δυο άλογα», «Ενας μπαγλαμάς μουρμούρης», «Ζαΐρα», «Ποτέ τη μάνα μην πικραίνεις», «Καταχνιά» είναι μερικές από τις εκατοντάδες επιτυχίες, ερμηνευμένες από τον Στέλιο Καζαντζίδη, τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, την Καίτη Γκρέυ, την Πόλυ Πάνου, τη Γιώτα Λύδια, τη Βίκυ Μοσχολιού, τον Μανώλη Αγγελόπουλο.
«Δεν υπάρχει τραγουδιστής που να μην έχει ερμηνεύσει κομμάτια του. Δεν υπάρχει καλλιτέχνης που να μην έχει φάει ψωμί από τους στίχους του άντρα μου. Δεν υπάρχει συνθέτης που να μην έγραψε μουσική στηριζόμενος στη δουλειά του Κώστα. Κι όμως, τον ξέχασαν όλοι. Τόσα χρόνια, κανείς μα κανείς...» λέει η Καίτη Βίρβου.
«Η καημένη η Γκρέυ, παρ' όλα τα προβλήματα υγείας που έχει, τον θυμάται συνεχώς και μιλάνε στο τηλέφωνο. Νοιάζεται για τον Κώστα, γιατί δούλεψαν πολύ μαζί. Ο Νταλάρας, ο οποίος ήρθε στο σπίτι τα Χριστούγεννα, συγκινήθηκε τόσο πολύ που άρχισε να κλαίει».

Η Καίτη Βίρβου δεν ξεχνάει και το περιστατικό με τον Γιώργο Μαργαρίτη, το οποίο συνέβη μέσα στο νοσοκομείο. «Για τρεις μέρες ούτε μιλούσε, ούτε άνοιγε τα μάτια του. Ήρθε λοιπόν ένα μεσημέρι ο Γιώργος Μαργαρίτης μέσα στο νοσοκομείο και άρχισε να του τραγουδάει τη "Γερακίνα'". Και μόλις ο Κώστας τον άκουσε, άνοιξε τα μάτια του και ανοιγόκλεινε το στόμα. Ήθελε να τραγουδήσει ο καημένος. Και σκέψου, ήταν ο Μαργαρίτης, ο οποίος δεν επωφελήθηκε από τον Κώστα, όπως πολλοί άλλοι που τον ξέχασαν».
«Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, θα ακούσεις και θα δεις το όνομα Βίρβος. Έχω παράπονα από τους καλλιτέχνες, γιατί δεν τον θυμήθηκαν τώρα, στο κρεβάτι του πόνου, παρά μόνο όταν έγραφε. Βέβαια δεν είναι... μουσείο για να δουν τα εκθέματα, αλλά ένα τηλεφώνημα θα μπορούσαν να κάνουν»
Οι τραγουδιστές και οι συνθέτες είχαν επαφή μαζί του πριν από το εγκεφαλικό; «Οχι και σας το τονίζω. Ο Νικολόπουλος, ας πούμε, δεν πήρε ποτέ ούτε ένα τηλέφωνο. Ήταν φαντάρος ακόμα όταν ερχόταν εδώ στο σπίτι και έγραφε τη μουσική στο "Νυχτερίδες κι αράχνες" που είναι του Βίρβου. Και είναι το μεγαλύτερο σουξέ του. Αυτοί όλοι οι άνθρωποι δεν έπρεπε να εμφανιστούν όλα αυτά τα χρόνια να ρωτήσουν "τι κάνει;"»



©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved