Έχουμε υψηλότερη φορολογία επιχειρήσεων ακόμα και από την Γερμανία!
G-Business

Έχουμε υψηλότερη φορολογία επιχειρήσεων ακόμα και από την Γερμανία!

Επιτακτική είναι η ανάγκη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, προκειμένου να αμβλύνουν το ανταγωνιστικό μειονέκτημα που έχουν σήμερα έναντι των άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και στα Βαλκάνια και έχουν αισθητά χαμηλότερη φορολογία για τις επιχειρήσεις.

Αξίζει να επισημανθεί , μάλιστα ότι ακόμη στην Γερμανία ο φορολογικός συντελεστής των επιχειρήσεων βρίσκεται στο 15% , στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία στο 12,5%, στην Κύπρο , στη Βουλγαρία και στη Σερβία στο 10%, ενώ στο Μαυροβούνιο στο 9%.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό , ότι η πρόσφατη πρόταση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά για φορολογικό συντελεστή 15% για τις επιχειρήσεις , που αποτελεί και πρόταση του επιχειρηματικού κόσμου, ουδόλως ουτοπιστική δεν είναι.

Το αντίθετο μάλιστα, όπως καταγράφεται και στην πρόσφατη έρευνα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μια μείωση του βασικού συντελεστή εταιρικού φόρου στο 15% για ένα χρονικό διάστημα 5ετίας ή έως ότου η ΕΕ συμφωνήσει να εναρμονίσει (ίσως στο πλαίσιο ενός Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας) τους συντελεστές θα δώσει ουσιαστική ώθηση στην επιχειρηματικότητα.

Σε μια περίοδο που επιχειρήσεις μεταναστεύουν στην Βουλγαρία και στην Κύπρο, ο βασικός συντελεστής εταιρικού φόρου στην χώρα μας δεν νοείται να είναι πάνω από 5% μεγαλύτερος απ' ότι σε αυτές τις ανταγωνιστικές προς την Ελλάδα χώρες. Μάλιστα σε μια περίοδο που η ΕΕ διαβουλεύεται για την εναρμόνιση των φορολογικών συντελεστών στο πλαίσιο της προσπάθειας εξεύρεσης λύσης για τις ανισορροπίες εντός της ευρωζώνης, είναι στρατηγικά χρήσιμο η Ελλάδα να δείξει, ότι αν δεν επιβληθεί σε χώρες όπως η Βουλγαρία και η Ιρλανδία ένας ελάχιστος συντελεστής (ώστε να σταματήσει η προσπάθεια υφαρπαγής επιχειρήσεων από άλλες χώρες-μέλη), η ίδια θα προβεί σε επιθετικές κινήσεις προστασίας της επιχειρηματικής της βάσης, με μείωση των φορολογικών συντελεστών. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες πατώντας εδώ: newscode.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved