Επώνυμα λουκέτα: Η κρίση δεν χτυπάει μόνο τους μικρούς
G-Business

Επώνυμα λουκέτα: Η κρίση δεν χτυπάει μόνο τους μικρούς

Η ελληνική κρίση, δεν κάνει καμία διάκριση! Είτε πρόκειται για μικρές επιχειρήσεις, είτε για μεγάλους κολοσσούς του εμπορίου, μία προς μία βάζουν σιγά σιγά λουκέτο και το μέλλον διαγράφεται δυσοίωνο. Ποιες επώνυμες φίρμες σύντομα θα αποτελούν παρελθόν;

Δύσκολες στιγμές περνάει η Sprider που παρά τις λαμπερές διαφημίσεις με φόντο τα ρούχα του Σάκη Ρουβά αναγκάζεται να κάνει περικοπές προκειμένου να αντεπεξέλθει στα προβλήματα που προκύπτουν.
Ο κολοσσός της Ηλεκτρονικής έκλεισε τα τελευταία δύο χρόνια πέντε καταστήματα και στην ίδια λογική μπαίνει και ο κολοσσός της Media Markt και της Saturn. Ακόμα και ο γίγαντας ΙΚΕΑ σκέφτεται σοβαρά την ολοκληρωτική αποχώρηση από την Ελλάδα, όπως γράφουν μεγάλα οικονομικά και έγκυρα sites.
Τα εστιατόρια Applebee’s που έχουν έρθει από το εξωτερικό, παρόλο που ξεκίνησαν δυναμικά στο χώρο της εστίασης, από το 2007 αντιμετωπίζουν προβλήματα και ένα χρόνο μετά, η εταιρία άρχισε να καταγράφει ζημιές στον ισολογισμό της και να έχει προβλήματα ρευστότητας.
Θύμα της κρίσης είναι και ο Νίκος Αποστολόπουλος που είναι από τους λίγους σχεδιαστές που έκαναν διεθνή καριέρα. Όμως, η αυτοκρατορία του κατέρρευσε εν μία νυκτί. «Διαλύθηκαν όλα σε μία νύχτα» παραδέχεται ο ίδιος. Και συνέχιζε: «Υπήρχαν στιγμές που δεν είχαν να φάω» αποδίδοντας την καταστροφή σε λάθος επιλογές όσον αφορά τους συνεργάτες του και τους συνεταίρους του.
Σε τεντωμένο σχοινί, σύμφωνα με το περιοδικό Ciao είναι και η επιχείρηση της Άννας Ρίσκα καθώς αυτή τη στιγμή έχουν απομείνει μόλις πέντε καταστήματα με τη διάσημη επωνυμία στην Αθήνα και άλλα δύο της φίρμας παπουτσιών και δερμάτινων ειδών «Πετρίδης». Η ίδια η Άννα Ρίσκα αντιμετωπίζει την κατάσταση με ψυχραιμία και επικεντρώνεται στις κινήσεις που πρέπει να γίνουν ούτως ώστε να επιβιώσει –κατ’ αρχήν- και να μπει ξανά σε τροχιά ανάπτυξης και πάλι η εταιρία της.
Τελευταίο χτύπημα για τον όμιλο Γλου που περνά δύσκολες μέρες ήταν η απώλεια –ύστερα από 13 χρόνια συνεργασίας- της επίσημης αντιπροσωπείας και διανομής του σήματος Quicksilver. Η αλυσίδα κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 ενώ ήρθε σε ρήξη και με το βασικό της προμηθευτή, την Puma, η οποία έφερε αντιρρήσεις για την κίνηση αυτή.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved