Λάκης Γαβαλάς: Θα δει το παλάτι του να κατεδαφίζεται!

Λάκης Γαβαλάς: Θα δει το παλάτι του να κατεδαφίζεται!

Νέος Γολγοθάς για τον Λάκη Γαβαλά ο οποίος εκτός από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, έχει να αντιμετωπίσει και την κατεδάφιση του ‘παλατιού’ του στο Μαρκόπουλο καθώς κρίθηκε αυθαίρετο.

Ο Mr Lak καλείται τώρα εκτός από τις νομικές του εκκρεμότητες να πληρώσει και ένα μεγάλο χρηματικό πρόστιμο που του υπεβλήθη.
Σύμφωνα με το protothema, κόστισε 17.450.000 ευρώ και χτίστηκε σε επιφάνεια 23.000 τ.μ. Το «παλάτι» του εμπόρου προϊόντων ένδυσης κ. Λάκη Γαβαλά, συνολικού εμβαδού 8.000 τ.μ κρίθηκε αυθαίρετο και κατεδαφιστέο από την Πολεοδομία Μαρκοπούλου που έχει επιβάλει στην εταιρία ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ Α.Ε χρηματικό πρόστιμο ύψους 325.000 ευρώ.
Το εν λόγω κτίριο σχεδιάστηκε με καινοτομίες στον αρχιτεκτονική του γραμμή και την ανάπτυξη των εσωτερικών του χώρων ώστε να δημιουργήσει, όπως υποστήριζε ο ίδιος, όλες τις προϋποθέσεις για την προώθηση της νεανικής εταιρικής εικόνας και την εξέλιξη της μάρκας .LAK που είχε δημιουργήσει.
Ένα κτήριο ιδιαίτερης τεχνικής, όπως αναφερόταν στο site της κατασκευάστριας τεχνικής εταιρίας, με μεταλλικό σκελετό, που θα περιλάμβανε showroom, αποθήκες, γραφεία, εστιατόρια και υποστηρικτικούς χώρους. Σε μια περιοχή (37,5 χλμ Αττικής Οδού, Παιανία) όπου οι όροι δόμησης επιτρέπουν μόνο την δημιουργία αποθηκών η ευρηματικότητα και η έμπνευση του mr Lak, κατάφεραν να την μετατρέψουν σε ένα πρότυπο κέντρο μόδας με ζηλευτή αρχιτεκτονική σχεδίαση.
Φαίνεται όμως πως λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο. Στην παρούσα περίπτωση χωρίς την άδεια της Πολεοδομίας Μαρκοπούλου, κλιμάκιο της οποίας έπειτα από σειρά αυτοψιών διαπίστωσε ότι τα μόνα νόμιμα στο χώρο ήταν τα …δέντρα. Σε μια από τις εκθέσεις αυτοψίας της Πολεοδομίας Μαρκοπούλου, οι υπάλληλοι έμειναν με ανοιχτό το στόμα διαπιστώνοντας τις ακόλουθες παρανομίες: Αλλαγή χρήσεων τμημάτων των κτιρίων από αποθήκες σε γραφεία, χώρους σχεδιαστηρίων, τουαλέτες, εστιατόρια, χώρους υπολογιστών και από γραφεία σε εργαστήρια ραπτικής, χώρους με χρήση καπνιστηρίων, εξωτερικά φυλάκια, ψευδοροφές, ασφαλτόστρωση οικοπέδων για χρήση πάρκινγκ και άλλα πολλά.

Όπως αναφέρεται παρακάτω στο έγγραφο της Πολεοδομίας, « ύστερα από τα παραπάνω η οικοδομή κρίνεται κατεδαφιστέα και τα πρόστιμα που αναφέρονται καθίστανται οριστικά εκτός αν ο ιδιοκτήτης ή ο κάθε ενδιαφερόμενος υποβάλει ένσταση κατ’ αυτής».

Πράγματι η εταιρία ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ Α.Ε μέσω των νομικών της εκπροσώπων κατέθεσε ένσταση κατά της επίμαχης εκθέσεως αυτοψίας της Πολεοδομίας Μαρκοπούλου, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε, όπως αναφέρει στο protothema.gr, ο διευθυντής της υπηρεσίας κ. Ιωάννης Ραζής.

Μετά μάλιστα τα δυσάρεστα γεγονότα με την πτώχευση της εταιρίας του κ. Γαβαλά αλλά και την πρόσφατη σύλληψη του για χρέη προς το Δημόσιο, ο επιχειρηματίας ευελπιστούσε ότι θα βρισκόταν άμεσα αγοραστής για το εν λόγω ακίνητο το οποίο φέρεται να κοστολογεί στα 40.000.000 ευρώ. Χρήματα τα οποία θα χρησίμευαν ώστε να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες του αλλά και να προχωρήσει στο επόμενο επαγγελματικό του εγχείρημα.

Το γεγονός, ωστόσο, ότι όλες οι παραπάνω κτιριακές εγκαταστάσεις κρίθηκαν αυθαίρετες ψαλίδισαν τις όποιες ελπίδες του για να τις πουλήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες οι παρανομίες που εντοπίστηκαν από την Πολεοδομία Μαρκοπούλου αποτέλεσαν ανασταλτικό παράγοντα στο ενδιαφέρον που έδειξε η εταιρία Ιντεραμέρικαν προκειμένου να τις νοικιάσει έπειτα από ενδιαφέρον που έδειξε.