Βίκυ Καγιά: «Θα προστατεύσω το δίκιο μου, αλλά ποτέ με ανέντιμα μέσα»
G-Business

Βίκυ Καγιά: «Θα προστατεύσω το δίκιο μου, αλλά ποτέ με ανέντιμα μέσα»

Η Βίκυ Καγιά σε περίοδο κρίσης αποφάσισε να επενδύσει σε μια επιχείρηση και να δημιουργήσει ένα σε ένα σχολείο μόδας. Ήταν παρακινδυνευμένη αυτή η κίνηση;

«Σίγουρα η μόδα στην Ελλάδα, αλλά και γενικότερα, δεν είναι έτσι όπως τη γνώρισα εγώ όταν ξεκινούσα. Τώρα πια κανένας δεν θα επενδύσει το ίδιο σε ένα μοντέλο ή σε έναν σχεδιαστή. Με την ταχύτητα που λειτουργούν οι επιχειρήσεις της μόδας όλοι είναι αναλώσιμοι και δεν δίνονται πια δεύτερες ευκαιρίες. Ένας από τους λόγους που η ελληνική μόδα πέρασε μία περίοδο κάμψης και τώρα αρχίζει να ξαναγεννιέται είναι και επειδή δεν υπήρχαν νέα πρόσωπα για να πάρουν πι σκυτάλη. Σκέφτηκα λοιπόν ότι ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε να αλλάξει αυτό, θα ήταν να εξειδικευτεί η νεότερη γενιά. Και για να γίνει αυτό θα έπρεπε όλοι οι κρίκοι της αλυσίδας που λέγεται «μόδα» να αποκτήσουν την κατάλληλη παιδεία. Πίστεψα πολύ σε αυτό το όνειρο, επένδυσα και φρόντισα να στελεχώσω το fashion workshop με τους καλύτερους συνεργάτες. Αυτό για μένα ήταν και το μυστικό της επιτυχίας της σχολής. Βέβαια, αρκετές φόρες αυτά τα τέσσερα χρόνια που λειτουργεί η σχολή χρειάστηκε να βάλω βαθιά το χέρι στην τσέπη. Όταν κάποιος ασχολείται πρώτη φορά με μία επιχείρηση, όπως εγώ, είναι φυσικό ότι θα πέσει σε λακκούβες. Μπορεί να ταλαιπωρήθηκα, αλλά έπαθα και έμαθα» τόνισε στο ΟΚ.

-Τι εννοείς;
«Ένα πολύ μεγάλο μάθημα που πήρα είναι ότι δεν πρέπει να εμπιστεύομαι από την πρώτη στιγμή και ότι οφείλω να είμαι πιο προσεκτική στην επιλογή των συνεργατών μου. Αυτό, αν θες, είναι και ένα από τα ελαττώματα μου. Εμπιστεύομαι εύκολα. Στην αρχή, εξαιτίας της άγνοιας μου, έκανα ορισμένες λανθασμένες επιλογές συνεργατών και το πλήρωσα ακριβά. Αλλά, όπως είπα πριν, έμαθα από τα λάθη μου και τώρα πια σπα δουλειά μου λειτουργώ περισσότερο «επαγγελματικά» και λιγότερο συναισθηματικά.»

-Πρόσφατες φήμες σε ήθελαν να αντιμετωπίζεις οικονομικά προβλήματα και να κινδυνεύεις με έξωση από το κτίριο της σχολής.
«Δεν μπορώ να καταλάβω πως κυκλοφόρησε μία τέτοια φήμη από την στιγμή που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και μάλιστα σε περίοδο εγγραφών.»

-Σκέφτηκες ότι μπορεί κάποιοι να διέρρευσαν επίτηδες αυτές τις φήμες για να σε βλάψουν;
«Δεν ξέρω αν έγινε σκόπιμα. Δεν θέλω να μπω καν σε αυτή τη φιλοσοφία, γιατί μου κάνει κακό. Ο,τι κι αν έχει γίνει, εγώ κοιτάω τη δουλειά μου και αυτό που με ενδιαφέρει, μαζί με τους συνεργάτες που παλεύουν μαζί μου για τον ίδιο σκοπό, είναι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Ας χορεύουν οι άλλοι γύρω μου, εγώ ακολουθώ τον δικό μου ρυθμό. Σαφώς θα προστατεύσω το δίκιο μου, αλλά ποτέ με ανέντιμα μέσα.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved