Απολύει 200 άτομα ο Σπύρος Λάτσης παρά το γεγονός ότι είναι τρελά κερδοφόρος!
G-Business

Απολύει 200 άτομα ο Σπύρος Λάτσης παρά το γεγονός ότι είναι τρελά κερδοφόρος!

Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2015 η EFG International, η ελβετική ιδιωτική τράπεζα η οποία ελέγχεται πλειοψηφικά από τον Σπύρο Λάτση, ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 51 εκατομμυρίων φράγκων.

Αλλά προφανώς αυτά –τα ψιχουλάκια- δεν είναι αρκετά για τον άνθρωπο που είναι στις κορυφαίες θέσεις των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου!
Γιατί τα κέρδη- όσα κι αν είναι- προφανώς δεν είναι για εκείνον αρκετά κι έτσι σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg η τράπεζα –στης οποίας το δυναμικό ανήκει σε ένα πολύ μικρό ποσοστό πια και η Eurobank (οι μετοχές έχουν μεταβιβαστεί από το 2012 στη νέα γενιά της οικογένειας Λάτση συμπεριλαμβανομένων και των 4 παιδιών του Σπύρου Λάτση)- σχεδιάζει την περικοπή 200 θέσεων εργασίας στο πλαίσιο του στόχου μείωσης του κόστους κατά 30 εκατ. ελβετικά φράγκα το 2016, για να περιορίσει την πτώση της κερδοφορίας της!
Προσέξτε. Όχι για να σταματήσει να είναι ζημιογόνα αλλά για να αυξήσει την κερδοφορία! Μάλλον τους χτύπησε όχι το πνεύμα των Χριστουγέννων αλλά αυτό του Σκρουτζ και είναι τουλάχιστον ντροπή να αποφασίζει μια τέτοια εταιρία περικοπές για αύξηση κερδοφορίας και όχι για θέμα επιβίωσης.
Τα λειτουργικά κέρδη και το περιθώριο εσόδων παραμένουν "κάτω από τις προσδοκίες", με τα βασικά καθαρά κέρδη για το δεύτερο εξάμηνο να εμφανίζονται μειωμένα, ανακοίνωσε πριν λίγο καιρό η τράπεζα. Τα υπό διαχείριση στοιχεία ενεργητικού που αποφέρουν έσοδα, αυξήθηκαν σε 83,4 δισ. φράγκα στο τέλος Οκτωβρίου από 80,2 δισ. φράγκα στο τέλος Ιουνίου.
"Η επίδοση κατά το τετράμηνο Ιουλίου - Οκτωβρίου δέχθηκε τη δυσμενή επίδραση από την αβεβαιότητα στην οικονομία και την αγορά, ενώ οι ανησυχίες σχετικά με τις αναδυόμενες αγορές είχαν μεγαλύτερη επίπτωση τον Σεπτέμβριο", αναφέρει η EFG στην ανακοίνωση, προσθέτοντας: "Εάν συνδυασθεί με σημαντικές επενδύσεις-τοποθετήσεις που είναι σε εξέλιξη, τα κέρδη θα συνεχίζουν να συμπιέζονται, με την αδύναμη εικόνα στη λήξη του δεύτερου τριμήνου να αποκτά συνέχεια στο δεύτερο εξάμηνο". Η τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 51 εκατ. φράγκων στο πρώτο εξάμηνο.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved