Η «Kalimera» που τρέλανε τους Βρετανούς
G-Business

Η «Kalimera» που τρέλανε τους Βρετανούς

Στη Βρετανία οι καντίνες ονομάζονται food trucks και αποτελούν την αγαπημένη επιλογή των εργαζομένων για ένα γρήγορο μεσημεριανό γεύμα. Μία από αυτές, το food truck «Kalimera» είναι made in Greece και προσφέρει ελληνικές γεύσεις πασπαλισμένες με ελληνικό ελαιόλαδο.

Ο Τηλέμαχος Αργυρίου, δημιουργός του «Kalimera», εργαζόταν στον τραπεζικό κλάδο στο Λονδίνο και είχε προσωπική εμπειρία απ τα γρήγορα γεύματα στο χέρι. Έτσι αποφάσισε να προσφέρει μια γεύση από την πατρίδα του. Όταν για τους δικούς του λόγους, αποφάσισε να αλλάξει καριέρα ήξερε τι έπρεπε να κάνει. Από την άλλη, το κενό που είχε διαπιστώσει στην προσφορά καλής, σύγχρονης ελληνικής κουζίνας με αυτόν τον τρόπο, τον βοήθησε να καταλήξει και στο μενού του food truck με το τόσο χαρακτηριστικά ελληνικό όνομα, που κινείται κυρίως στο κεντρικό και ανατολικό Λονδίνο.

Το μενού του παίζει μεταξύ κλασικών και πολύ γνωστών ελληνικών γεύσεων, όπως ο μουσακάς και τα σουβλάκια, παρουσιασμένα όμως με έναν πολύ ξεχωριστό τρόπο και συνδυασμένα με διαφορετικά υλικά, δίνοντας νόστιμα και ελαφριά πιάτα, που μπορεί κάποιος να απολαύσει στο χέρι κα ικανοποιήσει εκλεκτά τη γεύση του. Στο «Kalimera» βρίσκεις μουσακά με μελιτζάνες, ψητές πατάτες, ραγού με κρέας ή χορτοφαγικό και σος κεφαλοτύρι σε αποδομημένη μορφή όμως, τα διάσημα σουβλάκια σε 3 εκδοχές: με κοτόπουλο, τζατζίκι αβοκάντο και χούμους, αρνίσιο με τζατζίκι μέντας και μελιτζανοσαλάτα και χορτοφαγικό μεχαλούμι, πέστο, σπανάκι και ντοματίνια, και σαλάτες χορτοφαγικές ή με κρέας. Οι Λονδρέζοι σχηματίζουν ουρές έξω από το «Kalimera».

Πηγή: Full life

©2010-2023 Gossip-tv.gr - All rights reserved