Ο εμίρης του Κατάρ θέλει να επενδύσει στην Σκόπελο
G-Business

Ο εμίρης του Κατάρ θέλει να επενδύσει στην Σκόπελο

Ο εμίρης του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ-Θανί ενδιαφέρεται να επενδύσει στη Σκόπελο.

Μάλιστα πληροφορίες θέλουν τον ισχυρό άνδρα του αραβικού κρατιδίου να έχει στείλει τον έμπιστό του σεΐχη, που είναι το «μάτι και το αυτί» του, για να κάνει διερευνητικές συζητήσεις για επενδύσεις στη διάσημη παραλία Καστάνι, όπου γυρίστηκαν σκηνές της πασίγνωστης ταινίας «Mamma Mia!»

Όπως λένε με νόημα εκπρόσωποι του real estate, η παρουσία στις Σποράδες για ολιγοήμερες διακοπές με την οικογένειά του τού σεΐχη του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ-Θανί (που έχει συγγενική σχέση με τον εμίρη) κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Αντιθέτως, δείχνει το ζωηρό ενδιαφέρον του εμιράτου για ολόκληρη την περιοχή της Μαγνησίας και ιδιαίτερα για τη Σκόπελο και τη Σκιάθο, που φέρεται ότι αποτελούν τους βασικούς επενδυτικούς στόχους του. Μάλιστα, άνθρωποι του σεΐχη φέρεται ότι έχουν επικοινωνήσει ήδη με τους ιδιοκτήτες μιας έκτασης που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την παραλία Καστάνι, όπου γυρίστηκαν σκηνές της ταινίας. Την ίδια ώρα, ενδιαφέρον φαίνεται ότι έχει εκδηλωθεί και για ακόμη μία έκταση στη Σκιάθο, ιδιοκτησίας γνωστού επιχειρηματία των βορείων προαστίων της Αθήνας.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος» ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί στον δήμο οποιοδήποτε αίτημα από εκπροσώπους των Αράβων επενδυτών. Ωστόσο, παρατήρησε πως αν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο θα είναι πολύ θετική εξέλιξη για την ευρύτερη περιοχή.

Για την παραλία με τα γαλαζοπράσινα νερά στη Σκόπελο, όπου γυρίστηκε μέρος του δημοφιλούς μιούζικαλ με τη Μέριλ Στριπ και άλλους διάσημους αστέρες του Χόλιγουντ, είχε εκδηλώσει παλιότερα ενδιαφέρον ο Ρομάν Αμπράμοβιτς. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Ρώσος κροίσος προτίθετο να αγοράσει και ένα όμορο οικόπεδο. Ωστόσο, την τελευταία στιγμή οι διαπραγματεύσεις ναυάγησαν, καθώς ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου φέρεται ότι ανέβασε την τιμή από τα 10.000.000 στα 15.000.000 ευρώ, μόλις έμαθε ποιος ήταν ο ενδιαφερόμενος! Η εξέλιξη δυσαρέστησε τους εκπροσώπους του «Μr Chelsea» και έσπευσαν να αποσύρουν το ενδιαφέρον τους.

Στο μέλλον θα φανεί αν ο εμίρης του Κατάρ αποδειχθεί πιο αποφασισμένος από τον βαθύπλουτο Ρώσο! Μέχρι στιγμής, πάντως, ο πανίσχυρος άνδρας του Κατάρ συναντά μόνο εμπόδια κάθε φορά που επιχειρεί να επενδύσει στη χώρα μας. Το 2012 είχε υπογράψει προσύμφωνο για την αγορά της νησίδας Οξυά δυτικά του Μεσολογγίου, όπου είχε σκοπό να επενδύσει περίπου 300.000.000 ευρώ για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου κέντρου μοντέρνας τέχνης και ενός υπερσύγχρονου ξενοδοχείου. Το φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιό του, όμως, προσέκρουσε σε περιβαλλοντικό «βέτο» πριν καλά καλά αρχίσει να υλοποιείται! Σε επενδυτικό ναυάγιο κατέληξαν, για διαφορετικούς λόγους, και οι κινήσεις της επενδυτικής εταιρίας που διαχειρίζεται τα δισεκατομμύρια δολάρια της οικογένειας του εμίρη στη Ζάκυνθο και την Κέρκυρα.

Πηγή:espresso

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved