Ο κοσμηματοποιός του Hollywood ζητάει πολιτικό άσυλο στο Λονδίνο
G-Business

Ο κοσμηματοποιός του Hollywood ζητάει πολιτικό άσυλο στο Λονδίνο

Ο κοσμηματοποιός των stars του Hollywood είναι άφαντος από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο Νιράβ Μόντι, σύμφωνα με τους «Financial Times», αποφάσισε να μεταβεί στη Βρετανία για να ζητήσει πολιτικό άσυλο, έπειτα από καταγγελία της δεύτερης μεγαλύτερης ινδικής τράπεζας για απάτη που ξεπερνά τα 2 δισ. Δολάρια.

Δημιουργίες του έχουν φορέσει στο κόκκινο χαλί, η Κέιτ Γουίνσλετ και η Ναόμι Γουότς, αλλά και αστέρες του Μπόλιγουντ όπως η Πριγιάνκα Τσόπρα, ενώ έχει καταστήματα στους σημαντικότερους εμπορικούς δρόμους της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Χονγκ Κονγκ. Μάλιστα, η περιουσία του, σύμφωνα με το Forbes, αγγίζει τα 1.750.000.000 δολάρια (1.500.000.000 ευρώ).

Το σκάνδαλο ξέσπασε στην Ινδία τον Φεβρουάριο, όταν η ινδική τράπεζα Punjab National Bank (PNB) κατηγόρησε τον κοσμηματοποιό και τον θείο του Μεχούλ Τσόκσι για απάτη ύψους 2.200.000.000 δολαρίων (1.860.000.000 ευρώ).

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι ο Νιράβ Μόντι λάδωσε κορυφαία στελέχη της PNB ώστε να μπει εγγυήτρια σε δάνειά του από άλλες τράπεζες, τα οποία ανήλθαν στο παραπάνω ποσό. Ο Μόντι δεν αποπλήρωσε ποτέ τα δάνεια και οι δανειστές του απευθύνθηκαν στην PNB για να αποπληρώσει το ποσό ως εγγυήτρια.

Η αστυνομία της Ινδίας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης των δύο ανδρών, έκλεισε τα καταστήματα του Μόντι στην Ινδία και κατέσχεσε ακίνητα και τραπεζικούς λογαριασμούς του. Ο Μόντι, αφού αρνήθηκε ότι διέπραξε οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα, φρόντισε να εξαφανιστεί.

Τώρα, όπως αναφέρουν οι «Financial Times», επικαλούμενοι αξιωματούχους από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ινδία, ο κοσμηματοποιός μετέβη στη Βρετανία. Οι πηγές της εφημερίδας αναφέρουν ότι ο Μόντι αιτείται πολιτικό άσυλο, εμφανίζοντας τον εαυτό του διωκόμενο από τις Αρχές της Ινδίας για πολιτικούς λόγους. Η κυβέρνηση της Βρετανίας αρνήθηκε επισήμως να σχολιάσει την είδηση, παρά την όχληση της εφημερίδας.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved