«Το ύστατο χαίρε» στον Θανάση Γιαννακόπουλο: Πλήθος κόσμου στη Μητρόπολη Αθηνών για τον «τυφώνα»
G-Business

«Το ύστατο χαίρε» στον Θανάση Γιαννακόπουλο: Πλήθος κόσμου στη Μητρόπολη Αθηνών για τον «τυφώνα»

Σε κλίμα συγκίνησης είπε το «τελευταίο αντίο» στον Θανάση Γιαννακόπουλο πλήθος κόσμου στην Μητρόπολη Αθηνών, όπου από νωρίς το πρωί είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του συνιδρυτή της ΒΙΑΝΕΞ.

Αυτή την ώρα ψάλλεται η νεκρώσιμος ακολουθία και έπειτα θα τελεστεί η ταφή του Θανάση Γιαννακόπουλου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Παρόντες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, παίκτες του Παναθηναϊκού από τις ομάδες μπάσκετ και βόλεϊ, παλαίμαχοι παίκτες των «πρασίνων», αλλά και όσοι αγάπησαν τον Παναθηναϊκό.

Πλήθος κόσμου κατέφθανε από το πρωί στη Μητρόπολη Αθηνών για το «ύστατο χαίρε».

Το φέρετρο είναι καλυμμένο με τη σημαία του Παναθηναϊκού.

Ήταν άλλωστε η επιθυμία του, την οποία είχε εκφράσει στο τουρνουά προς τιμήν του Παύλου Γιαννακόπουλου, σε μια σκηνή που είχε συγκλονίσει…

Με τη σημαία του Παναθηναϊκού, όπως ο ίδιος επιθυμούσε!Το αποχαιρετιστήριο χειροκρότημα στον Θανάση Γιαννακόπουλο

Ο κόσμος που βρισκόταν έξω από τη Μητρόπολη αποχαιρέτησε με ένα θερμό χειροκρότημα τον Θανάση Γιαννακόπουλο.



Το «τελευταίο αντίο» της οικογένειας

Λίγο μετά τις 12:30 στη Μητρόπολη Αθηνών έφτασε ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος για να πει το «τελευταίο αντίο» στο θείο του.



Το «ύστατε χαίρε» στον Θανάση Γιαννακόπουλο είπε και η κόρη του, Κατερίνα.



Το «ύστατε χαίρε» από τον πολιτικό κόσμο

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκε στην Μητρόπολη Αθηνών να απευθύνει το «ύστατο χαίρε» στον Θανάση Γιαννακόπουλο.

Ο κ. Τσίπρας έφτασε στη Μητρόπολη Αθηνών λίγο πριν από τη 13:30 το μεσημέρι για να παραβρεθεί στην εξόδιο ακολουθία.



Στην Μητρόπολη, λίγο νωρίτερα, έφτασε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.



Δημοσιογράφοι από διάφορα Mέσα Eνημέρωσης είχαν πάρει θέση από νωρίς το πρωί, ενώ ο κόσμος που μπήκε στο παρεκκλήσι, προκειμένου να προσκυνήσει, βγήκε με δάκρυα στα μάτια.



Στο χώρο γύρω από την Μητρόπολη είχε δημιουργηθεί ένας ειδικός διάδρομος, ώστε να μην παρεμποδίζεται η διέλευση των πολιτών που επιθυμούσαν να πουν το «τελευταίο αντίο» στον Θανάση Γιαννακόπουλο.

Έξω από το παρεκκλήσι υπήρχαν οι σημαίες του Παναθηναϊκού, της ΚΑΕ ΠΑΟ, της ΒΙΑΝΕΞ και φυσικά η ελληνική σημαία.

Τη μνήμη του Θανάση Γιαννακόπουλου τίμησε ο επιχειρηματικός, αθλητικός κι όχι μόνο κόσμος.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήταν φυσικά από τους πρώτους που το έπραξαν, ενώ στεφάνια έστειλαν οι εργαζόμενοι στη ΒΙΑΝΕΞ.

Επίσης, στεφάνια έστειλαν αρκετοί φαρμακευτικοί και επιχειρηματικοί σύνδεσμοι και εταιρείες ανά την Ελλάδα. Το ίδιο έπραξαν, μεταξύ άλλων, η ΚΑΕ Ολυμπιακός, η ΚΑΕ ΑΕΚ, ο Δημήτρης Μελισσανίδης κι ο Μάκης Αγγελόπουλος.

Ο Αθλητικός κόσμος τον «αποχαιρετά»

Στη Μητρόπολη Αθηνών κατέφθασε ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Ο πρώην μπασκεμπολίστας του Παναθηναϊκού είπε το «ύστατο χαίρε» στον «τυφώνα».

Με το δικό της τρόπο είπε το «τελευταίο αντίο» στον Θανάση Γιαννακόπουλο, η Θύρα 13.

Οι οργανωμένοι οπαδοί του «τριφυλλιού» βρέθηκαν στη Μητρόπολη για να αποχαιρετήσουν τον Θανάση Γιαννακόπουλο όπως ξέρουν αυτοί καλύτερα, φωνάζοντας το γνωστό πλέον σύνθημα που ετοίμασαν γι' αυτόν!



Στη Μητρόπολη Αθηνών για να αποχαιρετήσει τον Θανάση Γιαννακόπουλο βρέθηκε και ο αργηχός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος είχε στείλει και στεφάνι.

Δείτε εδώ όσα συμβαίνουν στη Μητρόπολη Αθηνών, στο «τελευταίο αντίο» στον Θανάση Γιαννακόπουλο…Ποιος ήταν ο Θανάσης Γιαννακόπουλος

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ήταν ο δεύτερος από τα αδέλφια που, με μπροστάρη τον πατριάρχη της οικογένειας, Παύλο, δημιουργήσαν τη μεγαλύτερη ελληνική φαρμακοβιομηχανία, τη ΒΙΑΝΕΞ. Μαζί μοιράστηκαν και την αγάπη για τον Παναθηναϊκό.



Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος γεννήθηκε το 1931. Όπως και ο Παύλος, φοίτησε στην ΑΣΟΕΕ και από μικρή ηλικία μαθήτευσε και αυτός στο φαρμακείο του πατέρα τους, του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Η ιστορία της οικογένειας Γιαννακόπουλου ξεκίνησε σε αυτό ακριβώς το φαρμακείο της οδού Πειραιώς το 1924 και έμελλε να γράψει χρυσές σελίδες στην επιχειρηματική -και όχι μόνο- ζωή του τόπου. Αναπόσπαστο μέρος αυτής της ιστορίας είναι και η πορεία του Θανάση Γιαννακόπουλου. Τελευταία, είχε τη θέση του προέδρου της ΒΙΑΝΕΞ, μετά την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου.

thanasis-giannakopoulos2.jpg

Για την παθολογική αγάπη του προς τον Παναθηναϊκό και τις παρορμητικές του αντιδράσεις, του είχε αποδοθεί το προσωνύμιο «τυφώνας»

Μεγάλη του αγάπη ο αθλητισμός. Διετέλεσε πρόεδρος του Παναθηναϊκού σε βόλεϊ και ερασιτέχνη, ενώ ήταν και για αρκετά χρόνια σύμβουλος της ΕΠΟ. Από το 1992 μέχρι το 2012 υπήρξε συνιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού μαζί με τον αδερφό του, Παύλο. Ανέλαβε την προεδρία των ερασιτεχνικών τμημάτων του Παναθηναϊκού από το 1999 έως το 2009. Επίσης, υπήρξε πρόεδρος του επαγγελματικού τμήματος βόλεϊ ανδρών του Παναθηναϊκού την περίοδο 2008-09.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ήταν ο δεύτερος από τα αδέλφια που, με μπροστάρη τον πατριάρχη της οικογένειας, Παύλο, δημιουργήσαν τη μεγαλύτερη ελληνική φαρμακοβιομηχανία, τη ΒΙΑΝΕΞ

Για την παθολογική αγάπη του προς τον Παναθηναϊκό και τις παρορμητικές του αντιδράσεις, του είχε αποδοθεί το προσωνύμιο «τυφώνας». Με το ίδιο πάθος υπερασπιζόταν τον Παναθηναϊκό εντός των γηπέδων, με το ίδιο πάθος μιλούσε για την παραγωγή φαρμάκου στην Ελλάδα και το μέλλον της, σε υπουργούς και πολιτικούς παράγοντες, χωρίς να μασάει ποτέ τα λόγια του.

Οι απώλειες των αδελφών του, πρώτα της αδελφής του Βασιλικής, μετά του μικρότερου από τα αδέλφια, του Κώστα, και πιο πρόσφατα του Παύλου, τον κατέβαλαν. «Είμαι στενοχωρημένος γιατί η ζωή κι η μοίρα τα έφερε έτσι που τα δυο μου αδέλφια έφυγαν μέσα σε 40 μέρες και οι δυο» είχε πει στο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο ΟΑΚΑ. Άνθρωπος συναισθηματικός, μερικούς μήνες μετά το θάνατο του μεγάλου του αδελφού, ο Θανάσης δεν άντεξε...

Πηγή: Newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved