Από τραγουδιστής ξενοδόχος! (photos&video)
G-Business

Από τραγουδιστής ξενοδόχος! (photos&video)

Από τα δεκατέσσερά του χρόνια ασχολείται με την μουσική. Η αγάπη του για το τραγούδι ήταν μεγάλη. Ακόμη και η χιλιομετρική απόσταση δεν στάθηκε αρκετή για να μην κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Με την συμπαράσταση του πατέρα του βρέθηκε στην Αθήνα όπου και έκανε ιδιαίτερα μαθήματα με τον Θανάση Πολυκανδριώτη.

Η ζωή τα έφερε έτσι στον Γιάννη Κοροντίνη όπου έπρεπε να βάλει στην άκρη το μεγάλο του όνειρο και να αλλάξει πορεία. Ο ξαφνικός θάνατος του πατέρα του, Μάκη, τον οδήγησε μαζί φυσικά με την μητέρα του Νέλλη και τα αδέλφια του, να ασχοληθεί με την επιχείρηση στη Θερμησία και να δημιουργήσει ένα υπέροχο ξενοδοχειακό χώρο με 13 εξαιρετικής αισθητικής κατοικίες με μοναδική θέα στην Ύδρα και τη Δοκό.

Εμείς συναντήσαμε τον Γιάννη Κοροντίνη και μας μίλησε για το δάσκαλο Θανάση Πολυκανδριώτη αλλά και την ενασχόλησή του με τη ξενοδοχειακή μονάδα τους.

-Πότε ξεκινήσατε την ενασχόλησή σας με το τραγούδι;

«Ξεκίνησα ως μουσικός στην ηλικία δεκατεσσάρων ετών. Λίγο μετά τα δεκαοχτώ ασχολήθηκα με το τραγούδι. Ο μπαμπάς μου έπαιζε μπουζούκι και τραγουδούσε. Ο ίδιος λάτρευε τη μουσική. Έτσι υπό την καθοδήγησή και παρότρυνσή του ουσιαστικά στην εφηβεία μου ξεκίνησα μαθήματα μπουζουκιού στο Εθνικό ωδείο Αθηνών. Αρχικώς έπαιζα σε διάφορες εκδηλώσεις. Η βαθιά μου επιθυμία ήταν όμως να προχωρήσω ένα βήμα περισσότερο. Όταν την εξομολογήθηκα στον πατέρα μου ήρθε σε επαφή με το Θανάση Πολυκανδριώτη, ο οποίος δέχθηκε με προθυμία να συμπράξει στο όνειρό μου. Μία φορά την εβδομάδα ταξίδευα από τη Θερμησία στην Αθήνα όπου και έκανα ιδιαίτερα μαθήματα μ’ αυτόν τον σπουδαίο μουσικό-δάσκαλο».

-Πώς είναι να δουλεύεις δίπλα στον Θανάση Πολυκανδριώτη;

«Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης είναι ένας σπουδαίος δάσκαλος. Μου έμαθε πάρα πολλά. Με βοήθησε καταλυτικά. Είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος με μια υπέροχη καρδιά. Το ταλέντο του είμαι μικρός ακόμη και σήμερα για να το κρίνω. Ήταν τιμή μου που υπήρξα μαθητής του και συνεργάστηκα αργότερα μαζί του. Τον ευχαριστώ από καρδιάς για όλες τις γνώσεις που ανιδιοτελώς και πολύ αγάπη μου μετέδωσε».

-Τι μάθατε από εκείνον;

«Έμαθα όλες τις τεχνικές τόσο στο μουσικό όργανο, το μπουζούκι , όσο και στο τραγούδι. Ουσιαστικά μου έδωσε την ώθηση να περάσω από τον ερασιτέχνη ερμηνευτή και μουσικό στον επαγγελματία. Σε ανθρώπινο επίπεδο επίσης με «όπλισε» με πολλές συμβουλές που έως σήμερα είναι κυρίαρχες στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζομαι το κομμάτι μουσική. Μου έλεγε πάντοτε «Να είσαι τίμιος και ηθικός, γιατί η νύχτα είναι πολύ σκληρή»

-Πότε πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με τη ξενοδοχειακή επιχείρησή σας;

«Στην Θερμησία όπου ζούμε είχαμε περισσότερα από 120 στρέμματα γης. Η επιθυμία του πατέρα μου διαβλέποντας το μέλλον ήταν να αξιοποιήσει την ομορφιά αυτού του τοπίου. Αποφάσισε να δημιουργήσει ένα εστιατόριο. Το 2000 ενώ το οίκημα του εστιατορίου ήταν ακόμη μπετό πέθανε ξαφνικά. Το έργο του και αν θες το όνειρό του το ολοκλήρωσα εγώ μαζί με τη μητέρα μου Νέλλη, τον αδελφό μου Νίκο και την αδελφή μου. Όταν ολοκληρώσαμε το εστιατόριο αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε και το ξενοδοχείο που αποτελείται από τρία μπλοκ διαμερισμάτων πάνω στη θάλασσα με θέα την Ύδρα και τιμής ένεκεν του πατέρα μου, που οραματίστηκε να το δημιουργήσει το ονομάσαμε «Makis inn resort». Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε μέσα στον χώρο των 130 στρεμμάτων που είναι γεμάτος από ελιές και ροδιές. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να χαλαρώσει, να απολαύσει αυτή τη μαγική θάλασσα αλλά και υπέροχο φαγητό που παράγεται από αγνά δικά μας υλικά. Από τον Σεπτέμβρη και μετά ξεκινώντας να μαζεύουμε τις ελιές έχουμε πολλούς τουρίστες από το εξωτερικό όπου και μας επιθυμούν να μάθουν όλη την παραγωγική δίεργασία της ελιάς. Τους πηγαίνουμε στα ελαιοτριβεία. Βλέπουν πώς βγαίνει το πρώτο αγουρόλαδο. Δε μπορώ να σου κρύψω πώς περηφανευόμαστε για το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο που παράγουμε, το οποίο διακρίνεται για το υψηλό ποσοστό σε πολυφαινόλες. Κάθε έτος βραβευόμαστε από το γεωπονικό πανεπιστήμιο Αθηνών»

-Αναπτύσσετε λοιπόν και τον εναλλακτικό τουρισμό.

«Ακριβώς. Το πράξαμε με πολύ χαρά. Εκτός της ξενάγησης στο κτήμα, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «My Olive Tree», που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει περιβαλλοντικά και να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες πάνω στο μοναδικό καρπό της ελιάς.

Στο πλαίσιο αυτό μπορούν να αναλάβουν τη φροντίδα ενός ελαιόδεντρου από τα χιλιάδες που διαθέτει το κτήμα, πάνω στο οποίο θα τοποθετήσουν μία πινακίδα με το όνομά τους και ένα μήνυμα για το περιβάλλον και θα λαμβάνουν ετησίως για τρία χρόνια 5 λίτρα εξαιρετικής ποιότητας ελαιολάδου. Παράλληλα μπορούν να μυηθούν στα μεγάλα και μικρά μυστικά της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας μέσα από μία σειρά μαθημάτων που ξεναγούμε τους μύστες στη γευστική κουλτούρα της. Επίσης οι φιλοξενούμενοι γεύονται τα πιο φρέσκα ψάρια του Αργοσαρωνικου από τον αδελφό μου σεφ Νίκο Κοροντίνη που καθημερινά ψαρεύει με το σκάφος του παρέχοντας και τη δυνατότητα να γνωρίσουν σε όλα τα μυστικά της αλιείας σε μία μοναδική βαρκάδα μαζί του ».

-Τι σας αρέσει περισσότερο σε αυτή τη νέα ενασχόλησή σας;

«Η δύναμη της προσοφοράς. Η εξαίρετη επικοινωνία που αναπτύσσω με τους ανθρώπους. Αισθάνομαι τεράστια ευχαρίστηση όταν τους βλέπω χαμογελαστούς και χαρούμενους. Επίσης μία φορά την εβδομάδα δημιουργώ μία ελληνική βραδιά. Είναι πολύ ευχάριστο να βλέπεις τον κοινό να διασκεδάζει ουσιαστικά μαζί μας. Οι πολίτες του εξωτερικού λατρεύουν την ελληνική μουσική».

-Σας λείπει το τραγούδι;

«Δε μου λείπει. Έχω την ευκαιρία ουσιαστικά να αναπτύσσω τις δύο μεγάλες μου αγάπες στο "Makis inn resort" χωρίς να στερώ τη μία από την άλλη».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved