Παράταση στους στόχους του Μνημονίου θα ζητήσει ο Γ. Παπανδρέου από τον Στρος- Καν
G-Business

Παράταση στους στόχους του Μνημονίου θα ζητήσει ο Γ. Παπανδρέου από τον Στρος- Καν

Τί θα ζητήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός από τον διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στη συνάντηση τους, που είναι προγραμματισμένη για τις 7 Δεκεμβρίου στην Αθήνα; Ουσιαστικά, μια ...τελευταία ευκαιρία. Εννοείται ότι το αίτημα δεν θα υποβληθεί με τόσο τραγικό" τρόπο, αλλά η ουσία του δεν αλλάζει.

Ο Γ.Παπανδρέου, συγκεκριμένα, θα απευθύνει έκκληση στον Στρος - Καν να παρέμβει και να εξασφαλίσει για λογαριασμό της Ελλάδας μια παράταση - μικρή ή μεγάλη - στο χρόνο επίτευξης των στόχων που τίθενται μέσω του Μνημονίου. Στο Μέγαρο Μαξίμου αντιλαμβάνονται ότι τα περιθώρια που έχουν τεθεί, μέσω του συγκεκριμένου σκληρού κειμένου, είναι ασφυκτικά και απειλούν να πνίξουν κάθε προσπάθεια μεταρρύθμισης της ελληνικής οικονομίας. Ο πρωθυπουργός θα διαβεβαιώσει τον ανώτατο αξιωματούχο του ΔΝΤ ότι παράταση δεν θα σημαίνει και χαλάρωση της ελληνικής προσπάθειας, αλλά είναι αναγκαία, για να μην προκληθεί κοινωνική αναταραχή στη χώρα. Ας σημειωθεί ότι ο κ. Στρος - Καν θεωρείται και είναι αυτή τη στιγμή ένας από τους λίγους υποστηρικτές της χώρας μας στους κόλπους της τρόικας και στις παρεμβάσεις του οφείλονται πολλές από τις διευκολύνσεις που έχει ζητήσει κατά καιρούς η Αθήνα από τους ελεγκτές της.

Αντιθέτως, σκληρή έως άτεγκτη, θεωρείται και είναι η στάση που κατά καιρούς έχουν κρατήσει Βρυξέλλες και Φραγκφούρτη, οι οποίες και τώρα δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα συναινέσουν στο ελληνικό αίτημα. Όπως θα εξηγηθεί, πάντως, στον κ.Στρος - Καν η λύση της παράτασης είναι η μοναδική που μπορεί να βγάλει την ελληνική οικονομία από το αδιέξοδο στο οποίο οδεύει. Προς τον παρόν είναι άγνωστη η αντίδραση του επικεφαλής του ΔΝΤ, αν και η Αθήνα έχει φροντίσει να τον προϊδεάσει, σχετικά με το τι προτίθεται να του ζητήσει. Προκειμένου δε, ο κ.Παπανδρέου να υποστηρίξει αυτή την τελευταία γραμμή άμυνας που χαράσσει προτίθεται να ξεκινήσει νέο κύκλο επαφών με ευρωπαίους ηγέτες, με αποκορύφωμα την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, η οποία πρόκειται να γίνει τον Δεκέμβριο.

Πηγή: newscode.gr

www.newscode.gr/oikonomia/story/paratasi-stous-stoxous-tou-mnimoniou-tha-zitisei-o-g-papandreou-apo-ton-st1

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved