Η Dragon Λιλή Περγαντά αποκαλύπτει: «Το 1984 με αντιμετώπιζαν όπως τις μάγισσες στον Μεσαίωνα»
KOSMAS KOUMIANOS
G-Business

Η Dragon Λιλή Περγαντά αποκαλύπτει: «Το 1984 με αντιμετώπιζαν όπως τις μάγισσες στον Μεσαίωνα»

Αν το 1984 μια γυναίκα αποφάσιζε να επενδύσει τον χρόνο, τη γνώση και τα χρήματά της σε μια επιχείρηση που θα παρατηρούσε, θα αφουγκραζόταν και τελικά θα αξιοποιούσε τη φύση για τη δημιουργία συμπληρωμάτων διατροφής, κανείς -ή τέλος πάντων ελάχιστοι- δεν θα στοιχημάτιζε πως 40 χρόνια αργότερα θα ηγούνταν μιας επιτυχημένης, καινοτόμου και διαρκώς εξελισσόμενης ελληνικής εταιρείας. 

Ωστόσο η Λιλή Περγαντά δεν έκανε εκείνο που της υποδείκνυαν οι άλλοι, η εποχή και τα στερεότυπά της. Ακολούθησε το όραμά της, εκείνο που θεμελίωσε σε δύο πυλώνες: τις ανεξίτηλες παιδικές αναμνήσεις από την επαφή της με τη φύση στη γενέτειρά της, τον Αγιο Γεώργιο Βοιωτίας, και τη γνώση και τις προσλαμβάνουσες που απέκτησε μέσα από σπουδές της στην Ελλάδα και στη Μεγάλη Βρετανία. Η δημιουργός και επικεφαλής της Power Health, την οποία το ευρύ κοινό γνώρισε (και εκτίμησε) μέσα από το «Dragons’ Den» του ΑΝΤ1, αφηγείται τη διαδρομή της ζωής της…

perganta.jpg

Τι γυρεύει μια επιτυχημένη επιχειρηματίας στο «Dragons’ Den»; Είναι ένας τρόπος να ανταποδώσετε όσα σας έδωσε η ζωή;

«Θα έλεγα ότι είχα την τύχη μέσα από τις συγκυρίες της ζωής να συνειδητοποιήσω τη συμβολή της φύσης στην υγεία μας και αυτό αξιοποίησα. Μέχρι εκεί, όμως. Όλα τα υπόλοιπα είναι αποτέλεσμα πολύ σκληρής δουλειάς, στερήσεων σε πολλά επίπεδα, πίστης, αγάπης και πάθους. Προσωπικά, λοιπόν, πιστεύω ότι της το ανταποδίδω μέσα από τα προϊόντα μας που σέβονται τη φύση και τους ανθρώπους. Η συμμετοχή μου στο «Dragons’ Den» είναι περισσότερο μοίρασμα εμπειρίας και εμπειριών, γνώσης, θαυμασμού και πίστης στους νέους ανθρώπους που ξεκινούν για να πραγματοποιήσουν το όραμά τους ή θέλουν να το εξελίξουν. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο χαίρομαι που μπορώ να προσφέρω ό,τι δεν προσφέρθηκε σ’ εμένα κάποτε. Είναι κρίμα να έχουμε τόσα καλά μυαλά με πρωτοποριακές ιδέες και ανθρώπους με όρεξη και να φεύγουν στο εξωτερικό.

G.: Αλήθεια, η επιτυχία χαρίζεται ή κερδίζεται;

Λ.Π.: Τίποτα δεν χαρίζεται. Όλα κερδίζονται. Η αγάπη, ο σεβασμός, οι ευκαιρίες, η επιτυχία, η αναγνώριση, η δικαίωση, τα χρήματα, τα πάντα. Και στην περίπτωση που σου δοθεί κάτι, αν δεν φανείς αντάξιος, δεν δουλέψεις και δεν πιστέψεις στον εαυτό σου, θα το χάσεις. Δουλεύοντας, επενδύοντας σε ιδέες και συνεργάτες έχουμε κερδίσει τον σεβασμό των ανθρώπων που μας εμπιστεύονται την υγεία τους. Κι αυτό είναι η μεγαλύτερη επιτυχία.

G.: Πότε αντιληφθήκατε ότι τα φυσικά προϊόντα μπορούν να είναι το επόμενο successstory;

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν το αντιμετώπισα ή το φαντάστηκα ως success story. Σε πολύ πρωταρχικό στάδιο το αντιλήφθηκα ως εναλλακτική λύση μεγαλώνοντας στη φύση και βλέποντας τη μητέρα μου να μας φροντίζει με τα βοτάνια του χωριού μας. Ήταν η πρώτη στιγμή όπου συνειδητοποίησα το θεραπευτικό μεγαλείο της φύσης. Σε επιστημονικό επίπεδο όταν μετά την αποφοίτησή μου από το Τμήμα Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου συνέχισα τις σπουδές μου στην Αγγλία κάνοντας Μάστερ στη Χημεία Τροφίμων και Μάρκετινγκ. Εκεί, λοιπόν, οι πολυάσχολοι Άγγλοι έτρωγαν ό,τι κατεψυγμένο και πιο φτωχό σε θρεπτικά συστατικά υπήρχε και κυριολεκτικά επιβίωναν στην απαιτητική καθημερινότητα με βιταμίνες. Δηλαδή, είδα το μέλλον της δικής μας καθημερινότητας πριν έρθει στην Ελλάδα. Επιστρέφοντας, ήξερα πώς θα αξιοποιούσα τις γνώσεις μου και αυτήν την εμπειρία.

THE-2NIGHT-SHOW-PERGANTA-(1).jpg

G.: Ποιος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πίστεψε στο όραμά σας;

Η αδερφή μου, η Γιάννα, όχι απλώς πίστεψε σε αυτό το όραμα, αλλά με στήριξε με κάθε τρόπο. Ως φαρμακοποιός και έχοντας ζήσει όπως κι εγώ στη φύση γνώριζε τη δύναμη και τις ευεργετικές ιδιότητές της. Το πρώτο φαρμακείο της γειτονιάς που έβαλε στο ράφι του τα εναλλακτικά προϊόντα υγείας ήταν της Γιάννας. Σε κάποια φαρμακεία, πόρτα-πόρτα, τα έβαλα εγώ, αλλά στα πάρα πολλά επόμενα τα έβαλε -και συνεχίζει βέβαια- ο σύζυγός μου, ο Κώστας Παντελίδης. Έχοντας κι εκείνος πιστέψει στο όραμά μου, είχε αναλάβει με απόλυτη επιτυχία το εμπορικό κομμάτι, του οποίου επικεφαλής τα τελευταία πέντε χρόνια είναι ο γιος μας Γιάννης, συνεχίζοντας επάξια το έργο του πατέρα του. Δεν μπορώ να μην αναφέρω και το επιχειρηματικό εγχείρημα του γιου μας Θεοδόση, ο οποίος διαγράφει τη δική του, εξίσου επιτυχημένη διαδρομή στο real estate. Νιώθω τυχερή, όχι μόνο γιατί υπάρχει διάδοχη κατάσταση κι έχω δύο καλά και άξια παιδιά, αλλά και γιατί από την αρχή αυτής της διαδρομής είχα και στη συνέχεια απέκτησα πολύτιμους συνοδοιπόρους που με στήριξαν και είναι μέχρι σήμερα κοντά μου με το ίδιο πάθος και αφοσίωση. Τους ευχαριστώ και νιώθω ευγνώμων που τους έχω στη ζωή μου. Ολοι, ο καθένας από τη θέση του, αποτελούν πυλώνες της Power Health.

G.: Επιτυχία χωρίς αποτυχίες δεν νοείται. Θυμάστε κάποια οριακή επιχειρηματικά στιγμή σάς;

Μάλλον έλλειψη γνώσης θα το χαρακτήριζα. Μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για το 1984. Με αντιμετώπιζαν όπως τις μάγισσες στον Μεσαίωνα, καίγοντας χωρίς καν να με ακούσουν ένα δυνατό χαρτί που θα ανέτρεπε με τον πιο θετικό τρόπο την ποιότητα ζωής μας και θα δημιουργούσε έναν καινούργιο κερδοφόρο επιχειρηματικό τομέα, τα εναλλακτικά προϊόντα. Είναι πολλές οι δύσκολες στιγμές που αντιμετώπισα, αλλά δεν υπήρξε ούτε μία που να με αποθαρρύνει. Μία, όμως, από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές ήταν όταν πήγα στον ΕΟΦ να πάρω την άδεια κυκλοφορίας των προϊόντων και μου είπαν, ανάμεσα σε άλλα, ‘’μάζεψε τα μαντζούνια σου και φύγε’’. Και τους απάντησα, αν μαζέψετε όλα αυτά που υπάρχουν στην αγορά, εγώ πρώτη θα μαζέψω και τα δικά μου».

Πηγή: Gala

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved