Πολ Αλεν: «Ο Γκέιτς με έδιωξε μόλις έπαθα καρκίνο»
G-Business

Πολ Αλεν: «Ο Γκέιτς με έδιωξε μόλις έπαθα καρκίνο»

Κρατάει χρόνια αυτή η κόντρα. Μια ζωή στη σκιά του Μπιλ Γκέιτς, ο 58χρονος σήμερα μεγιστάνας και συνιδρυτής της ψηφιακής αυτοκρατορίας Μicrosoft Πολ Αλεν αποφάσισε να κοιτάξει πίσω και να μιλήσει.


Στο βιβλίο του «Άνθρωπος των ιδεών: Απομνημονεύματα από τον συνιδρυτή της Μicrosoft», το οποίο κυκλοφορεί στις 19 Απριλίου, καταγγέλλει μεταξύ άλλων με πικρία ότι ο Γκέιτς «ήταν ένας νταής» που προσπάθησε να τον κλέψει στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής του, όταν ο ίδιος ο Αλεν χτυπήθηκε από τον καρκίνο.

Το 1982 ήρθαν τα κακά μαντάτα για τον Αλεν: Έμαθε ότι έπασχε από καρκίνο των λεμφοκυττάρων. Μετά τις χημειοθεραπείες γύρισε πίσω στη δουλειά, αλλά οι σχέσεις του με τον Γκέιτς και τον Μπόλμερ είχαν φθάσει στο ναδίρ.
Στο πιο συγκλονιστικό σημείο των Απομνημονευμάτων του ο καρκινοπαθής Αλεν γράφει ότι κρυφάκουσε τους δυο τους να συζητάνε πώς θα του έπαιρναν κοψοχρονιά τις μετοχές στην εταιρεία. «Μη μπορώντας να τους ανεχθώ άλλο, άνοιξα την πόρτα και ξέσπασα φωνάζοντας: «Είναι απίστευτο! Δείχνει τον πραγματικό σας χαρακτήρα μια για πάντα!»».
Ο Μπόλμερ και ο Γκέιτς ζήτησαν αργότερα συγγνώμη, αλλά η φιλία και η συνεργασία τους είχαν τελειώσει προ πολλού. Ο Αλεν παραιτήθηκε και ο Γκέιτς προσπάθησε να του αγοράσει τις μετοχές «κοψοχρονιά», στα 5 δολάρια τη μία. Ο Αλεν αρνήθηκε λέγοντας ότι δεν συζητούσε κάτω από τα 10 δολάρια. Ο Γκέιτς τα τσιγκουνεύτηκε και ο Αλεν έφυγε με ένα ποσό που έμελλε να γίνει μια τεράστια περιουσία. Πηγή: Το Βήμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved