Πολιτική απομόνωση Λοβέρδου εισηγούνται στον Γιώργο
G-Politics

Πολιτική απομόνωση Λοβέρδου εισηγούνται στον Γιώργο

Θόρυβο προκαλούν στο εσωτερικό της κυβέρνησης οι αποκαλύψεις του “Newsbomb” για την έωλη πολιτική που ακολουθεί ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος. Στελέχη εισηγούνται στον πρωθυπουργό κ. Γ.Α. Παπανδρέου να πάρει αποστάσεις από τον κ. Λοβέρδο και τις επιλογές του.


Κορυφαίοι παράγοντες του κυβερνώντος κόμματος σχολιάζουν ότι ο υπουργός Υγείας θεωρεί πως με την αντίληψη της μη πολιτικής εμπλοκής και επίλυσης του προβλήματος, θα ενισχύσει το «ηγετικό προφίλ» του με επικοινωνιακά τεχνάσματα. Οι ευθύνες του κ. Λοβέρδου και των φωστήρων του κρατικού μηχανισμού είναι βαρύτατες και θα πρέπει να αποδοθούν άμεσα από τον πρωθυπουργό κ. Γ.Α. Παπανδρέου.
Ο υπουργός φθάνει στο σημείο να επικαλείται τα προβλεπόμενα από το Μνημόνιο ενώ κλείνει τα μάτια στην απειλή να κλείσουν μερικές από τις τελευταίες μεγάλες ελληνικές βιομηχανίες και να οξύνουν ακόμα περισσότερο την κοινωνική πίεση από την ανεργία. Οι καρεκλοκένταυροι του Δημοσίου που κατεβάζουν τους διακόπτες με το παραμικρό αποδεικνύονται για ακόμα μια φορά ισχυρότεροι από τις υγιείς δυνάμεις της αγοράς και του ιδιωτικού τομέα.
Οι υποσχέσεις περί επικείμενης πληρωμής των προμηθευτών αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο σε μια υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2005, όταν το Δημόσιο επέλεξε να πληρώσει τις φαρμακοβιομηχανίες με ομόλογα τα οποία λήγουν σταδιακώς εντός του τρέχοντος έτους, το 2012 και το 2013.
Οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε αυτός ο διακανονισμός τότε με τη σημερινή κατάσταση είναι προφανώς διαφορετικές με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας κι όσων φαίνονται απρόθυμοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, μεταφέροντάς της στην αγορά, τους επιχειρηματίες και την κοινωνία. Θεωρείται βέβαιο από τους παράγοντες της αγοράς ότι τα Ομόλογα θα υποστούν «κούρεμα». Ταυτοχρόνως, κατά την άποψη ειδικών επιστημόνων, αποτελούν χαρτιά υψηλού κινδύνου και εν τέλει δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές αξίες προϊόντων που χρησιμοποιήθηκαν για να καλυφθούν αυξημένες ανάγκες στο χώρο της Υγείας. Διαβάστε όλο το άρθρο πατώντας εδώ: newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved