Αντώνης Σαμαράς: Από τη «φανέλα της εθνικής», στην εικόνα του «εθνικού ηγέτη»
G-Politics

Αντώνης Σαμαράς: Από τη «φανέλα της εθνικής», στην εικόνα του «εθνικού ηγέτη»

Συνεπής με όσα έχει εδώ και μήνες υπερασπιστεί αλλά και πιστός στις θέσεις του, έχει αποφασίσει να μείνει ο Αντώνης Σαμαράς.

Παρά την κρίσιμη συγκυρία, τα αλλεπάλληλα εισαγόμενα σενάρια για το ελληνικό χρέος, τις έξωθεν πιέσεις για συναίνεση, τις «απειλητικές διαρροές», περί μη εκταμίευσης της 5ης δόσης και το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, που πολλοί επιμένουν ότι είναι ανοιχτό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, παραμένει σταθερός στις απόψεις του διαμηνύοντας πως αυτό αποτελεί «πράξη ευθύνης».

Η άρνηση Σαμαρά να στηρίξει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα επί της αρχής αλλά και το «όχι» της Συγγρού στο Μνημόνιο 2, έρχονται, όπως λένε οι στενοί του συνεργάτες, ως συνέπεια της υπεύθυνης αντιπολίτευσης που έχει αποφασίσει να ασκήσει η ΝΔ. Από την πρώτη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε τα ηνία του κόμματος, εξηγούν, «πρόταξε το εθνικό και όχι το κομματικό συμφέρον, για αυτό και στις συναντήσεις του με ξένους αξιωματούχους, φορούσε πάντα τη ‘φανέλα της εθνικής’», υπενθυμίζουν. Τονίζουν μάλιστα πως ετούτη την κρίσιμη στιγμή θα ήταν «έγκλημα» να αλλάξει στάση και να ασπαστεί όσα πιστεύει πως οδηγούν τη χώρα στον γκρεμό. Είναι γεγονός, πως ο πρόεδρος της ΝΔ, επιχειρεί να πείσει, εντός και εκτός συνόρων, πως όσα πρεσβεύει δημοσίως, δεν έχουν κανένα μικροκομματικό συμφέρον –όπως εμμέσως υπαινίχθηκαν οι κύριοι Ρεν και Γιούνκερ, δηλώνοντας πως πρέπει τα κόμματα στην Ελλάδα να αφήσουν τις μεταξύ τους διαφορές-, αλλά αντιθέτως πηγάζουν από την καρδιά ενός «εθνικού ηγέτη», που προτάσσει το καλό της πατρίδας, ακόμη και αν κάποιες φορές, με τις δηλώσεις του, καθίσταται ενοχλητικός σε κάποιους. Διαβάστε όλο το άρθρο πατώντας εδώ: newscode.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved