Γιώργος Πάντζας: «Πιστεύω σε μια εξωτερική πολιτική εθνικής ανεξαρτησίας»
G-Politics

Γιώργος Πάντζας: «Πιστεύω σε μια εξωτερική πολιτική εθνικής ανεξαρτησίας»

Σε τι πιστεύει ο Γιώργος Πάντζας;

- Κύριε Πάντζα, έχοντας μια μεγάλη καριέρα στο θέατρο και στον κινηματογράφο, πήγατε στην πολιτική, αφού προηγουμένως είσαστε με την ΕΔΑ, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα Παπανδρέου, υποψήφιος δήμαρχος Καισαριανής, υποψήφιος βουλευτής του ΔΗ.ΚΙ το 1996, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ το 2007 και σήμερα στο τριμελές προεδρείο του ΔΗ.ΚΙ. Τι σας γοητεύει στην πολιτική;
«Είμαι παιδί της Κατοχής, ήμουν Αετόπουλο και ως παιδί κομμουνιστή οι συνομήλικοί μου με πολιορκούσαν στο σπίτι φωνάζοντάς με… Βούλγαρο, Ρώσο και έβγαινα και τους πλάκωνα όταν τους πετύχαινα έναν έναν. Από μικρός μέχρι και σήμερα πιστεύω σε έναν σοσιαλισμό όπου φως, νερό, τηλέφωνο, παιδεία, υγεία, συγκοινωνία θα ανήκουν στο κράτος για να εξυπηρετούν τους εργαζομένους. Πιστεύω σε μια εξωτερική πολιτική εθνικής ανεξαρτησίας. Αντίθετα, σήμερα βλέπω ότι το ΔΝΤ μας οδηγεί σε μια σύγχρονη σκλαβιά και σε υποταγμένη Ελλάδα.»

- Γι’ αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα τι σκέπτεστε;
«ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια που κυβερνούν του κόσμου τις αρπαχτές. Εχουν φάει λεφτά και λεφτά. Να δικασθούν και να φυλακισθούν οι υπαίτιοι, να επιστρέψουν τα λεφτά, αλλιώς, αν δεν αποδοθεί Δικαιοσύνη, οι κλεψιές θα συνεχισθούν. Οσοι διετέλεσαν υπουργοί και στελέχη του κράτους και των κομμάτων εξουσίας να δώσουν στη δημοσιότητα αύριο κιόλας τη δήλωση «Πόθεν έσχες». Γιατί δεν το κάνουν; Εγώ δούλεψα σαράντα οκτώ χρόνια στο θέατρο και άλλα πέντε ως εμποροϋπάλληλος, δούλεψα δηλαδή πάνω από μισό αιώνα και καλά αμειβόμενος και, αν δεν μου έπεφτε το λαχείο, επτά εκατομμύρια δραχμές το 1987, δεν θα μπορούσα να τελειώσω αυτό το σπίτι όπου μένω σήμερα, αφού η σύνταξή μου τώρα ανέρχεται στο… ιλιγγιώδες ποσό των 1.030 ευρώ. Αν δεν έκανα οικονομία, δεν θα μπορούσα να πάρω στον γιο μου και στην κόρη μου από ένα σπίτι να μην τους τρώνε τα ενοίκια. Εβγαλα πολλά λεφτά, αλλά δεν με μάγεψαν όπως με μάγεψε η μαγεία του θεάτρου. Και για την πολιτική έχω ξοδέψει πολλά από την τσέπη μου. Γιατί για μένα πολιτική είναι να έχουν όλοι οι άνθρωποι μια καλύτερη ζωή, όχι μόνον ο εαυτός μου.»

- Αν σας ζητούσαν οι Ελληνες να τους στείλετε ένα SMS, τι θα γράφατε ;
«Παλέψτε να τιμωρηθούν όσοι σκότωσαν την Ελλάδα μας.»
Πηγή: Espresso

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved