Κοντολίζα Ράις: «Ημουν το πάθος του Καντάφι και η... αγαπημένη του Σαρκοζί»
G-Politics

Κοντολίζα Ράις: «Ημουν το πάθος του Καντάφι και η... αγαπημένη του Σαρκοζί»

Στην αυτοβιογραφία της, η πρώην υπ. Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, μιλάει για το... φλερτ της με τον Λίβυο ηγέτη και τα κομπλιμέντα του Νικολά Σαρκοζί.

 

«Ο Καντάφι ήθελε απεγνωσμένα να επισκεφτώ την Τρίπολη για δύο λόγους», γράφει χαρακτηριστικά η Κοντολίζα. Πέρα από το θετικό μήνυμα που θα έστελνε διεθνώς η πρώτη επίσκεψη Αμερικανού ΥΠΕΞ στη Λιβύη μετά το 1953, «ο Καντάφι είχε ένα ελαφρώς αλλόκοτο πάθος προσωπικά» με τη Ράις, την οποία συνήθιζε μάλιστα να αποκαλεί «Αφρικανή πριγκίπισσά» του.
Ωστόσο, ο Καντάφι δεν ήταν ο μόνος ηγέτης ξένου κράτους που τη στόλιζε με φιλοφρονήσεις. Το ίδιο έκανε και ο Γάλλος πρόεδρος. «Όποτε συναντούσα τον Σαρκοζί, με χαιρετούσε λέγοντας: Την αγαπώ αυτήν τη γυναίκα. Φυσικά δεν μιλούσε κυριολεκτικά, αλλά με τον Σαρκοζί συμφωνούσαμε σχεδόν στα πάντα».
Μετά την επίσημη συνάντηση, το 2008, ο Καντάφι τής ζήτησε να δειπνήσουν μόνοι μετά το ηλιοβασίλεμα στην προσωπική του... κουζίνα. Αν και το εν λόγω δείπνο δεν ήταν στο πρόγραμμα της επίσκεψης (γεγονός το οποίο προκάλεσε την αντίδραση της αμερικανικής πλευράς), η Ράις αποδέχτηκε την πρόσκληση.
«Σκέφτηκα πως θα μπορούσα να φροντίσω τον εαυτό μου και μπήκα στην κουζίνα», θυμάται η Αμερικανίδα και συνεχίζει: «Στο τέλος του δείπνου ο Καντάφι μού είπε πως έχει ετοιμάσει μια βιντεοκασέτα για εμένα. «Ωχου τώρα», σκέφτηκα, «τι θα είναι αυτό». Ηταν μια σχετικά αθώα συλλογή από φωτογραφίες μου με ηγέτες -με τον πρόεδρο Μπους, τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τον Χου Ζιντάο και με άλλους- συνοδευόμενη από ένα τραγούδι επονομαζόμενο «Μαύρο λουλούδι στον Λευκό Οίκο», γραμμένο ειδικά για εμένα από έναν Λίβυο μουσικοσυνθέτη». Πηγή: Έθνος

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved