Η ζωγράφος στο πλευρό του νέου πρωθυπουργού
G-Politics

Η ζωγράφος στο πλευρό του νέου πρωθυπουργού

Μια ζωγράφος βρίσκεται στο πλευρό του Λουκά Παπαδήμου.

Η Shanna Ingram-Papademos και ο νέος πρωθυπουργός της χώρας γνωρίστηκαν στις ΗΠΑ, όταν εκείνος έκανε μεταπτυχιακά στο περίφημο MIT, στη Μασαχουσέτη. Πολύ σύντομα η νέα πρώτη κυρία της Ελλάδας και ο νυν πρωθυπουργός ερωτεύτηκαν και η σχέση τους κατέληξε σε γάμο το 1977.
Η σύζυγος του Λουκά Παπαδήμου γεννήθηκε στην Ινδονησία, αλλά μεγάλωσε στην Ολλανδία και κατάγεται από ιστορική οικογένεια. Ο πατέρας της Κάρελ Ντένις Ινγκραμ, ο οποίος απεβίωσε φέτος τον Φεβρουάριο σε ηλικία 94 ετών, ήταν απόγονος του Ζαν Βαν Ρίμπεκ που θεωρείται ένας από τους ιδρυτές του Κέιπ Τάουν στη Νότια Αφρική.
Ο ίδιος είχε σπουδάσει χημικός, υπηρέτησε στις ολλανδικές ένοπλες δυνάμεις κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ μετά το τέλος του πολέμου εργάστηκε στην Ολλανδία, όπου πέρασε τα παιδικά της χρόνια η Σάνα Ινγκραμ, μαζί με τα άλλα τρία αδέλφια της, δύο αγόρια κι ένα κορίτσι.
Τη δεκαετία του ’60 η οικογένεια Ινγκραμ μετακόμισε στις ΗΠΑ, όπου η Σάνα γνώρισε και ερωτεύτηκε τον Λουκά Παπαδήμο. Το ζευγάρι μένει στο Παλαιό Ψυχικό, όποτε βρίσκεται στην Αθήνα, γιατί ως πολίτες του κόσμου -μέχρι την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Λουκά Παπαδήμο- ταξίδευαν πολύ συχνά μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης.
Το ζευγάρι δεν έχει παιδιά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα πρώτη κυρία της Ελλάδας ζωγραφίζει πίνακες και έργα της έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς σε εκθέσεις διάφορων γκαλερί σε όλο τον κόσμο. Οπως λένε οι κριτικοί τέχνης, το πολυπολιτισμικό υπόβαθρο της Σάνα Ινγκραμ-Παπαδήμου δίνει στη δουλειά της κοσμοπολίτικο χαρακτήρα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στις Ηνωμένες Πολιτείες η νέα πρώτη κυρία της χώρας εξοικειώθηκε με τα έργα των πρωτοπόρων του αφηρημένου εξπρεσιονισμού.

Ομως με την πάροδο του χρόνου έχει δημιουργήσει το δικό της, χαρακτηριστικό προσωπικό ύφος και τώρα τα έργα της λειτουργούν σχεδόν σαν όρια μεταξύ του ενστίκτου και του συναισθήματος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved