Εκλογές 2012: Η ανθρώπινη πλευρά του Γιάννη Παπαθανασίου
G-Politics

Εκλογές 2012: Η ανθρώπινη πλευρά του Γιάννη Παπαθανασίου

Λίγοι γνωρίζουν ότι ο υποψήφιος βουλευτής της Β΄ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία, Γιάννης Παπαθανασίου προέρχεται από πολύ γνωστή οικογένεια της Αθήνας αφού είναι δεύτερος ξάδελφος του Θεόδωρου και του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου. Και να ήταν όμως μόνο αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί...

Γιατί πίσω από την αυστηρή εικόνα του σοβαρού πολιτικού, ο Γιάννης Παπαθανασίου κρύβει αυτό που εμείς ο απλός κόσμος αποκαλούμε ανθρώπινο μεγαλείο. Και δεν το λέμε εμείς αλλά ένας άνθρωπος ο οποίος διαπίστωσε από πρώτο χέρι την κρυφή αυτή πτυχή του χαρακτήρα του άλλοτε Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών. Ο λόγος για τον δημοσιογράφο Άγγελο Σακκέτο, πολύ γνωστό και αγαπητό στον δημοσιογραφικό κόσμο για την πένα και τις επιτυχίες του. Ο ίδιος, άνθρωπος με σοβαρά κινητικά προβλήματα, περιγράφει στην προσωπική του ιστοσελίδα στο ίντερνετ μία αξέχαστη εμπειρία που είχε με τον Γιάννη Παπαθανασίου. Όπως διηγείται, τον συνάντησε για πρώτη φορά σε μία Ημερίδα για την Διαφήμιση και τα ΜΜΕ στην ΕΣΗΕΑ. Ένας εκ των ομιλητών ήταν και ο Γιάννης Παπαθανασίου και όπως διηγείται ο δημοσιογράφος: «Πέρασε κάποια ώρα και στο διάλειμμα θέλησα να μιλήσω στον κ. Παπαθανασίου, αλλά δίστασα. Δεν είχε τελειώσει ακόμη η Ημερίδα και έπρεπε να περιμένω. Αυτό, τουλάχιστον, επέβαλε η δημοσιογραφική δεοντολογία για να έχουμε πλήρη και σφαιρική άποψη για τα συμπεράσματα της Ημερίδας... Θέλετε η ολιγωρία μου, θέλετε το ενδεχόμενο γεγονός να μην χειρίστηκα και τόσο καλά το θέμα, ο κ. Παπαθανασίου πάρα λίγο να φύγει, αλλά, για καλή μου τύχη, την ώρα που έφευγε, πέρασε από δίπλα μου.

Αφήνω κάτω τα μπαστουνάκια μου, που έπαιρνα από το διπλανό κάθισμα, λόγω του γνωστού και πολύ σοβαρού κινητικού προβλήματός μου, και δίνω το χέρι μου καθιστός στον κ. Παπαθανασίου, συγχαίροντάς τον για τα όσα είπε στην Ημερίδα!.

Ναι!.. Είναι αλήθεια!.. Και το λέω με συγκίνηση!.. Ο κ. Παπαθανασίου με ευχαρίστησε και την ίδια στιγμή τι λέτε ότι έκανε; Γονάτισε (ναι, γονάτισε!) για να μού μιλήσει!

Αυτό και μόνο το γεγονός με συγκλόνισε!.. Δεν περίμενα ένας τόσο σπουδαίος άνθρωπος να γονατίσει για να μου μιλήσει! Αλλιώς περίμενα να δω αυτούς τους τεχνοκράτες! Χωρίς καρδιά, χωρίς ψυχή, χωρίς αισθήματα!.. Πόσο έξω είχα πέσει!..» Και πολλοί άλλοι πέφτουν έξω για τον Γιάννη Παπαθανασίου ο οποίος τον ελεύθερο χρόνο του θέλει να τον αφιερώνει στην οικογένειά του, τη σύζυγό του Ιλεάνα Ηλιοπούλου και τις δύο κόρες του για τις οποίες είναι πολύ περήφανος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved