Άγνωστες λεπτομέρειες για τον Αντώνη Σαμαρά
G-Politics

Άγνωστες λεπτομέρειες για τον Αντώνη Σαμαρά

Μια ζωή λιτή, δεμένη με την οικογένειά του περνά ο Αντώνης Σαμαράς.

Οι προσωπικοί του φίλοι βρίσκονται στην Κηφισιά, τόπο κατοικίας του, την Πύλο, τόπο καταγωγής του, και το Ναύπλιο, γενέτειρα της συζύγου του, και το κόμμα. Ο πρόεδρος της ΝΔ κρατά την προσωπική του ζωή, τον «μυστικό Αντώνη», για τους δικούς του ανθρώπους.

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι ανοιχτό βιβλίο που εύκολα μπορεί να το διαβάσει κανείς. Ο «άλλος Αντώνης», στον ελεύθερο χρόνο του: Θα παίζει μπάλα με τον γιο του Κωνσταντίνο, κρατώντας τη θέση του τερματοφύλακα στο ποδοσφαιρικό φιλέ του κήπου στο σπίτι στην Κηφισιά, θα διαβάζει ποίηση, που είναι ο αγαπημένος τρόπος ξεκούρασής του, θα είναι στο ταβερνάκι του «Βασίλη» ή στην «Κατσαρίνα» και θα τρώει παρέα με τη Γεωργία, θα βρίσκεται με φίλους στο γαλλικό κηφισιώτικο μπιστρό «Βlue pine» για την περίφημη γλώσσα με σάλτσα μενιέρ ή την κρεμμυδόσουπα, τα βράδια του χειμώνα, θα είναι μέσα στη βάρκα του φίλου του, ψαρά από την Πύλο, και θα ανοίγονται για ψάρεμα μέχρι το νησάκι Σφακτηρία.

Ο Αντώνης Σαμαράς, είναι δισέγγονος της Πηνελόπης Δέλτα, γιος του κορυφαίου καρδιολόγου Κωνσταντίνου Σαμαρά και της Ελένης Ζάννα, εγγονός του παλιού βουλευτή Θεσσαλονίκης Αλέξανδρου Ζάννα και ανιψιός του πρώην βουλευτή Μεσσηνίας της ΕΡΕ Γεωργίου Σαμαρά. Στην εφηβεία ο εγγονός της Πηνελόπης Δέλτα ήταν ένας καλός ντράμερ, στα 19 του βρέθηκε στην Αμερική για σπουδές, στα 24 είχε πτυχίο οικονομολόγου, στα 25 ήταν πρωταθλητής στο τένις, στα 26 ορκίστηκε βουλευτής της ΝΔ και στα 35 παντρεύεται τη Γεωργία του.

Αθλητικό παράστημα και ροκ διάθεση ήταν τα δύο βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του κ. Σαμαρά, της... νεανικής περιόδου. Από αυτά σήμερα, κυρίως παραμένει ζωντανή η αγάπη για τη ροκ μουσική και τους Rolling Stones, που ακούει μόνος με τα ακουστικά του, όταν θέλει να χαλαρώσει... από τους τρελούς ρυθμούς της κομματικής έντασης. Το τένις, καθώς κι οποιαδήποτε άλλη αθλητική δραστηριότητα, υπάρχουν ολοένα και λιγότερο πλέον στο πρόγραμμά του. Τα βράδια διαβάζει ποίηση. Αγαπά τον Ελύτη, με αδυναμία στον «Μικρό Ναυτίλο», και τον Κίπλινγκ. Μάλιστα αρκετές φορές μεταφράζει και ο ίδιος Κίπλινγκ.

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι πρόκειται για «βαμμένο κόκκινο Ολυμπιακό», αλλά προτιμά να βλέπει την ομάδα του από τον καναπέ του σαλονιού του, παρέα με το γιο του Κωνσταντίνο. Ο Κωνσταντίνος που παίζει τα μαθηματικά στα δάχτυλα, δηλώνει επίσης φανατικός οπαδός της Μπαρτσελόνα, κι έχει στη συλλογή του φανέλες του Μέσι!

Πηγή: Έθνος

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved