Γιάννης Κότσιρας: «Δεν με νοιάζει αν θα χάσω κάποιους ανθρώπους επειδή με θεωρούν αριστερό»
G-Politics

Γιάννης Κότσιρας: «Δεν με νοιάζει αν θα χάσω κάποιους ανθρώπους επειδή με θεωρούν αριστερό»

Ο Γιάννης Κότσιρας είναι από τους καλλιτέχνες που δεν «μασάει» τα λόγια του και τοποθετείτε πάνω στα πολιτικά δρώμενα.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ρωτήθηκε αν ανησυχεί μήπως οι τοποθετήσεις του αυτές δημιουργήσουν αρνητικό αντίκτυπο στη δουλειά του. Ο τραγουδιστής μιλώντας στο ekselikseis δήλωσε:

«Βέβαια το σκέφτομαι. Όταν το κάνω, όμως, δεν το σκέφτομαι. Αλλά, ξέρω ότι είναι λογικό να συμβεί αυτό. Όμως, ξέρεις τί συμβαίνει; Μεγάλωσα σε ένα "star system", το οποίο έλεγε ότι ο τραγουδιστής δεν πρέπει να είναι πολιτικοποιημένος, δεν πρέπει να είναι κοινωνικοποιημένος, δεν πρέπει να είναι ομοφυλόφιλος, δεν πρέπει να είναι παντρεμένος, δεν πρέπει να είναι straight, δεν πρέπει να είναι τίποτα. Πρέπει να είναι όλα μαζί.

Μεγάλωσα σ' αυτή τη θεωρία, στην οποία πάντα ήμουν αντίθετος, γιατί όλα έκρυβαν από πίσω τους μία αιτία: "μη χάσεις θεατές, μη χάσεις αγοραστές". Γιατί σου λένε "αν είναι παντρεμένος, θα χάσει τις φαν, τα κοριτσάκια", "αν είναι χωρισμένος, θα έχει περισσότερες", "αν είναι ομοφυλόφιλος, θα χάσει τους straight", "αν είναι straight, θα χάσει τους ομοφυλόφιλους".

Ήταν όλα αυτά μαζί, τα οποία εμένα ποτέ δε μ' ενδιέφεραν. Αντιθέτως, τα έβρισκα πολύ φασιστικά σαν νοοτροπία, και καμία σχέση με αυτό που είναι ένας καλλιτέχνης. Αυτό ακολουθώ και δε με νοιάζει αν θα χάσω κάποιους ανθρώπους που με θεωρούν αριστερό. Ας με θεωρούν ό,τι θέλουν. Είμαι ένας άνθρωπος, ο οποίος έχω ιδεολογία, δεν την κρύβω και δεν είμαι ταυτισμένος κομματικά με κανένα κόμμα, γιατί κανένα κόμμα δεν εκφράζει την προσωπική μου ιδεολογία. Φροντίζω την ιδεολογία μου να την εφαρμόζω στην καθημερινότητά μου, στις σχέσεις με τους ανθρώπους, όσο μπορώ και όσο μου επιτρέπεται. Πραγματικά, και κανείς να μη με άκουγε αυτή τη στιγμή, θα συνέχιζα αυτό που κάνω».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved