Διονύσης Τσακνής για Χρυσή Αυγή: «Το μεταναστευτικό είναι ένας λόγος ακόμα που τροφοδοτείται το συγκεκριμένο φασιστικό μόρφωμα»
G-Politics

Διονύσης Τσακνής για Χρυσή Αυγή: «Το μεταναστευτικό είναι ένας λόγος ακόμα που τροφοδοτείται το συγκεκριμένο φασιστικό μόρφωμα»

Ο Διονύσης Τσακνής σε συνέντευξή του είπε την γνώμη σχετικά με το μεταναστευτικό.

«Δεν υπάρχει πολιτική βούληση για να λυθεί το πρόβλημα. Μπορεί να λυθεί καταγγέλλοντας τη συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ δίνοντας στους οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στη χώρα που επιθυμούν. Το θέμα λοιπόν δεν είναι να κλείσεις τα σύνορα, αλλά να τα ανοίξεις προς τα έξω. Δεν θέλω να είμαι καχύποπτος, αλλά σκέφτομαι πως κάποιοι ποντάρουν στο μεταναστευτικό για να σηκώσουν τη σημαία του πατριώτη». Το οποίο όμως «τροφοδοτεί» από την Χρυσή Αυγή. «Ναι, είναι ένας λόγος ακόμα που τροφοδοτείται το συγκεκριμένο φασιστικό μόρφωμα». Όσο για το τι θεωρεί ότι είναι η Χρυσή Αυγή είπε στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής»: «Ο Χίτλερ δεν είχε πολιτικό κόμμα; Έτσι είναι και η Χρυσή Αυγή, και ως πολιτικό κόμμα πρέπει να αντιμετωπιστεί». Έχει ανιχνεύσει αν η Χρυσή Αυγή εξυπηρετεί πολιτικά τα κόμματα και γι' αυτό δεν αντιμετωπίζεται δυναμικά απάντησε: «Πιστεύω πως ναι. Ανέκαθεν ο φασισμός ήταν το μακρύ χέρι του συστήματος. Έκανε και κάνει τη βρώμικη δουλειά, δίνοντας άλλοθι δημοκρατικότητας στα κόμματα της δικτατορίας του κεφαλαίου». Οι τελευταίες προσπάθειες του ΠΑΣΟΚ να «ξεσκεπάσει» τη Χρυσή Αυγή είναι κατά τη γνώμη του προς τη σωστή κατεύθυνση; «Είναι εντελώς υποκριτικές. Διότι όταν κονταροχτυπιόταν το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ είχε πολύ μεγάλο συμφέρον να πάνε προς τα πιο δεξιά ψηφοφόροι της ΝΔ και θα έλεγα ότι την ενίσχυε αυτήν τη μεταβολή».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved