Οι τέσσερις πολιτικές κόντρες του 2012
G-Politics

Οι τέσσερις πολιτικές κόντρες του 2012

Το 2012 φεύγει και αφήνει πίσω του αναμνήσεις, ευχάριστες και δυσάρεστες, αφήνει όμως και κόντρες.

Είναι κάποιες κόντρες όμως, που δεν είναι μόνο προσωπικές, αλλά επηρεάζουν πάρα πολύ κόσμο. Μία από αυτές είναι αυτή που ξέσπασε ανάμεσα σε δύο πολύ ισχυρές γυναίκες, την Άνγκελα Μέρκελ και την Κριστίν Λαγκάρντ! Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, οι δύο γυναίκες υπήρξαν κάποτε σχεδόν φίλες, όταν, τις εποχές των λιγότερο ισχνών αγελάδων, αποτελούσαν το δυναμικό γυναικείο δίδυμο στις συνόδους της G20. Ωστόσο, οι διαφορετικές προσεγγίσεις τους στο θέμα της κρίσης τις έφεραν αντιμέτωπες και μάλιστα με διόλου κολακευτικούς χαρακτηρισμούς.

Το δημοσίευμα συνεχίζει με το ηλεκτρονικό ξεκατίνιασμα, όπως αναφέρει, που αναστάτωσε τα Ηλύσια Πεδία με την Βαλερί Τριερβελέρ εναντίον της Σεγκολέν Ρουαγιάλ. Όπως αντιλαμβάνεστε, όταν μία πρώην τα βάζει με τη νυν, το αποτέλεσμα θα είναι μεν διασκεδαστικό, αλλά και... φασαριόζικο!

Από τις κόντρες του 2012 δε θα μπορούσε να λείπει ούτε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος αποφάσισε να επιστρέψει ενεργά στην ιταλική πολιτική σκηνή και προκειμένου να κάνει... ντόρο, επέλεξε να επιτεθεί στον Μάριο Μόντι. Τη στιγμή που ο Μπερλουσκόνι οργάνωνε την επιστροφή του, όλα έδειχναν ότι ο Μόντι είναι ο επικρατέστερος για την πρωθυπουργία τόσο στην Ιταλία όσο και στο εξωτερικό, παρότι δεν είναι πολιτικός. Οπότε ο Μπερλουσκόνι άρχισε να επικρίνει την κυβέρνηση Μόντι, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός εφαρμόζει πολιτικές που υπαγορεύονται από τη Γερμανία και επιδεινώνουν την οικονομική κατάσταση στη χώρα.

Η Γαλλία και ο Μπερνάρ Αρνό με τον Φρανσουά Ολάντ, κλείνουν τη λίστα με τις πολιτικές κόντρες του 2012. Στο πρόσωπο του διευθύνοντος συμβούλου του οίκου πολυτελών ειδών LVMH, ο Ολάντ «είδε» όλους τους Γάλλους πλουσίους, που αρνούνται να πληρώσουν τη φορολογία που προβλέπει το νέο φορολογικό σύστημα και να βοηθήσουν τη χώρα. Ο Αρνό προκάλεσε το κοινό αίσθημα στη Γαλλία και έγινε μάλιστα περίγελος από τα γαλλικά ΜΜΕ, όταν ανακοίνωσε ότι ζήτησε τη βελγική υπηκοότητα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved