Οι τοπ γκάφες των πολιτικών μπροστά σε ανοιχτά μικρόφωνα!
G-Politics

Οι τοπ γκάφες των πολιτικών μπροστά σε ανοιχτά μικρόφωνα!

Μεγάλος ντόρος έγινε χθες με το αμοντάριστο βίντεο του διαγγέλματος του Αντώνη Σαμαρά για τη μείωση του ΦΠΑ και το ξέσπασμά του μπροστά στον τηλεοπτικό φακό.

Οι τηλεθεατές κάποια στιγμή, κι ενώ έβλεπαν τον Αντώνη Σαμαρά να μιλάει στο αμοντάριστο αυτό βίντεο, τον είδαν να αποχωρεί εξαιτίας ενός σαρδάμ του μονολογώντας «γ@μ@ το κεφάλι μου, μ@λ@κα@».

Τουλάχιστον εκείνος έβρισε τον εαυτό του. Άλλοι πολιτικοί ηγέτες βρήκαν άσχημο μπελά όταν πιστεύοντας πως τα μικρόφωνα ήταν κλειστά εξέφρασαν ανοιχτά όχι και τόσο κολακευτικά σχόλια για άλλους πολιτικούς, για χώρες και δημοσιογράφους. Τα παραδείγματα πολλά. Ας θυμηθούμε μερικά....
Τον Νοέμβριο του 2011 κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της G20 ο Nicolas Sarkozy και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα όταν χωρίς να έχουν συνειδητοποιήσει ότι τους ακούνε όλοι οι παρόντες δημοσιογράφοι, ο Sarkozy δήλωσε πως «δεν αντέχει» τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Βenjamin Νetanyahu, ενώ τον αποκάλεσε «ψεύτη». Για να πάρει την εξής απάντηση από τον Obama; «Εσύ τον έχεις βαρεθεί, εγώ όμως πρέπει να ασχολούμαι μαζί του καθημερινά».
Μάταια προσπάθησαν να σταματήσουν την διαρροή της επίμαχης συνομιλίας τους. Το θέμα διέρρευσε και δεν ήξεραν και οι δύο πώς να απολογηθούν.

Το ανοιχτό μικρόφωνο «έκαψε» μόλις πριν από 3 μήνες τον πρόεδρο της Ουρουγουάης, José Mujicaο –που προς υπεράσπισή του είναι ένας λαϊκός άνθρωπος που από αγρότης έγινε Πρόεδρος- οποίος κατά τη διάρκεια συζήτησης για τις σχέσεις της χώρας του με την Αργεντινή αποκάλεσε «γριά» την πρόεδρο Cristina Fernandez και «μονόφθαλμο» τον εκλιπόντα σύζυγό της, Νέστορ Κίρχνερ, το ένα μάτι του οποίου ήταν σχεδόν κλειστό.
«Για να πάρεις κάτι από την Αργεντινή πρέπει να τα βρείς πρώτα με τη Βραζιλία. Αυτή εδώ η γριά είναι χειρότερη απ' τον μονόφθαλμο σύζυγό της. Ο μονόφθαλμος είχε τουλάχιστον πολιτικό κριτήριο, αυτή είναι πεισματάρα σαν μουλάρι. Δεν ξέρει τι κάνει», ακούγεται να λέει ο Jose Mujicao.
Τα προσβλητικά σχόλια προκάλεσαν ισχυρότατες τριβές στις σχέσεις των δύο χωρών, με τον υπουργό Εξωτερικών της Αργεντινής να διαμαρτύρεται στον πρέσβη της Ουρουγουάης για τους «υποτιμητικούς και απαράδεκτους», όπως είπε, χαρακτηρισμούς. Τελικά ζητήθηκε δημόσια συγνώμη.

Πέρυσι τον Ιούλιο τα ανοιχτά μικρόφωνα εξευτέλισαν τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Herman Van Rompuy Λίγο πριν την κοινή τους συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες ο Van Rompuy στράφηκε προς την πρόεδρο του Κοσόβου και τη ρώτησε: "What 's your name, dear"! (Ποιο είναι το όνομά σου αγαπητή μου;)

Η πρόεδρος του Κοσόβου Atifete Jahjaga αναγκάστηκε να συλλαβίσει (ψιθυριστά) δυο φορές το επώνυμο της, προκειμένου να το... αφομοιώσει ο Herman Van Rompuy.

Απίστευτη γκάφα και του Γάλλου προέδρου Jacques Chirac κατέγραψαν τα μικρόφωνα το 2005 την ώρα που Γαλλία και Αγγλία περίμεναν την ανακοίνωση της απόφασης για το ποια χώρα θα φιλοξενούσε τους Ολυμπιακούς του 2012. Νομίζοντας φυσικά πως δεν ακούγεται ο γάλλος πρόεδρος έλεγα τα χειρότερα για την αντίπαλη διεκδικήτρια χώρα, κατά τη διάρκεια συζήτησης με τον ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin και τον γερμανό καγκελάριο Gerhard Schröder. Τι είπε; «το μόνο πράγμα που έχουν κάνει αυτοί για την ευρωπαϊκή γεωργία είναι η ασθένεια των τρελών αγελάδων!», για να συνεχίσει ακόμα καλύτερα: «δεν μπορείς να εμπιστευτείς ανθρώπους που έχουν τόσο κακή κουζίνα»
Γνωστός γκαφατζής και ο George Bush Jr έχει εκτεθεί πολλές φορές από τα ανοιχτά μικρόφωνα. Μία από αυτές ήταν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του 2000. Το υποτιθέμενο «κλειστό» μικρόφωνο έπιασε τη συνομιλία Bush με τον Αντιπρόεδρο Dick Cheney να τα «χώνουν» στον Adam Clymer, δημοσιογράφο της εφημερίδας New York Times. Ο Bush ψιθυρίζοντας στον Cheney περιέγραψε τον Clymer ως «κορυφαίο μ@λ@κ@», για να συμφωνήσει απόλυτα ο αντιπρόεδρος με την φράση «ναι, όντως κορυφαίος!».
Σε πολύ δύσκολη θέση βρέθηκε στο παρελθόν και ο πρώην Πρωθυπουργός της Βρετανίας John Major όταν κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε τηλεοπτικό κανάλι θεωρώντας ότι οι κάμερες και τα μικρόφωνα δεν τον έγραφαν, αποφάσισε να ανοίξει την καρδιά του. Έτσι, χαρακτήρισε ορισμένα μέλη της κυβέρνησής του «μπάσταρδους» που πρέπει «να σταματήσουν να κάνουν σεξ με ακατάλληλους ανθρώπους». Από όσα είπε δεν έλειψαν και οι αναφορές στον εαυτό του. Δήλωσε... «λαπάς» που δεν ξέρει πώς θα κερδίσει τις εκλογές.
Και για να κλείσουμε από τις κορυφαίες επίσης γκάφες πολιτικών είναι αυτή του Jesse Jackson αντίπαλου του Barack Obama κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του 2008. Ο πασίγνωστος στην Αμερική και δημοφιλής αιδεσιμότατος Jesse Jackson υπέρμαχος των δικαιωμάτων των Αφροαμερικανών, ενώ βρισκόταν σε τηλεοπτικό στούντιο για συνέντευξη, μιλούσε με τον άλλο καλεσμένο, εκτός αέρα, όπως λανθασμένα νόμιζε. Του έλεγε πόσο τον εκνεύριζε ο τρόπος με τον οποίο ο Obama χειραγωγεί τους Αφροαμερικανούς, τόσο που θα «ήθελε να του κόψει τα @@@@ του».

Δείτε το βίντεο με την συλλογή γκαφών των πολτικών ηγετών

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved