Σόιμπλε: Η απόπειρα δολοφονίας που τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι
G-Politics

Σόιμπλε: Η απόπειρα δολοφονίας που τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μπορεί να μην είναι αρκετά συμπαθής, ωστόσο το περιστατικό που συνέβη πριν χρόνια και τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι, έχει χαρακτηριστεί από αρκετούς άδικο.


Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το 1990 ήταν υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας και είχε πάει σε εκδήλωση στην πόλη Οπενάου, όπου και μίλησε στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας. Μετά το τέλος της ομιλίας του και αφού απέσπασε το χειροκρότημα του κόσμου, δέχτηκε τρεις σφαίρες καθώς κατέβαινε από το βάθρο. Η πρώτη σφαίρα τον βρήκε το σαγόνι και του κατέστρεψε την δεξιά πλευρά, η δεύτερη καρφώθηκε στην σπονδυλική του στήλη και η τρίτη πέτυχε τον σωματοφύλακά του, ο οποίος μπήκε μπροστά προκειμένου να τον προστατεύσει. Ο δράστης ήταν ο 37χρονος τότε Ντίτερ Κάουφμαν, ο οποίος για περίπου εφτά χρόνια έστελνε στο υπουργείο Εσωτερικών επιστολές διαμαρτυρίας, στις οποίες έγραφε ότι τα ραδιοκύματα των κεραιών του προκαλούν αφόρητους πόνους. Επειδή δεν είχε πάρει καμία απάντηση για το πρόβλημά του προσπάθησε να κινηθεί νομικά εναντίον της κυβέρνησης δυο φορές και δεν τα κατάφερε. Τότε, αποφάσισε να πάρει τον νόμο στα χέρια του και να πυροβολήσει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Το δικαστήριο τον έκρινε ψυχονευρωτικό και από τότε είναι έγκλειστος σε ίδρυμα της Δυτικής Γερμανίας, ενώ ο νυν υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και πατέρας τεσσάρων παιδιών είναι από τότε καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved