Σταύρος Θεοδωράκης: «Νομίζω ότι θα έπρεπε να με επαινούν και όχι να με κατακρίνουν»
G-Politics

Σταύρος Θεοδωράκης: «Νομίζω ότι θα έπρεπε να με επαινούν και όχι να με κατακρίνουν»

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη για το Ποτάμι στην Σοφία Παπαϊωάννου και στην εκπομπή 360 Μοίρες.

Για το Ποτάμι, που κατεβαίνει στις Ευρωεκλογές: «Κατεβαίνουμε στις Ευρωεκλογές γιατί το γήπεδο είναι μικρό. Για τις εθνικές χρειάζεσαι πολλά λεφτά και να εμπιστευτείς πολλούς ανθρώπους. Εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό γιατί θέλουμε να είμαστε σίγουροι για τους ανθρώπους που προτείνουμε. Παρόλα αυτά από την πρώτη στιγμή σε αντίθεση με τον κανόνα που θέλει να μπαίνεις στην πολιτική και να λες γενικότητες, εμείς έχουμε 37 μικρές θέσεις από την πρώτη στιγμή. Μπήκαμε από την πρώτη στιγμή και είπαμε πώς βλέπουμε το πολιτικό σύστημα, για τις κυβερνήσεις τετραετίας κτλ. Θα μπορούσα να παντρέψω τη δημοφιλία μου με κάποιες κραυγές αγανάκτησης. Δεν έκανα αυτό! Είπα ότι είμαι ευρωπαϊστής, μίλησα για αξιολόγηση του Δημοσίου, για μη κρατικά Πανεπιστήμια, γενικά μία ατζέντα που ακόμα και προοδευτικοί δεν έχουν τολμήσει να πουν.».
Όσο για το γεγονός, που οι δημοσκοπήσεις θέλουν το «Ποτάμι» τρίτο κόμμα δήλωσε: «Δεν με βαραίνει η ευθύνη για δυο λόγους: Πρώτον, γιατί έχω γνωρίσει τα επιτελεία των αρχηγών των άλλων κομμάτων. Και τους γνωρίζουμε και τώρα ποια είναι τα επιτελεία τους, ποιοι είναι τα δεξιά τους χέρια ή τα αριστερά τους χέρια. Τους ξέρω τους ανθρώπους αυτούς, δε νιώθω κανένα δέος. Δε νιώθω κανένα δέος απέναντι στο πολιτικό σύστημα. Είμαι σε πολλά πράγματα έτοιμος και σε άλλα όχι. Δεν έχω λύσεις για όλα.».
Και δεν δίστασε να πει: «Δεν είμαι ένας πολιτικός που χρησιμοποιώ το μάρκετινγκ για να αρέσω στον κόσμο. Είχα έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής και δεν έχω σκοπό να τον αρνηθώ για να γίνω πολιτικός. Τι να κάνω να μην έχω σακίδιο; Είναι πολύ απαραίτητο και αν θες το ανοίγουμε... Νομίζω ότι θα έπρεπε να με επαινούν και όχι να με κατακρίνουν που δεν έχω ενταχθεί σε μία ομάδα. ».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved