Βασίλης Παπακωνσταντίνου: «Γιατί πρέπει στη διαδήλωση ο καθένας να έχει σημαία του κόμματός του;»
G-Politics

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: «Γιατί πρέπει στη διαδήλωση ο καθένας να έχει σημαία του κόμματός του;»

Σχεδόν δυο εβδομάδες μετά από τις εκλογές ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, καλεσμένος στην ραδιοφωνική εκπομπή του Σπύρου Χαριτάτου στο στούντιο του Alpha 989, μιλά για όλα!


«Έγινε κατάχρηση εξουσίας εναντίον του λαού, δεν ξέρω γιατί δεν ξεκαθαρίζουν τα πράγματα αυτοί που ψηφίζουμε. Ποιον υπηρετούν τελικά; Τους δανειστές; Αφού κανένας Έλληνας δεν δανείστηκε. Δανείστηκαν οι έχοντες και κατέχοντες», είπε από το στούντιο του Alpha 989 ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.
«Είναι εκπαιδευμένοι, χαϊδεύουν τα αυτιά. Έρχεται και η τεχνική πόλωση και τους υπερασπίζεσαι. Έχουν τον τρόπο να λένε ψέματα κάθε φορά και να δίνεται η αναβολή σε οποιαδήποτε εξέγερση έπρεπε να έχει γίνει. Το σύστημα θέλει να έχει ηλίθιους πολίτες χωρίς απαιτήσεις, χωρίς αισθητική. Προσπαθούν να αφαιρέσουν την οποιαδήποτε γνώση θα μπορούσε να υπάρξει ώστε να είναι πρόβατα και έτοιμα να αγοράσουν τα προϊόντα τους», πρόσθεσε.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι «από τη μεταπολίτευση και μετά ζούμε το ψέμα. Η γενιά της εποχής αυτής μεγάλωσε χωρίς καμία σκέψη, χωρίς καμία αισθητική, ο πήχυς ήταν υπόγειος. Όλοι αυτοί δεν ξέρουν τι τους φταίει και φτάσαμε σε αυτοί την κρίση. Για αυτό είναι εύκολο να πιστεύουν στα λόγια τα παχιά και τα μεγάλα».
«Το μόνο που μπορεί να προσφέρει η κρίση πέρα από την εξαθλίωση του κόσμου, την καταρράκωση της προσωπικότητας των ανθρώπων και τις αυτοκτονίες, μία ευκαιρία ώστε να κάτσει ο κόσμος να σκεφτεί. Τα μέσα μαζικής ύπνωσης κλέβουν την ταυτότητα του καθενός και του προσδίδουν μία άλλη. Τώρα έχουμε έναν κόσμο που τα έχει χαμένα», πρόσθεσε.
Παράλληλα, ο κ. Παπακωνσταντίνου εξέφρασε το φόβο του για την παραίτηση των πολιτών λέγοντας πως «με τρομάζει η παραίτηση των νεοελλήνων, το κλείσιμο στο καβούκι της μοιρολατρίας και του πεσιμισμού. Έχουν χάσει το κέφι τους πια. Χάθηκαν μάχες αλλά δεν χάθηκε ο πόλεμος. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν και όλες οι αριστερές δυνάμεις».
Αναφερόμενος στην αριστερά, τόνισε ότι «η αριστερά είναι διηρημένη σε κομμάτια και εγωισμό του ενός απέναντι στον άλλο. Πρέπει να σταματήσει ο καθένας έχει το μαγαζί του. Υπάρχουν μίνιμουμ πλατφόρμες που μπορούν να αγωνιστούν όλοι μαζί. Οι αντιμνημονιακοί θα μπορούσαν να ενωθούν αλλά και ο κόσμος θα έπρεπε να είναι συνειδητοποιημένος και σύμμαχός τους. Αν ενώνονταν, θα ενωνόταν και ο κόσμος».
Ερωτηθείς για τα πρόσωπα που εκπροσωπούν την αριστερά, ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε πως «δεν θα έπρεπε να είναι πρόσωπα, θα έπρεπε να είναι ιδεολογίες, επικοινωνία, συναίσθημα, αλληλεγγύη. Αντί να είμαστε αλληλέγγυοι, τσακωνόμαστε».
«Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει στη διαδήλωση ο καθένας πρέπει να έχει σημαία του κόμματός του αφού για τον ίδιο λόγο κατεβαίνουν. Γι' αυτό είχε τόσο μεγάλη μαζικότητα το κίνημα των αγανακτισμένων, έλειπαν οι σημαίες. Έχουν αποκτήσει τόσο μεγάλη εμπειρία και οι δυνάμεις της καταστολής. Τα οικονομικά έξοδα της καταστολής δεν ελέγχονται γιατί πρέπει να είναι μυστικά και γι' αυτό το λόγο ''πέφτουν βροχή''», πρόσθεσε.
Για την άνοδο του νεοφασισμού στην Ευρώπη, ο κ. Παπακωνσταντίνου σχολίασε πως «η ιστορία επαναλαμβάνεται, δεν βάλαμε μυαλό ποτέ; Δεν θυμόμαστε τι έγινε και τι έχει προκαλέσει αυτό το μίσος του φασισμού; Με απασχολεί πάρα πολύ. Ξαφνικά έγιναν αφηνιασμένα τα πρόβατα. Με ποια λογική να εξηγήσεις ότι αυτό που κάνει είναι εναντίον του; Το μίσος δεν τον αφήνει;»
«Χρωστάμε πολλά περισσότερα στους ποιητές μας απ' ότι στους δανειστές μας. Δεν ζητάμε ελεημοσύνη, είμαστε περήφανος λαός και σπουδαίοι άνθρωποι. Ζητάμε Δικαιοσύνη, όπως είπε και ο Ελύτης. Με πικρό χαμόγελο πέρασα το βράδυ των εκλογών. Πρότυπο πρέπει να είναι οι συνθήκες που δημιουργούμε εμείς, αλλά μην στεναχωριέσαι όλα θα πάνε καλά τώρα θα έχουμε και τον ανασχηματισμό. Να δώσω τα συγχαρητήρια μου σε αυτούς που θα υπουργοποιηθούν τώρα...», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Δεν μπορείς να είσαι ευτυχισμένος όταν ο διπλανός σου υποφέρει κ εσύ του γυρίζεις την πλάτη όταν σου ζητάει ένα ποτήρι νερό. Πώς να είσαι ευτυχισμένος μέσα σε τόση αδικία, πρέπει να πάρεις θέση, να αγαπάς, να συμμετέχεις. Το ψάξιμο της τροφής στους τενεκέδες το βλέπω σχεδόν κάθε βράδυ. Είναι λάθος η αποδοχή, εκεί είναι η συνήθεια. Έχουν φτιαχτεί και ψεύτικες ειδήσεις ότι έρχονται μέρες ευημερίας μέχρι που κάποιοι το συνήθισαν στην ιδέα ότι βγήκαμε από την κρίση και έτσι είδαμε και τα αποτελέσματα των εκλογών», κατέληξε λέγοντας ο κ. Παπακωνσταντίνου

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved