Ελένη Ράντου: «Επειδή αγαπώ την ουσία, θα δυσκολευόμουν να με δω στον χώρο της πολιτικής»
G-Politics

Ελένη Ράντου: «Επειδή αγαπώ την ουσία, θα δυσκολευόμουν να με δω στον χώρο της πολιτικής»

Για την πολιτική σήμερα, τα πολιτικά φαινόμενα, τη Χρυσή Αυγή και την Αριστερά μιλάει η Ελένη Ράντου.

Η ηθοποιός παραδέχεται πως δεν θα μπορούσε να ασχοληθεί με τον χώρο της πολιτικής καθώς όπως λέει, είναι άνθρωπος της ουσίας...

Η Χρυσή Αυγή σπάει τα μαγαζιά τους, τους κυνηγάει και βγήκε τρίτη στις εκλογές. Υπάρχει διεθνής έξαρση του φασισμού. Σε φοβίζει αυτό;

«Με τρομάζει που ο κύκλος της ζωής, με όλη τη γνώση και την πληροφορία που έχουμε πια στις ημέρες μας, δεν αλλάζει. Πάντα υπάρχουν φωτισμένες ιστορικά εποχές και αμέσως μετά πάντα ακολουθούν Μεσαίωνες. Σαν ο άνθρωπος να βαριέται τον καλό του εαυτό, αυτόν που προάγει το θετικό, και να θέλει να δοκιμάσει το κακό, το αρνητικό, το μίσος και την αποβλάκωση. Το κυνήγι μαγισσών το έχουμε ξαναζήσει ιστορικά και τα αποτελέσματα της ανόδου του φασισμού τα έχουμε ζήσει, αλλά φαίνεται ότι δεν διδαχθήκαμε τίποτα. Έρχονται πάλι οι εποχές που τα αναπαράγουμε. Νομίζω σήμερα το πρόβλημά μας είναι ότι δεν ανεχόμαστε πια ο ένας τον άλλον. Αυτό δεν το πρεσβεύει μόνο η Χρυσή Αυγή. Το πρεσβεύει η ίδια μας η καθημερινότητα. Το πρεσβεύει και ο πεζός για τον οδηγό και ο οδηγός για τον πεζό. Ο ταξιτζής για τον επιβάτη και ο επιβάτης για τον ταξιτζή. Ο λαός για τους πολιτικούς και ο πολιτικός για τον λαό. Όπου φουσκώνει τόσο ο εγωισμός, η αδικία και η κακομεταχείριση, η ανοχή στους άλλους περισσεύει. Αυτό με φοβίζει».

Βρίσκεις παρήγορο το προβάδισμα της Αριστεράς;

«Παρήγορο είναι ό,τι κάνει το σύστημα να αναρωτιέται, να «παίρνει το μήνυμα» και να οριοθετεί την ανεξέλεγκτη δύναμή του».

Σου έχει γίνει ποτέ πρόταση να ασχοληθείς με την πολιτική;

«Πολιτική θεωρώ πως είναι η στάση της ζωής του καθενός. Εκεί νομίζω ότι πολιτεύομαι κάθε ημέρα. Κάθε ημέρα τεστάρω τις αντοχές και τις αξίες μου. Πολιτική δεν είναι αυτό το πράγμα που μας δείχνουν. Δεν είναι κυβερνήσεις-μαριονέτες, δεν είναι αλληλοεξόντωση, δεν είναι τα ψέματα, δεν είναι τα 500 ευρώ κοινωνικό μέρισμα όταν σου έχουν κλέψει την αξιοπρέπειά σου. Δεν είναι σόου εκλογών, σόου συλλήψεων, σόου εμφάνισης και γενικά δεν μπορεί να είναι σόου και πολιτικά τεχνάσματα. Πρέπει να είναι αλήθεια και ουσία. Επειδή αγαπώ την ουσία, θα δυσκολευόμουν να με δω στον χώρο της πολιτικής».

Πηγή: real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved